ТАМНИЧАРИ СРБИЈЕ

КАТАСТРОФАЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ И РАД КРИЗНОГ ШТАБА СРБИЈЕ

  • Наметнута је констатација лекара из Кризног штаба и Вучића да људи умиру у Србији зато што су грађани били недисциплиновани, зато што нисмо поштовали лудачке, параноичне мере затвора и карантина које је доносио Фараон, највише уз помоћ др Кона и осталих апаратчика-лекара из Кризног штаба.
  • Размахана Дарија, потпомогнута уфиксираним др Коном са погледом у једну тачку, била је немилосрдни џелат грађана Србије! Врхунац представе збио се тог дана када их је умрло деветоро. Она је, са двојицом колега, у знак протеста демонстративно измарширала са конференције за штампу оставивши нацију у шоку да размишља о својој огромној, библијској кривици. Био је то сраман поступак компромитоване „струке“. Испоставило се да ми грађани постојимо због њих, а не они због нас.
  • Сви поменути лекари из Кризног штаба су ревносно бранили власт, јер је овој неспособној власти требала “струка” да је брани од оправданих напада грађана, а њима – лекарима је добродошло да све своје грешке и пропусте, незнање и нестручност, аљкавост и немарност могу да прикрију.Тако је формиран партијско-струковни клан. Тако је створена чврста спрега незнања и неморала.
  • Компромитација лекарске струке је велика и непријатно је грађанима да ове партијске каријеристе од лекара и даље гледају и слушају на ТВ. Навукли су на себе огроман гнев људи. Тај отпор према лажним и неискреним стручњацима испољава се масовно ових дана у целој Србији ударањем у шерпе и лонце сваке вечери. Протести грађана су искрени, спонтани и масовни. И неће лако престати!
  • Вучић  воли што смо у затвору, а волећу и ја кад буде он

Пише: Јово Вукелић

У епидемији корона вируса која управо траје у Србији спрега корумпиране  „струке“ и недемократског режима, тачније владајуће партије напрдњака и партијских лекара дошла је до пуног изражаја.

Толико велика концентрација преамбиоциозних лекара на једном месту (много крокодила, а мала бара), у Кризном штабу довела је до тога да су неконтролисане амбиције да се напредује у каријери др Тепавчевићке, др Зорана Гојковића и сличних просто одувала са јавне сцене већ добро укорењеног и наизглед несмењивог министра Лончара, са свим аферама које вуче годинама у свом коферу на леђима.

Метеорска промција фалце бјонде 

Једноставно, главна звезда свих pink, šund i heppy медија и ријалити телевизија постала је преко ноћи, уз свеприсутног Вучића, напирлитана др Дарија Кисић Тепавчевић, за коју су медији одмах најавили да је већ виђена за новог министра здравља.

Да ли та метеорска промоција „falce bjonde“ (на италијанском –лажне, вештачке плавуше) са новом бојом костима сваког дана, купљеним вероватноу бутицима тржног центра Квадрилатера (Fashion Qvadrilatero) у Милану пред избијање корона афере, а по препоруци колеге др Несторовића вратила је експресно др Лончара на пресс конференције – не знамо, али се то догодило! Он је чак осећао потребу да потанко објашњава јавности зашто је одсуствовао, и зашто га нигде није било… Дарије само тада није било…

Здравствени систем у распаду, влада хаос

Српска барбика умиљатог гласа и витког стаса са паролом „Ми знамо шта радимо“, у ситуацији кад се није знало где ко удара услед лоше организованости здравственог система и недостатка не само свих могућих медицинских и здравствених помагала у болницама широм Србије, него и озбиљне одмерене стратегије, убеђивала је сваког дана нацију да су лекари „дали све од себе, и последњи атом снаге“ док пацијент не би умро!?

Гледајући њу нико у то није могао да верује, јер је лекарка била свежа, одморна, релаксирана, пуна оптимизма и нових ноншалантних идеја како што чвршће затворити и заробити грађане Србије.

Са мрачним др Коном у тандему, после неколико дана није им требао чак ни Вучић пошто су на конференцијама за штампу ефикасно одрађивали посао у стилу агитпроповаца плашећи грађане и оптужујући их све жешће да су кривци за ширење епидемије. Постали су лекари кључари главног тамничара Србије Вучића и његове верне премијерке, скоро невидљиве, у овим данима епидемије, као вирус корона.

