Косово и Метохија, Политика, Преносимо, Србија

Јакшић је од данас др Марко К. Јакшић

ОБАВЕШТЕЊЕ НАРОДНОГ ПОКРЕТА  ”ОТАЏБИНА”

 

  • Ради бољег препознавања Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ обавештава јавност да ће се убудуће члан председништва Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ Марко Јакшић, лекар, потписивати са др Марко К. Јакшић
  • То ће бити учињено јер истоимени млади и нови  политичар из Косовске Митровице често износи опречне ставове чиме доводи у заблуду јавност која је навикла на једног Марка Јакшића

У саопштењу Информативне службе Народног покрета “0ТАЏБИНА” из Косовске Митровице се истиче да се често прави забуна и настаје проблем у јавности, јер поред познатог лекара и дугогодишњег политичара Марка Јакшића, у јавности се појављује човек са истим именом и презименом.
У Косовској Митровици постоји још један политичар млађе генерације који често има опречне политичке ставове од нашег члана председништва, а носи исто име и презиме.

Др Марко К. Јакшић је оснивач и дугогодишњи начелник ортопедско-трауматолошког одељења болнице у Косовској Митровици. У периоду од 2004. до 2008. године био је и директор болнице у Косовској Митровици. Такође, у више наврата био је и народни посланик у Скупштини Србије.

Др Марко К. Јакшић је познати лекар, више пута изабран за посланика у Скупштини Србије и потпредседника Демократске странке Србије

Један је од вођа у борби зарад очувања српске државе и српских институција на северу Косова и Метохије.

У Косовској Митровици 3. новембра 2013. године организовао је успешан бојкот локалних сепаратистичких избора у организацији Приштине. Тада је Александар Вучић затражио од команданта јужног крила НАТО да уђе на Косово и Метохију у трајању 45 минута да би „дисциплиновао“ бојкоташе. Политичке ставове по питању косовских избора резолутно до данас није мењао.

Марко М. Јакшић, свему томе насупрот, перспективни је политичар млађе генерације. Био је одборник у скупштини Косовске Митровице на изборима које је расписала самопроглашна, лажна република Косово. Изабран је са листе покојног Оливера Ивановића ГИ „Србија, демократија, правда“. Дипломирани је правник, а стално је запослен у интегрисаном општинском суду ( у оквиру система албанских сепаратиста – прим. ред.) у Косовској Митровици.

Косовска Митровица, августа 2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије Отаџбина“

………………………..

Подели:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments