Društvo, Prenosimo, SAD (Amerika), Svet (planeta), Slobode, Srbija

Cilj globalista vakcinacija cele planete  

Đoković i globalna pandemija neslobode

  • Iako Đoković nije završio medicinski fakultet sa specijalizacijom iz epidemiologije, on se nikako ne može tretirati kao potpuni laik, kad je reč o vakcinama. Radi se, naime, o jednom od fizički najbolje pripremljenih sportista na svetu koji ulaže ogromna sredstva i brigu u svoje zdravlje i koji ima pristup najeminentnijim svetskim lekarima sa kojima se svakodnevno savetuje.
  • Đoković, ima neprikosnoveno pravo i slobodu da naglas razmišlja i odlučuje o tome šta će činiti ili ne činiti sa svojim telom. Taj apsolutni telesni integritet, kao i pravo da se odbije lečenje, danas je deo svih svetskih konvencija o ljudskim pravima i medicinskih zakona o pravima pacijenata.
  • Dakle, problem je ako nestručni, ali bogati i uticajni Đoković kaže svoje mišljenje o nečemu što se tiče samo njega i njegovog tela, ali nije problem ako podjednako nestručni, a daleko bogatiji i uticajniji Bil Gejts ima ambicije da ponašanje i zdravlje čitave planete uređuje prema svojim naumima, kao i potrebnu moć da te svoje ambicije realizuje.
  • Očigledno da je ova pandemija postala jedno od glavnih polja na kome se vodi borba i odmeravanje snaga između globalista i suverenista, a ljudska sloboda i pravo na autonomno mišljenje i odlučivanje prečesto bivaju stigmatizovani i žrtvovani u ime taborskog, interesnog svrstavanja, predrasuda i politike dvostrukih standarda.

Piše: Marko Tanasković

Da je kojim slučajem govorio o tome kako veruje u postojanje vanzemaljaca, malih zelenih stvorenja iz dalekog svemira koji kidnapuju zemljane i sprovode eksperimente nad njima u svojim letećim tanjirima, siguran sam da bi Novak Đoković naišao na više razumevanja i podrške u vodećim svetskim medijima nego što je to bio slučaj kada je prošle nedelje progovorio o svojim rezervama u vezi sa potencijalnom vakcinacijom od korona virusa.

U jednom neobaveznom video razgovoru sa nekoliko kolega tenisera, Đoković je izjavio kako nije za vakcinu i kako ne bi voleo kada bi ga uslovljavali da je primi radi mogućnosti putovanja i nastupanja po teniskim turnirnima. On je dodao kako veruje da je virus opasan, i da u suprotnom ne bi pola sveta bilo zatvoreno, ali i da takođe postoji neka vrsta cenzure medicinskih stručnjaka. Istakao je da bi voleo da postoji više debata i da se više čuju određene razlike u mišljenjima, odnosno da bi bilo dobro i da se priča o podizanju prirodnog imuniteta.

Nepristojna poruka dr Kona Đokoviću da ćuti o vakcinama

          Iako je govorio isključivo u svoje ime i ogradio se da nije stručnjak, Đokovićeve izjave izazvale su pravi medijski zemljotres, a svetski teniser broj 1 našao se, preko noći, na udaru brojnih kritičara, kako u zemlji tako i u svetu.

Mnogi, uključujući tu i vodeće domaće epidemiologe (dr P. Kon), su mu zamerili, doduše drugarsko-navijački i “u rukavicama”, što se meša u stvari u koje se ne razume i za koje nije školovan i preporučili mu da u buduće ne iznosi svoje mišljenje u vezi vakcina.

Đoković izneo sopstveni stav protiv sveopšte vakcinacije
P. Kon nekorektno poručuje Đokoviću da ćuti, jer mu se ne sviđa stav šampiona

Bilo je tu i onih, sa krajnjih, naizgled nepomirljivih polova političkog spektra, koji su se privremeno ujedinili u osudi Đokovića i neprimereno teškim rečima ga otpisali kao primitivca koji nema pojma o čemu govori. Isti oni koji su ga do juče proglašavli najboljim ambasadorom Srbije i po društvenim mrežama ga kovali u zvezde zbog milionskih donacija bolnicama u Srbiji i Italiji i nabavke prekopotrebnih respiratora, sada su odjednom rešili da ga nepovratno gurnu u antivaksersko blato. Zameralo mu se što svoju popularnost i vidljivost koristi na način koji urušava poverenje u zvaničnu medicinu, a čitava afera smeštena je u žanr “glupih sportista koji, umesto da samo tapkaju i prebacuju lopticu, se petljaju u stvari koje ih prevazilaze”.

Čini se da je pravi trenutak da se određene pojave raščlane i potom podvrgnu analizi. Kao prvo, treba se podsetiti da je, barem na lokalnom nivou, poverenje u nove, sezonske vakcine (ne treba mešati sa kalendarom obavezne vakcinacije) na vrlo niskom nivou, ali ne zbog delovanja Novaka Đokovića, već pre svega zbog afere u vezi sa nabavkom uvozne vakcine za svinjski grip iz 2009. koja se pokazala kao nepotrebna i čiji je najveći deo uništen.

