Александру Павићу, америчком ђаку признање из Москве

Вредно руско признање „Имперска култура – Едуард Володин“ у праве руке

Павићу уручена награда Руског удружења писаца

  • Павић: „Награда ме је обрадовала. Лепо је чути да неко прати мој рад, да је неко то препознао и врло сам задовољан што је то баш Русија. С обзиром да сам амерички ђак, тиме је задовољство још веће“

Политиколог Александар Павић добитник је овогодишње награде „Имперска култура – Едуард Володин“, признања које руско Удружење писаца додељује сваке године на Богојављење.

Цењени српски политиколог награду је добио због свог публицистичког рада и аналитичких текстова објављиваних у српским и руским медијима у категорији „Словенско братство“.

Награда ме је обрадовала, каже Павић за Спутњик.

Павић: Трудио сам се да дођем до истине

„Неко је препознао то што радим ја, али не само ја. Раде и други. Сигурно је да у Србији има и још људи који су заслужили да добију награду зато што покушавају да разумеју садашњост изван било каквих пропагандних матрица“, коментарише Павић.

Нити сам се трудио да будем проруски, нити про било шта друго, него да дођем до истине, додаје он.

„Лепо је чути да неко то прати, да је неко то препознао и врло сам задовољан што је то баш Русија. С обзиром да сам амерички ђак, тиме је задовољство још веће“, истиче Павић.

Награда „Имперска култура“ установљена је 1999, а од 2002, после смрти значајног руског естетичара и књижевног критичара Едуарда Володина понела је његово име.

Диплома награде Имперска култура – Едуард Володин додељена Александру Павићу

Из Србије, добитници ове награде ранијих година, између осталих били су Зоран Милошевић за своју студију о владици Николају Велимировићу, историчар и бивши амбасадор Србије у Русији, академик др Славенко Терзић, књижевник Милован Витезовић, владика Јоаникије и други.

*Александар Павић је политколог из Београда. Гимназију је завршио у Литл Року у Арканзасу, а политичке науке на Универзитету Беркли у Калифорнији. Почетком грађанског рата у Југославији вратио се у Србију. Био је саветник председнице РС Биљане Плавшић и сарадник руског портала Фонд стратешке културе. Колумниста је бројних српских медија, између осталих Новог Стандарда и РТ Балкан. Чест је саговорник Спутњика Србија.

Линк

https://sputnikportal.rs/20230120/americkom-djaku-priznanje-iz-moskve-aleksandru-pavicu-urucena-nagrada-ruskog-udruzenja-pisaca-1149678155.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Руска држава је одлучила да очисти неонацистичке Аугијеве штале у Украјини

Prenosimo

Покушаји обнове и одбране усташких злочина и идеја

Prenosimo

Брабоњци Ане Брнабић свуд по Србији

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x