Kosovo i Metohija, Politika, Prenosimo, Srbija

Jakšić je od danas dr Marko K. Jakšić

OBAVEŠTENJE NARODNOG POKRETA  ”OTADŽBINA”

 

  • Radi boljeg prepoznavanja Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ obaveštava javnost da će se ubudućečlan predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ Marko Jakšić, lekar, potpisivati sa dr Marko K. Jakšić
  • To će biti učinjeno jer istoimeni mladi i novi  političar iz Kosovske Mitrovice često iznosi oprečne stavove čime dovodi u zabludu javnost koja je navikla na jednog Marka Jakšića

U saopštenju Informativne službe Narodnog pokreta “0TADŽBINA” iz Kosovske Mitrovice se ističe da se često pravi zabuna i nastaje problem u javnosti, jer pored poznatog lekara i dugogodišnjeg političara Marka Jakšića, u javnosti se pojavljuje čovek sa istim imenom i prezimenom.
U Kosovskoj Mitrovici postoji još jedan političar mlađe generacije koji često ima oprečne političke stavove od našeg člana predsedništva, a nosi isto ime i prezime.

Dr Marko K. Jakšić je osnivač i dugogodišnji načelnik ortopedsko-traumatološkog odeljenja bolnice u Kosovskoj Mitrovici. U periodu od 2004. do 2008. godine bio je i direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici. Takođe, u više navrata bio je i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Dr Marko K. Jakšić je poznati lekar, više puta izabran za poslanika u Skupštini Srbije i potpredsednika Demokratske stranke Srbije

Jedan je od vođa u borbi zarad očuvanja srpske države i srpskih institucija na severu Kosova i Metohije.

U Kosovskoj Mitrovici 3. novembra 2013. godine organizovao je uspešan bojkot lokalnih separatističkih izbora u organizaciji Prištine. Tada je Aleksandar Vučić zatražio od komandanta južnog krila NATO da uđe na Kosovo i Metohiju u trajanju 45 minuta da bi „disciplinovao“ bojkotaše. Političke stavove po pitanju kosovskih izbora rezolutno do danas nije menjao.

Marko M. Jakšić, svemu tome nasuprot, perspektivni je političar mlađe generacije. Bio je odbornik u skupštini Kosovske Mitrovice na izborima koje je raspisala samoproglašna, lažna republika Kosovo. Izabran je sa liste pokojnog Olivera Ivanovića GI „Srbija, demokratija, pravda“. Diplomirani je pravnik, a stalno je zaposlen u integrisanom opštinskom sudu ( u okviru sistema albanskih separatista – prim. red.) u Kosovskoj Mitrovici.

Kosovska Mitrovica, avgusta 2019. godine

Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Otadžbina“

………………………..

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments