Прљава работа Вучића и Малог

Превара грађана Србије у додели 11.700 динара

  • И тек тада, кад сваки од око четири милиона пунолетних грађана, који хоће и жели тих 11.700 динара у свом џепу – позове број телефона биће уврштен у списак дародавца (владе Србије) и тек тада ће и он добити обећане паре.
  • А пензионерима њихов дарадодавац Вучић аутоматски уплаћује новац! Као да међу пензионерима нема оних који не би хтели да приме ову понижавајућу помоћ!? За њега су они, изгледа, безлична, аморфна маса. Дајте „великодушни“ Фараону и пензионерима шансу да одбију вашу понижавајућу помоћ!
  • Нови поступак свемоћног где би се именом и презименом јасно обележио сваки грађанин који неће из ко зна којих разлога (ил је богат, или мрзи актелни режим, ил је лењ да окреће број, ил…) да зове телефоном и који не жели да прими „великодушно“ понуђену цркавицу – може се назвати врло прљавим и некоректним чином.
  • На тако нешто увредљиво колико год Фараон (и његов Мали) био политички јак – нема никаво ни људско, ни морално, ни политичко, а ни Фараонско право.

 Пише: Јово Вукелић

Прво су глупаво и исхитрено рекли пре месец дана ова двојица „свемоћних и свезнајућих“ како ће дати сваком пунолетном грађанину 100 евра. Зашто да дају сваког пунолетном 100 евра (11.700 динара)  то никада нису јасно ни логично образложили. Нису, јер је немогуће такву дубиозу објаснити.

Шта о овом потезу режимског двојца мисле главни српски економисти и финансијски стучњаци већ је саопштено и констатујемо да нема ни једног који може да разуме и оправда овакав нерационални и неодговорни поступак у тренутку када су државне финансије Србије у великим губицима, тачније у минусу. Значи, у државној каси нема пара, (нема ни трага) нема довољно новца за овако велику исплату мерену најмање пет стотина милиона евра.

Како пара у државној каси за овакав галантан гаф нема министар финасија Мали ће, без имало гриже савести у име тих истих грађана којима треба да удели тих „мизерних“ стотину евра – да подигне по налогу Фараона  кредит од пола милијарде евра како би намакао новац за удељивање народу. Значи, задужиће изнова грађане Србије до гуше!

Пара има ко шаше кад се задужује влада Србије на туђ рачун, на рачун грађана!

Исто тако, јасно је да додељивање тих 11.700 динара не решава ниједном појединцу ништа важно, ниједном грађанину ништа битно не доноси, ни у краћем ни у дужем периоду (сем на трен) па је поступак свемоћног двојца из тог угла још необјашњивији.

Овај гест великог Џека и његовог Малог може се објаснити једино ако се имају у виду предстојећи парламентарни избори. Тада  политички маркетинг и пропаганда кажу да овакав поступак може имати смисла да странка на власти и њен вођа лакше придобије гласове оног сиромашнијег дела становништа, међу којима су углавном скоро сви пензионери (90 одсто).

::::::::::::::::::::::::::::::
За Вучића пензионери су безлична маса

Пензионерима њихов дарадодавац Вучић аутоматски уплаћује новац! Као да међу пензионерима нема оних који не би хтели да приме ову понижавајућу помоћ!? За њега су они, изгледа, безлична, аморфна маса.

Зато нека председник буде толико широкогруд и  додели и пензионерима тај још један „аутоматски телефонски број“, како он сам каже. Да и пензионери могу да искажу свој став, јер они ипак нису аморфна маса, већ, требало би да тако да буде, најискуснији и најмудрији део друштва! Дајте „великодушни“ Фараону и пензионерима шансу да одбију вашу понижавајућу помоћ!

Бићу међу првима који ћу је одбити.

:::::::::::::::::::::::::::::

И таман кад смо мислили да не дужимо о овом, рекосмо економски и логички, будаластом чину моћног двојца потрудили су се њих двојица да целу ову работу учине врло прљавом.