Грађани кривци – доктори џелати

Тако су се грађани почели осећати као кривци и гледали су у Дарију (којој медији више ни презиме не помињу, толико је постала позната и популарна) као у божанско, Фараонско створење. Гледали су Конференције са надом да ће их данас ипак помоловати, погледати тим хладним погледом и да их неће критиковати, рибати, кажњавати, затварати.

Међутим размахана Дарија, потпомогнута уфиксираним др Коном, који гледа у једну тачку, била је немилосрдни џелат грађана Србије! Кључарка главног тамничара грађана Србије одрађивала је свој посао.

Чекају ли грађане Србије убудуће за време власти Вучића и букагије?

Врхунац представе  збио се тог дана кад их је умрло деветоро. Она је, са двојицом колега, у знак протеста демонстративно измарширала са Конференције за штампу оставивши нацију у шоку да размишља о својој огромној, библијској, кривици. Јер ти људи су умрли зато што смо били недисциплиновани, зато што нисмо довољно поштовали лудачке мере затвора и карантина које је доносио Фараон, уз помоћ др Кона и апаратчика лекара из Штаба. Грађани Србије су се осећали кривима, а Фараон – главни  тамничар је иза кулиса ликовао!

Био је то сраман поступак компромитоване „струке“. Тада су се указали јасни наговештаји, а одмах потом и чврст принцип да ми грађани постојимо због њих, а не они због нас.

Нећете ви Срби више видети ни неба ни сунца, проћи ће и пролеће,  а ви ћете бити у карантину, била је порука др Тепавчевић Кисић, заове министарке правде (којој, за разлику од лекарке, нико у Србији не зна ни име, иако је министарка већ годинама)…

А у потпуној забрани кретања су већ од првог дана непотребног проглашања ванредног стања биле стотине хиљада грађана Србије, тачније око 2 милиона људи! Без икаквог оправданог разлога до јуче, пуних месец и по дана, нико од њих није могао ни нос да промоли сем да иде једном седмично,  у три ујутро, као што се иде на стрeљање, у трговачке радње да купи намирнице.

Корумпирана„струка“ осрамотила лекарску професију 

Фараон је дрско објаснио целој нацији да је он намерно одредио време од 3 ујутро за излазак старијих од 65 година да би то право користило што мање старијих људи! Замислите степен иживљавања тог болесног ума.

Срео ме једног од тих јутара мој, од мене још старији комшија и онако огорчен на малтретирање и вишенедељни присилан боравак у кућном притвору изговорио: „Вучић  воли што смо у затвору, а волећу и ја кад буде он! Зато се чувам, пијем редовно лекове, узимам мед и ђумбир, лимун и соду бикарбону, сок од шаргарепе и босиљак да дочекам дан да Фараона затворе за ове злочине које је према нама починио!“

ДЕМОКРАТИЈА ФАРАОНА – Затворени грађани, а и Скупштина

Да се вратимо корумпираној „струци“, која је избламирала, осрамотила лекарску професију. Није то први пут у историји. Спреге лекара и диктатора датирају још од древних царевина када је требало неког отровати, још у старом Риму. Али у свежијем сећању је спрега доктора у време нацизма у Хитлеровој Немачкој. Они су пројектовали логоре, подржавали сулуде идеје Фирера и вршили најгоре експерименте над затвореницима-логорашима. За узврат имали су све могуће привилегије. И ти Хитлерови лекари, као ови наши, доживљавали су народ као кривце, као стоку, бесловесну масу…

Наравно, међу нашим лекарима има сјајних стручњака и добрих људи, јаких карактера, нормалног понашања у складу са Хипократовом заклетвом. Њима, који су склоњени,  углед каља ова група полтрона, партијских каријериста и улизица.

Отпор грађана према неискреним „стручњацима“

Најгоре од свега за лекарску струку и нас грађане Србије у овој ситуацији епидемије короне јесте што су у њој на површину испливали најгори: ови који су се појављивали уз Вучића показали су да су улизице, полтрони и сарадници Вучићевог режима и њега лично и да интересе власти стављају у први план.  А струка, испод струка…

То је таква компромитација лекарске струке да је непријатно да се ови каријеристи од лекара даље гледају и слушају. Навукли су на себе огроман гнев људи. Тај отпор према лажним и неискреним стручњацима испољава се масовно ових дана у целој Србији ударањем у шерпе и лонце сваке вечери. Протест грађана је искрен, спонтан и масован. И неће лако престати!

