Ако Рио Тинто неће да оде из Јадра, „шта је овде заборавио“

Јадарит – јад и чемер Србије: Загађење земље, ваздуха и вода је неизбежно

Је ли Рио Тинто у долини Јадра тражио литијум или нешто друго

  • Покаже ли се, међутим, да Рио Тинто није вољан да се повуче и затвори своју јадарску тровачницу, постаће извесно да он тамо није тражио литијум него нешто што је од литијума много ређе и неупоредиво скупље.

Пише: др Драгољуб Петровић, лингвиста и слависта

Вест да је Доналд Садовеј с Масачусетског технолошког института успео да „развије незапаљиву и шест пута јевтинију батерију од литијумске“ могла би обрадовати све оне Србе који схватају колико је значајно спасти земљу од тровања и разарања – најмодернијим злочиначким технологијама које им доводе Ана и Зорана у лику Рио Тинта, Зиђина, Дандија и седамдесетак сличних тровача и разарача.

И та појединост мора бити искоришћена као права прилика да се Рио Тинту, рецимо, дефинитивно откаже гостопримство, уз признање да је довољно отровао и Јадар и суседне просторе и да би се коначно отуд могао повући и потражити и некога другог коме би могао понудити своје отров[а]не технологије (са Дандијем и Зиђином обрачун се мора водити по правилима Европске Уније – која је у рударским технологијама забранила употребу цијанида, али то Ани и Зорани није још нико јавио, као ни то да је, пре 20-ак година, један такав румунски рудник отровао и Тису и Дунав).

Експлозије литијум  јонских батерија су честе

Покаже ли се, међутим, да Рио Тинто није вољан да се повуче и затвори своју јадарску тровачницу, постаће извесно да он тамо није тражио литијум него нешто што је од литијума много ређе и неупоредиво скупље. А ако би се и даље нећкали, требало би им понудити да, осим Ане и Зоране, воде и све оне минист[а]р[к]е које су купили, тј. корумпирали.

Па макар нам и не јавили шта се то „друго“ иза литијума сакривало.

Линк

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Уместо бурека купујем маску

Јово

Србија не жели кнеза Арсена

Gost autor

Нова генерација играча коначно освојила светски тениски трон

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Bozidar
Bozidar
1 година раније

Odljično

1
0
Would love your thoughts, please comment.x