Наиме, јуче су оба, сваки на свој начин (Фараон и његов  Мали „од касе“) неочекивано објаснили грађанима, свим пунолетним грађанима да те најављене новце неће ипак добити сви грађани на исти начин!?!

Разврстали су, подели су грађане у две колоне: пензионери и примаоци социјалне помоћи су једна група и добиће новце директно, „аутоматски“ (од 15. маја надаље).

А сви остали пунолетни грађани неће добити новац аутоматски, већ ће ипак они који хоће ове парице у свој џеп или новчаник – морати да позову један телефонски број, како рече председник Србије (тај број је аутоматски)?!?

Вучић истиче: „Моје обећање биће испуњено. Сви пензионери и они који примају социјалну помоћ добиће паре на жиро рачуне, за остале пунолетне грађане довољан је само један позив који кошта 10 или 20 динара на аутоматски телефонски број.“

“Лете штуке, лете авиони”, а богме и хеликоптери! Уграби народе!

И тек тада, кад сваки од око четири милиона пунолетних грађана, који хоће и жели тих 11.700 динара  у свом џепу – позове број телефона биће уврштен у списак дародавца (владе Србије) и тек тада ће и он добити обећане паре.

Овај додатни услов објашњен је од стране свемогућег двојца као последица њиховог увређеног, повређеног ега. Наводно, они су чули да многи грађани не желе, неће да приме ту  суму, па ето Фараон и његов мали „од касе“ желе да им испуне ту жељу и не доделе им директно већ најављене новце.

Тако би сујета Фараона била намирена, а и празна каса пунија новчаницама од „стотину евра“!

::::::::::::::::::::::::::::::::
Фараон поништава смисао сопствене одлуке
Вучић себе сврстао са тајкунима

Фараон истиче да он неће звати за тих 11.700 динара (100 евра), „нећу се пријавити за ту помоћ“. (Исто тако он  позива све оне који мисле као он, да им та помоћ не треба, да се такође не пријављују).

Ову одлуку о удељивању пара су Вучић и Мали донели „због повећања потрошње“ па одбијањем да је прими Вучић директно и симболички поништава, обесмишљава и руши сопствено образложење и показује шта заиста мисли о овом свом историском „реформском“ потезу. И сам се, уз то, сврстава у групу тајкуна која не жели да прими ту понижавајућу помоћ!

Додела 11.700 динара, показује се, не вреди чак ни толиког вођиног  труда – његовог телефонског позива.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Председник Србије изјавио је да је „мала измена“ у вези са начином исплате помоћи (милостиње) од 11.700 динара /(100 евра) пунолетним грађанима уведена „због примедби бројних тајкуна у политици и ван ње да не желе ту понижавајућу помоћ“.

Тако се испоставља да је Фараон донео ову „малу измену“ због тајкуна за које је, подсећамо, кад је освајао власт пре осам година, обећао да ће сви стићи на дугу робију: од Мишковића, Космајца до Ђиласа и Шолака…

Тако да бацање ових пара јесте уистину учињено од фараона да би се он иживљавао над народом, да би доказивао да може све, па да их и понижава.

Од своје глупаве одлуке направио је Вучић овим још глупљу и  у томе је, мора  му се одати признање,  мајстор.

Овај нови поступак свемоћног и његовог извршиоца Малог где би се именом и презименом јасно обележио сваки грађанин који неће из ко зна којих разлога (ил је богат, или мрзи актелни режим, ил је лењ да окреће број, ил…) да зове телефоном и који не жели да прими „великодушно“ понуђену цркавицу – може се назвати врло прљавим и некоректним чином.

На тако нешто увредљиво колико год Фараон (и његов Мали) био политички јак – нема никаво ни људско, ни морално, ни политичко, а ни Фараонско право.

……………………

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Стогодишњи муљ у српској лингвистици

Gost autor

Посвећено Добрици Ерићу и мајору Миливоју Рашуо

Prenosimo

Сакс: НАТО је узрок украјинске драме

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Nebojsa
Nebojsa
3 година раније

Potpisujem!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x