Шерпе, лонци и поклопци: Илустрација: Срђан Печенићић

Очигледно, ова екипа кључара тамничара Вучића из Кризног штаба не схвата да је претерала у својој „великој бризи“ за здравље грађана! Глупави грађани нису схватили да су им лекари желели добро!? Да ли је то могуће?

Свеже офарбана дрТепавчевић, која се као старлета појављује свако вече на режимским медијима је брука и срамота струке. Јасно је да је доведена као политички подобна на место заменице директорке  у Институту Торлак (директорка Торлака се неким чудом једном-двапут била појавила на прес конференцији и потом је и она одувана, она је вероватно радила, за разлику од заменице…).

Барбика је пример патворености, неискрености, коју није брига ни за кога и ни за шта сем за сопствену фотељу. “Ми знамо шта радимо” је чувена самохвалисава реченица ове надобудне и свезнајуће лекарке, у ситуацији кад је очигледно да се не зна шта ко ради… Иначе, редовно неприпремљена долази на прес конференције, али зато је уређена, дотерана,обучена по последњој моди –  претекла је у томе „шмекерку“ министарку саобраћаја Зорану Михајловић и накинђурену министарку без портфеља Славицу Ђукић Дејановић.

Међутим, она није афирмација него компромитација струке. А реч струка је због ње и њој сличних ових дана изложена подсмеху, руглу, компромитована и деградирана.

О досадном и преозбиљном дрКону, који очигледно је, ради за неке фармацеутске компаније и туђе, а не народне интересе,  кога је одавно прегазило време треба рећи да је био и остао заговорник кажњавања, затварања Срба до последњег даха, главни кључар главног тамничара Вучића! Човек који се нимало не разуме у људску психу, који као да нема душе! То би било довољно да га нигде нема, а не да буде у Кризном штабу и о свему одлучује. Али, он се утркује са колегиницом Даријом сваког дана ко ће од њих двоје послушније да испуни Фараонове сулуде тамничарске наредбе. То им је опсесија.

Спрега „струке“ и политичара 

На крају др Несторовић, иначе симпатичан, показао се неодговоран и несавестан у изјавама, налупетао се да “боли глава”.  И зашто није поднео оставку у Штабу, ако се не слаже са мерама колега  – тамничара Србије?

А директор Инфективне клинике Горан Стевановић је човек који је дозволио да буде директор болнице, која је у горем стању него и најгоре запуштени затвор у Србији. Зашто као човек који држи до себе, до своје струке и до здравља грађана Србије, до своје професије није поднео оставку на ту функцију у знак протеста? То би био прави потез, достојанствен одговор правог лекара, човека од струке и професионалца на шталу у којој леже заражени пацијенти и која му је дата на управљање.

Др Кон је увек био за вакцинације, поготово ако га Фараон награди да буде у тиму за куповину

Сви поменути лекари из Кризног штаба (и партијски јасно профилисани др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство из Новог Сада) су ревносно бранили власт, јер овој неспособној  власти треба “струка” да је брани од оправданих напада грађана, а њима – докторима је добродошло да све своје грешке и пропусте, незнање и нестручност, аљкавост и немарност могу да прикрију, сакрију јер су се нашли на услузи неспособним и корумпираним властодршцима. Тако је створена чврста спрега незнања и неморала у овој кризи. Тако је формиран недорасли и неспособни овим задацима партијско-струковни клан, клика главног тамничара Србије са свим кључарима.

И „струка“ је темељно компромитована.

Многи лекари су у овој епидемији пали на испиту у великом броју случајева. Да набрајамо те тужне случајеве требало би нам дупло више простора.  Има ко ће се тиме бавити. Последица труле спреге „струке“ и владајућих политичара тек ће грађанима Србије стићи на наплату.

……………………………………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Једна историја приморских Срба

Prenosimo

Режим је људима уништио достојанство

Prenosimo

Ђоковић поново на крову света

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x