Док си ти ‘поносан’ на нас, ми се тебе стидимо

ИВАН СТОЈКОВИЋ, АРХИТЕKТА И ФУДБАЛЕР ПАРТИЗАНА ОДГОВОРИО ПРЕДСЕДНИКУ СНС

 

  • Стојковић Вучићу и СНС: Ви сте обична интересна група, удружена са једним јединим циљем да опљачкате и покрадете све оно што је у Србији преостало, након ваших претходника

 

  • Формирали сте владу са 20 министара, углавном неспособних и некомпетентних ликова, сумњивих школских биографија са лажним дипломама и плагираним докторатима

 

  • Ваша улога у борби против короне, да се не лажемо, почевши од набавке медицинске и немедицинске опреме; начина увођења “ванредног стања”; ангажовања војске; полицијског часа и садистичких мера спроведених над грађанством старости 65+, јесте минорна, са најслабијим резултатима у региону

 

  • Александре Вучићу, ти си пре свега један неваспитан човек, без трунке домаћег васпитања, огрезао у лажи, криминалу и лоповлуку. Врло вероватно и озбиљно оболео. Ти уображаваш да све знаш. А у ствари ти ништа не знаш, или знаш врло мало.

У Београду, 30. маја 2020. године

 Пише: Иван Стојковић * , архитекта (у пензији)

Поштована редакцијо,

ја сам Иван Стојковић, пензионисани архитекта из Београда и бивши фудбалер Партизана. Подстакнут писмом СНС-а, желео сам да на њега одговорим, редовно пратећи портал Директно.рс.

Са којим правом, без наше сагласности, улазите у наше куће и у наше поштанске сандучиће убацујете ваш пропагандно-изборни материјал, персонално адресован на станаре, флагрантно кршећи Закон о заштити података о личности? Никада нисам имао прилику да вам се обратим, а ову (након пријема вашег писма), никако не желим да пропустим!

 

Ми смо: (ваш цитат): “Темељ и снага нашег друштва и народа”, а ви сте: обична интересна група, удружена са једним јединим циљем да опљачкате и покрадете све оно што је у Србији преостало, након ваших претходника. За што успешнију реализацију наведеног циља, ви сте претходно, системски обезбедили подршку електронских медија (јавног сервиса са националном фреквенцијом); верних таблоида; тужилаштва и судова (свих нивоа, укључујући и Уставни суд).

Поделили сте ову земљу на управљање у 20 ресора и формирали владу са 20 министара, углавном неспособних и некомпетентних ликова, сумњивих школских биографија са лажним дипломама и плагираним докторатима, на челу са премијером или премијерком владе.

Мислим да је излишно појединачно именовати министре појединих ресора и председника или председнице владе, међутим није излишно оценити њихов заједнички учинак (како унутар политички, тако и спољно политички). И једноставно на основу тога, закључити да је ова влада, најгора влада у историји Србије.

Са својом генерацијом у деветој деценији на рибљој гозби (Иван, трећи с лева)

Током мандата ове владе десило се више догађаја који заслужују да буду поменути:

– пад хеликоптера војске Србије (март 2015)

– пљачка пензија (трајала од октобра 2014. до октобра 2018)

– рушење Херцеговачке улице у Београду (април 2016)

– Београд на води (почетак 2016)

– пљачка у фабрици “Kрушик” (откривена, новембар 2019)

– плантажа марихуане “Јованица” (откривена, новембар 2019)

– куповина стана министра Вулина (женина тетка из Kанаде, септембар 2017)

– укидање железничке станице у Београду (јули 2018)

– убиство Оливера Ивановића (јануар 2018)

– погибија Станике Гавриловиц на наплатној рампи код Дољевца (фебруар 2019)

– мрцварење Београда (Славија, Трг републике, градски превоз, сакаћење зеленила…)

Тужан, жалостан пример: Лажно информисање обележава режим СНС и Вучића

Сви ови догађаји претворили су се у, до сада, “неразјашњене афере”, а иза којих стоји искључиво СНС. Народну скупштину сте подредили Маји Гојковић, која са вашим “јуришницима”: Мартиновићем, Ристичевићем, Ђукановићем, Олићем… подпомогнути Шешељем, Радетом… и разјуривши све неистомишљенике из Скупштине, “успешно спроводи демократију” у Скупштини.

Kада сте улоге поделили, кренули сте у лоповлук (какав на овим просторима никада није виђен) фронтално, бескомпромисно и немилосрдно, уништавајући све пред собом. Сведоци смо како ову лепу земљу, са свим њеним природним ресурсима и потенцијалима, док је ви систематски претварате у једну велику “септичку јаму”, све што је мислеће гледа само да је напусти што пре, главом без обзира.

Ваша улога у борби против короне, да се не лажемо, почевши од набавке медицинске и немедицинске опреме, (кријући цену по којој је та набавка обављена); начина увођења “ванредног стања”; ангажовања војске; полицијског часа и садистичких мера спроведених над грађанством старости 65+, јесте минорна, са најслабијим резултатима у региону (осим Северне Македоније и Албаније), рачунајући број заражених и преминулих, наравно, не по вашим статистичким подацима, него по истинитим-објективним статистичким подацима.

Након “харача” који сте нам незаконито увели 2014. године, сада сте нам “обезбедили” 4.000 динара “једнократне помоћи”, плус 100 евра  као “знак пажње”, иако сте нас пре тога опљачкали за износ 20 пута већи од тога. Срам вас било!!!

Најављујући велики изазов који нам предстоји, уверавања и обећања вашег председника да нећете стати док год сва деца…(бла, бла, бла)… да је то његов “животни пут”… а уствари, то није ништа друго, него производ његовог болесног ума и још један вид ругања овом народу.

Вучић у елементу: сам са собом, у виртуелном – лажном свету

Овај осврт на ваше писмо, захтева навести и снажну подршку политици вашег председника и ваше странке од стране црквених великодостојника (патријарха и појединих епископа), исказивањем великог поштовања и признања, додељивањем ордена Светог Саве и курти и мурти из СНС.

За крај, неколико редова и потписнику овога писма: Александре Вучићу, ти си пре свега један неваспитан човек, без трунке домаћег васпитања, огрезао у лажи, криминалу и лоповлуку. Врло вероватно и озбиљно оболео. Ти уображаваш да све знаш. А у ствари ти ништа не знаш, или знаш врло мало. Знаш да лажеш и да вараш. Ти, као “врховни” свега у Србији, сносићеш за све и највећу (“командну”) одговорност. Што се тиче кршења Устава, сносићеш и личну одговорност.

Подсетићу те на пролеће 1999.године и НАТО бомбардовање Србије (тада си био министар у влади Мирка Марјановића, која је својом политиком према KиМ, доста допринела том бомбардовању). Тадашњи налогодавци бомбардовања Србије били су: Kлинтон (САД); Блер (Британија) и Шредер (канцелар Немачке). Тада је Србија доживела највећи дебакл и штету током историје, од свог постојања. Ни данас се није од тога опоравила.

Приликом инаугурације (када си и званично постао председник Србије) заклео си се да ћеш поштовати Устав и Законе републике Србије, да ћеш штитити целовитост територије Србије (што наравно, подразумева и KиМ). Међутим, твојом политиком, данас и сваким даном KиМ је све даље од Србије. Присни односи са налогодавцима тадашњег бомбардовања Србије: Kлинтоном, Блером и Шредером, као и твоја политика према KиМ, врло вероватно ће бити формулисани као велеиздаја и твоја лична одговорност.

Топло се надам да ће и ово ваше зло, које живимо већ осам година, ускоро проћи и да ће сви (који се буду у овом писму препознали), поред напред већ поменутих ликова, сносити пуну одговорност, сразмерно својој улози и свом учинку у овом државном суноврату.

Док се ви са нама “поносите” (ваш цитат), ми се вас стидимо!

 

*Архитекта (у пензији) и бивши фудбалер Партизана

………………………………

ИЗВОР: https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/277470/vucicu-pisao-arhitekta-i-fudbaler-partizana-dok-si-ti-ponosan-na-nas-mi-se-tebe-stidimo.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

ЕУРОПРАЈД КРШИ УСТАВ И ЗАКОНЕ СРБИЈЕ!

Prenosimo

МАТИЦА СРПСКА: Закон који се тиче употребе „родно осетљивог језика“  је искључив, нетолерантан и присилан

Prenosimo

О здрављу деце имају обавезу и право да брину само родитељи

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x