Шта чека Ђоковића у наставку каријере

Каријера на прекретници: којим путем даље

После политичке одлуке о елиминацији Ђоковића са Гренд Слем турнира у Мелбурну

  • Ђоковић је, хтео – не хтео, доведен пред свршен чин: или вакцинација или прекид спортске каријере.
  • То је епилог његовог десетодневног непријатног боравка међу непријатељски настројеним аустралијским државним функционерима и службеницима (част изузецима) који су се својим некоректним понашањем обрукали да би требало да их је срамота
  • Покушаваће антиђоковићевски лоби на све начине да га поремети у његовој играчкој каријери. Ђоковић стога треба да буде врло обазрив, чак и намештена допинг афера није искључена као могућност, само да му прекину тениску каријеру.

Пише: Јово Вукелић

Новаку Ђоковићу ова 2022. година није кренула добрим путем, јер су га власти Аустралије онемогућиле да учествује на првом Гренд слем турниру у Мелбурну зато што је невакцинисан против вируса короне и као такав представља претњу за безбедност државе.

Иако су му надлежни државни органи дозволили да допутује и учествује на турниру, своју одлуку су неочекивано, по његовом доласку, променили и одузели му визу, а потом га после великог малтретирања и десетодневног суђења и провлачења кроз правне лавиринте и процесе укидањем визе послали назад (депортовали га) и онемогућили му да игра тенис. Иако је био потпуно здравствено безопасан да друге особе зарази, јер је недавно прележао корону, деветоструки шампион Мелбурна и први играч на АТП листи је упорним настојањем државних представника Аустралије синхронизовано и плански онемогућен да се бави тенисом. Протеран је 17. јануара из Мелбурна на дан почетка турнира, уз сувишну и непотребну пратњу полиције.

Пред Ђоковићем су судбоносни дани одлуке о томе шта и како чинити убудуће, јер је очигледно да желе да га елиминишу из светског тениса
Политичка одлука о елиминацији Ђоковића

Овим је Ђоковићу нанета велика материјална, морална и такмичарска -спортска штета, јер му је бруталном силом онемогућено да се такмичи и надмеће. Уз то, према Ђоковићу су се надлежни државни органи понашали без уважавања, бахато, као да је неспорни кривац, а не врхунски спортски ас. Та непристојност и бахатост у опхођењу према њему су посебно обележиле његов десетодневни непријатни боравак у Аустралији. Изгледа да је опаска једног Ђоковићевог фана тачна: “Боље би се Ђоковић осећао у друштву кенгура, нојева, коала и емуа!”

Очигледно је било да Ђоковић смета људима из светског тениског врха, да не желе да буде најбољи играч планете, а за то су подршку нашли и у глобалној сорошевско-гејтсовој фармацеутској мафији, спортским концернима, као и у водећим глобалистичким медијима који су плаћени да форсирају вакцинацију… Иако Ђоковић није до сада показивао скоро никакве антиваксерске склоности он је насилно проглашен од тог белосветског лобија врло опасним, „иконом антиваксера“ и брутално је елиминисан.

Са тренинга у Мелбурну добро расположени Ђоковић, упркос вишедневним малтретирањима и тортури, надао се праведном исходу

Наравно, ту та удружена фармацеутско-спортска мафија неће стати и Ђоковић ће од сада бити стално на тапету. Тражиће убудуће сви организатори великих турнира у свету да тенисери морају бити вакцинисани, ако желе да наступе и играју.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Некоректност и нетрпељивост Надала
Већине тенисера је ћутала, уплашена за своје спонзорске уговоре

Непријатна догађања око Ђоковићевог боравка у Мелбурну, притвор у мигрантском хотелу, вишесатна саслушања на аеродрому одјекивали су целим спортским сазвежђем, посебно код тенисера.

А они су се у великој већини понели некоректно према Ђоковићу, нису чак исказали ни разумевање за непријатности које доживљава, а камоли да добије њихову подршку. Неки су ћутали и сада ћуте, а Рафаел Надал је у више наврата показао својим изјавама да од фер плеја и минималне коректности према свом ривалу нема ништа.

Надал није могао да сакрије нетрпељивост према Ђоковићу

Иако је допутовао у Мелбурн непуних 15 дана по заражавања короном ( није претрпео никакве контроле надлежних аустралијских власти) он није имао нимало разумевања за Ђоковићеве непријатности и малтретирања. Чак је подржао власти у процесу против Ђоковића! Тако се сада показало да међу тенисерима нема никакве емпатије, већ да међу њима влада сурова борба за спортски и материјални престиж и да се они не воле и не трпе. Маске су сада пале и заваравања и обмана више нема, избила је на површину велика нетрпељивост Надала према Ђоковићу. Здраво спортско ривалство између Надала и Ђоковића више не постоји, ако га је икада и било.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Следе у марту два велика Мастер турнира у Америци, у Индијан Велсу и на Флориди које је Новак више пута освојио. Може се са сигурношћу већ сада рећи да ће правила за наступ бити иста као у Аустралији: нема уласка у САД и играња ако играч није вакцинисан!

Тенисери неће моћи да играју, ако се не вакцинишу

Тако ће уствари вакцинација бити сурово наметнута тенисерима као обавезна што је кршење основних људских права. Али, за то кршење људских права нико неће да мари. Биће тенисерима уствари онемогућено да се баве спортом, ако се не вакцинишу.

И у априлу и мају следе Мастер турнири у Монте Карлу, Мадриду и Риму, а одмах потом и други Гренд Слем турнир Роланд Гарос у Паризу. Ђоковић који је тренутно први на АТП ранг листи тениских професионалаца морао би да реши, да донесе одлуку да ли ће се вакцинисати и тако наставити своју бриљантну тениску каријеру. До тада има скоро два месеца до почетка марта (када почиње Мастерс турнир у Индијан Велсу) да размисли и донесе одлуку: хоће ли се или не вакцинисати.

Како Ђоковић уистину није задрти антиваксер, или противник вакцинације, бар то до сада није јавно исказивао – он има пред собом релативно лако решење да донесе одлуку о вакцинацији. Ако не жели да његови непријатељски настројени противници тријумфују.

Ђоковићу је сада потребна подршка целе породице у борби са опасним и моћним противницима

Иначе, његова фантастично успешна играчка каријера може бити угрожена управо у тренутку када он има изванредну прилику да потврди да је најбољи тенисер свих времена  и да се освајањем нових турнира и титула трајно одвоји од пратилаца Надала и Федерера.

А изгледа да је један од главних циљева хајке на Ђоковића да му то управо онемогуће. Покушаваће на све начине да га поремете у његовој играчкој каријери, Ђоковић стога треба да буде врло обазрив, чак и намештена допинг афера није искључена као могућност, само да му прекину и униште успешну играчку каријеру.

На њему је да одлучи да ли ће наставити да се бори као што је чинио до сада и да у томе спречи своје очигледно врло непријатељски настројене моћне и бројне групе из света спорта, спортског бизниса и политике.

Елиминација Ђоковића са Гренд слема у Мелбурну открила је све карте антиђоковићевог лобија и на њему је да у наредном периоду са својим  тимом, сарадницима и породицом нађе најбољи начин да им се успешно супростави.

………………………

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Срж педофилске комбинаторике: прво уништити омладину па онда цивилизацију  

Gost autor

Закон о убијању истине

Gost autor

Рио Тинто доноси мање новца него пољопривредна производња у Јадру

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x