Адвокат Љубичановић: Тинторе сачувај образ и повуци се

 Југослав Тинтор, председник Адвокатске коморе Београда незаконито поступао

Због одавања тајни о Цвијану ЈугославуТинтору, предложено да се повуче са места председника АКБ

  • Председнику Адвокатске коморе Београда Југославу Тинтору колега препоручио „да су се услед његовог незаконитог поступања стекли услови за престанак председничког мандата“.
  • Љубичановић: Ви сте Тинторе изричито на седници Управног одбора потврдили да сте полицијским службеницима без судске наредбе и без захтева органа истраге дали личне податке (о адв. Цвијану) из евиденција које води Адвокатска комора Београда.
  • Позивам Тинтора да часно поднесе оставку, а ја већ сада ковертирам своју оставку, истиче Љубичановић

 Због афере Цвијан данас је пала прва оставка у Адвокатској комори Београда (АKБ), објавио је на Твитеру адвокат Иван Нинић. Он је објавио оставку адвоката Драгослава Љубичановића који је разлоге за то објаснио у писму председнику АKБ, Југославу Тинтору, чији је рад прекорио и препоручио му да “сачува образ” и сам се повуче.

– Поштовани председниче, обраћам Вам се овако, јер не желим да правим компромис са сопственом савешћу. Kао што сам Вам саопштио и на седници Управног одбора Адвокатске коморе Београда, сматрам да се услед Вашег незаконитог поступања стичу услови за престанак вашег председничког мандата.

Адвокат Љубичановић поднео оставку и позвао Тинтора да се повуче са функцине и спасе образ

Наиме, Ви сте изричито на седници Управног одбора потврдили да сте полицијским службеницима без судске наредбе и без захтева органа истраге дали личне податке из евиденција које води Адвокатска комора Београда.

Функционер Адв. коморе службеницима БИА дао лични досије колеге Цвијана

Наведено су чланови Управног одбора сазнали тек након објаве у медијима, да је функционер коморе службеницима БИА дао лични досије колеге Владимира Цвијана. Ово побуђује сумњу да ли је поред овог случаја за који је јавност сазнала од БИА, било још случајева незаконитог давања личних података адвоката и адвокатских приправника који се воде у евиденцијама Kоморе. Тиме не само да сте повредили законску обавезу чувања података о личности, већ сте супротно адвокатском кодексу и пољуљали поверење јавности у адвокате који су везани адвокатском тајном“.

Љубичановић још истиче:

„Немојте да тонемо дубље. Већ сте понизили свој Управни одбор бирајући да за кандидата за члана ВСС и за кандидата за потпреседника Адвокатске коморе Србије, подржите кандидате других комора, а не наше колеге Владимира Пријовића и Вељка Делибашића. Оба пута Вас је наш Управни одбор жестоко демантовао. Такође, остаје мучан утисак и да сте избегавали објављивање записника са седница Управног одбора, али да сте тонске записе достављали неовлашћеним лицима ради злоупотребе. Стога сачувајте образ и поднесите оставку”, стоји на крају писма упућеног Тинтору.

Сачувајте образ Адвокатске коморе

Знајући да записнике са седница Управног одбора нећете благовремено објавити, сматрам својом обавезом да Вас на овај начин позовем да сачувате образ Kоморе. Свако може да погреши, но, носиоци јавних функција морају својим примером да покажу да се за грешке мора одговарати. Стога Вас позивам да часно поднесете оставку, а ја већ сада ковертирам своју код члана Управног одбора Ненада Ранковића – наводи се у оставци Љубичановића.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Тинтор: Не поднесим оставку, полиција имала права за увид у досије Цвијана

Председник Адвокатске коморе Београда (АKБ) Југослав Тинтор изјавио је данас да неће поднети оставку због тога што је полицији дао досије Владимира Цвијана јер су, како је навео, надлежни органи су, по закону, имали права да траже увид у документацију о покојном адвокату.

Тинтор је казао да у том поступку нема никакве незаконитости јер је он, као законски заступник АKБ, овлашћен да полицији саопшти податке о којима комора води евиденције у оквиру јавних овлашћења.

„Тврдња да је овај мој поступак ‘супротан Kодексу и да сам пољуљао поверење јавности у адвокате који су везани адвокатском тајном’ представља елементарно незнање и замену теза.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Подсетимо, адвокат Иван Нинић објавио је пре неколико дана на Твитеру податке које је добио од БИА о смрти Владимира Цвијана, а који се састоје од извештаја радника БИА, и представљају интерпретацију разговора између агента и шест саговорника, међу којима је и Адвокатска комора Београд.

ЛИНК

https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/348846/advokatska-komora-beograd-dragoslav-ljubicanovic-ostavka-slucaj-vladimir-cvijan.html?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName

………………………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Аргументи у прилог обуставе изградње рудника литијума у Јадру

Prenosimo

Мишина Ђурић: Тврдња да умањујем број жртава у Јасеновцу је сулуда оптужба без икаквог основа

Gost autor

Сурово Данско онемогућавање рађања и добијања потомства Ескима

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x