Kritičari Đokovića imali istaknutu ulogu u aferi nabavke vakcina

Ta vakcina takođe je izazvala brojne slučajeve pojave neželjenih dejstava koji su dokumentovani. Ako bi želeli da budemo zlonamerni, mogli bi takođe da se prisetimo da su istaknute uloge u toj aferi imali baš neki od stručnjaka koji danas Đokoviću poručuju da gleda svoja posla.

S druge strane, iako Đoković nije završio medicinski fakultet sa specijalizacijom iz epidemiologije, on se nikako ne može tretirati kao potpuni laik. Radi se, naime, o jednom od fizički najbolje pripremljenih sportista na svetu koji ulaže ogromna sredstva i brigu u svoje zdravlje i koji ima pristup najeminentnijim svetskim lekarima sa kojima se svakodnevno savetuje.

Ali čak i da to nije slučaj, valjda se podrazumeva da svako, pa i Đoković, ima neprikosnoveno pravo i slobodu da naglas razmišlja i odlučuje o tome šta će činiti ili ne činiti sa svojim telom. Taj apsolutni telesni integritet, kao i pravo da se odbije lečenje, danas je deo svih svetskih konvencija o ljudskim pravima i medicinskih zakona o pravima pacijenata. Imputira sa da Đoković svojim navodnim agitovanjem protiv vakcine protiv korona virusa ugrožava zdravlje drugih, jer delovanjem na druge umanjuje potencijalni broj vakcinisanih i na taj način slabi kolektivni imunitet.

Ta optužba nikako ne stoji, jer Đoković nijednog trenutka nije delio savete drugima, već je govorio isključivo u svoje ime, i to krajnje hipotetički, ostavljajući prostor da svoje mišljenje promeni ako okolnosti budu tako nalagale.

Bila Gejtsa, glavnog svetskog vakcinatora, zovu podrugljivo i “dr SZO”

Činjenica je da je on, kao vrhunski sportista i dugogodišnji šampion, uzor mnogima i da ima veliki uticaj na najširu populaciju, naročito na mlade, ali to je, istovremeno, i velika privilegija i veliko breme koje svaka javna ličnost mora da nauči da nosi. Bilo bi krajnje licemerno očekivati od Đokovića i drugih javnih ličnosti da tu svoju moć koriste kada treba afirmisati određene pozitivne vrednosti kao što je učešće u humanitarnim akcijama, a onda im staviti brnjicu kada nam se ne dopada kako razmišljaju i govore.

Uostalom, čini se da svi kolektivno “pravimo ražanj, dok je zec još uvek u šumi” jer vakcina za kovid 19 još uvek ne postoji, a sva je prilika da neće postojati barem još najmanje godinu ili godinu i po dana koliko je potrebno da se obave najbrži testovi i provere. Kad smo već kod testiranja bezbednosti vakcine, nedavno se u evropskoj javnosti podigla velika bura nakon izjave nekoliko slavnih fudbalera afričkog porekla (Didije Drogba i Samjuel Eto) koji su se oštro usprotivili najavama eminentnih francuskih lekara, Kamija Lohta i Žan Pol Mirea, da bi se testovi za vakcinu protiv korone mogli obavljati na “crnom kontinentu”. Oni su te najave nazvali duboko rasističkim i upozorili da Afrikanci ne smeju biti korišćeni kao pokusni kunići za testiranje neproverenih lekova velikih farmaceutskih kompanija, što je u prošlosti inače često bio slučaj.

Đoković udario u osinje gnezdo interesa globalista 

Znajući koliko Zapadnjaci “visoko” vrednuju živote i zdravlje slovenskih naroda, nije teško zamisliti neki scenario u kome bi, umesto Afrike, baš Balkan poslužio kao alternativna laboratorija za proveru nove vakcine, a svi mi, zbog veće genetske sličnosti sa Zapadnjacima, kao idealni zamorčići za pelcovanje. Upravo zbog toga od izuzetnog je značaja razvijanje kapaciteta nacionalnih strateških institucija koje bi proizvodile domaće vakcine, kako za obaveznu vakcinaciju tako i za sezonske viruse.

Histerične i neobično agresivne reakcije širom sveta na Đokovićevu izjavu takođe upućuju na zaključak da je on, verovatno nesvesno, udario u neko globalno osinje gnjezdo interesa i da je poremetio procese sondiranja, odnosno “proizvodnje pristanka” koji određene strukture sprovode u svetskom javnom mnjenju.

Upravo traje grozničava trka Gejtsa sa konkurentima za pronalazak vakcine koja će autoru doneti milijarde

Prema Đokoviću su tu naročito surovi britanski mediji, koji odavno imaju pik na našeg tenisera (od kada je odbio da se naturalizuje i nastupa za Ujedinjeno Kraljevstvo), i koji mu poručuju da može da se pozdravi sa karijerom, prvim mestom ATP liste i jurenjem statusa najtrofejnijeg tenisera svih vremena, jer će mu zbog odbijanja vakcinisanja biti zabranjeno da putuje i učestvuje na turnirima. Tu već, lupus in fabula, dolazimo do Bila Gejtsa, osnivača softverske firme Majkrosoft i filantropa-milijardera, koji je na sebe preuzeo ulogu “glavnog svetskog vakcinatora” (Đuro Bilbija), i koji otvoreno upozorava da putovanja neće biti moguća ukoliko se ne primi vakcina protiv korone.

Zašto Gejst grozničavo traga za vakcionom protiv korone

Gejts trenutno, preko svoje fondacije, finansira izgradnju fabrika za čak sedam potencijalnih vakcina od korone, od kojih planira da izabere dve najefektnije i najbezbednije za masovnu proizvodnju i primenu. Gejtsova fondacija je inače najveći privatni finansijer Svetske zdravstvene organizacije kojoj pokriva nešto preko deset odsto budžeta (u pitanje su milijarde dolara), a, nakon što je američki predsednik Tramp najavio povlačenje SAD kao glavnog donatora iz SZO, sva je prilika da će Gejtsov uticaj još više rasti, do neslućenih razmera.

Da li je moguće da niko ne vidi sukob interesa u tome da neko ko plasira neki unosan i, na kraju krajeva, potencijalno opasan proizvod ima značajan upliv u međunarodnom telu koje treba da reguliše mehanizme za njegovu primenu? To nije nikakva teorija zavere, već zvaničan podatak o finansiranju SZO koji se može lako proveriti i zdravorazumski proceniti.

Faksimil lista Pečat od 30. aprila sa tekstom Marka Tanaskovića

Kako primećuje filozof i novinar Jovo Vukelić, Gejtsova ogromna moć leži u sprezi globalno umrežene digitalne tehnologije i plaćene “struke” koju kontroliše preko SZO i zbog toga mu se žuri da prvi pronađe vakcinu koja će ga dodatno obogatiti, ali i dati mu ogromnu, političku i ekonomsku kontrolu nad najvećim delom svetske populacije. U svakoj zemlji u kojoj postoji filijala Majkrosofta postoji i dobro obučen i plaćen pi-ar lobi koji brine da se o Gejtsu ne kaže ništa loše i da se, ako se to već desi, Gejts brani iz svih oruđa.

Gejtsov cilj da nameće rešenja celom svetu

Zanimljivo je da mnogi, kojima bode oče Đokovićeva “nestručnost” u pogledu vakcina i njihove primene, ne vide ništa sporno u tome da jedan kompjuterski programer (takođe bez visoke stučne spreme), govori non stop o vakcinama (u koje se, po definiciji, ne razume), organizuje simulacije pandemija, finansira izradu vakcina za pandemije koje je prethodno najavio i, preko Međunarodnog zdravstvenog pravilnika koji donosi SZO, propisuje način na koji će se te vakcine primenjivati i restriktivne mere koje će ih pratiti.

DVOSTRUKI ARŠINI: Gejtsovi vakcinišu ceo svet, ali svoju decu  nisu vakcionisali

Dakle, problem je ako nestručni, ali bogati i uticajni Đoković kaže svoje mišljenje o nečemu što se tiče samo njega i njegovog tela, ali nije problem ako podjednako nestručni, a daleko bogatiji i uticajniji Bil Gejts ima ambicije da ponašanje i zdravlje čitave planete uređuje prema svojim naumima, kao i potrebnu moć da te svoje ambicije realizuje.

Različita viđenja uloge fondacije “Bil i Melinda Gejts” u finansiranju i realizaciji projekta vakcinacije devojčica protiv papiloma virusa koji izaziva rak materice u Indiji 2009., kada se, nekoliko meseci nakon vakcinacije veliki broj devojčica razboleo a njih pet preminulo, pokazuje nam da se, u zakonskom, etičkom i stručnom smislu, nalazimo na vrlo osetljivom terenu i da je vrlo teško doći do prave istine u moru medijskih spinova i manipulacija.

Očigledno da je ova pandemija postala, pored teme migranata, jedno od glavnih polja na kome se vodi borba i odmeravanje snaga između globalista i suverenista, a ljudska sloboda i pravo na autonomno mišljenje i odlučivanje prečesto bivaju stigmatizovani i žrtvovani u ime taborskog, interesnog svrstavanja, predrasuda i politike dvostrukih standarda.

U tom smislu, Novak je svojim istupom hrabro išao protiv struje i na tome mu svakako treba čestitati i odbraniti ga od napada nedostojnih.

…………

IZVOR:http://www.pecat.co.rs/2020/04/novak-djokovic-i-globalna-pandemija-neslobode/

Podeli:

41vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
stariji
noviji
Inline Feedbacks
View all comments
Božidar
Božidar
11 meseca ranije

Svako verujemo Đokoviću a ne Konu.
Meni je to tako logično?