Друштво, Политика, Преносимо, Слободе, Србија

Дволична хуманост фирме „Максима“ из Лучана

Мирјана, сестра страдалог радника Миломира Миливојевића,незаконито и неправедно добила отказ

Вучићеви „хуманитарци“  дали отказ Мирјани, сестри страдалог радника Миломира Миливојевића

 

  • “Kаква је то хумана фирма „Максима“ која преко ноћи даје отказ својој доброј и вредној радници Мирјани Миливојевић чији је једини грех то што она није хтела да трампи мртвог брата за новац и посао, као што то нису хтели да учине и њен отац и мајка.
  • Хуманост у овом случају има два лица, јер је реч о фирми „Максима“ породице Тајсић- Јанковић која је у центру медијске пажње била крајем 2017. године због крајње нељудског потеза – давања отказа Мирјани, сестри страдалог радника „Наменске“ Миломира Миливојевића
  • Милован, отац поглинулог младића Милован објашњава: “Рекла нам је директорка „максиме“ Тајсићка да су јој рекли да мора тако (да Мирјанам моја ћерка,  добије отказ) и да ће Мирјану само мало да склони, па ће да је врати на посао. Била је сва слаткоречива. Ево, од тада када ме види, не сме од срамоте да се јави, само погне главу… Kада сам пре неколико дана чуо Вучићеву изјаву како је једна мала фирма из Лучана донирала три милиона динара, од муке сам се насмејао”.
  • Новинар Д. Лукач: „Kада сам био и прошао туда, кроз Лучане, уверио сам се у каквом страху људи ту живе. Радош Миловановић је локални шериф, њега се сви боје

Пише: Милица Чуле

У најгорем периоду коронавируса, ванредне ситуације и полицијског часа у Србији, председник државе Александар Вучић је током недавног обраћања (23. марта) поменуо и фирму “Маxима” као хуману, јер је донирала три милиона за респираторе који су неопходни у борби против смртоносног вируса.

Тако се вишегодишње понижавање и омаловажавање породице Миливојевић наставља, овог пута у новом облику.

Дволичност прикривају донацијом: Хемијска фабрика “Максима” у Лучанима

Хуманост у овом случају има два лица, јер је реч о фирми „Максима“ породице Тајсић- Јанковић која је у центру медијске пажње била крајем 2017. године због крајње нељудског потеза.

У питању је случај погинулог радника фабрике “Наменска” Миломира Миливојевића (25) који је изгубио живот на радном месту, а након што је његова породица покушала да се избори за правду, сестра несрећно преминулог младића, Мирјана Миливојевић, је у управо горе поменутој фирми “Маxима” добила отказ.

Милован, отац погинулог Миломира, у борби за истину о смрти сина претрпео је велику неправду

Милован Миливојевић, отац погинулог младића истиче:

“Марија Јанковић Тајсић, директорка фирме „Максима“  се због притиска придружила Радошу Миловановићу, „вечном“ директору фабрике „Наменска“ Милан Благојевић и Александру Вучићу, јер без њих није могла да отвори “Маxиму”. Имала је дозволу за отварање фирме, али без њиховог потписа није могла да почне посао. А, ако не можеш да их победиш, ти им се придружи, каже стара српска народна пословица“.

„Тако је дошло до тога да моја ћерка Мирјана добије отказ управо у тој њеној фирми”, наставља своју причу Милован Миливојевић, отац несрећно погинулог младића.

Марија Јанковић Тајсић, директорка “Максиме” никада није испунила обећање о повратку на посао Мирјане Миливојевић

Испричао нам је како је поменута директорка „Максиме“ Марија Јанковић Тајсић долазила у њихову кућу и причала им једну причу, а онда урадила сасвим супротно!

Милован објашњава:

“Рекла нам је Тајсићка да су јој рекли да мора тако (да Мирјана добије отказ) и да ће Мирјану само мало да склони, па ће да је врати на посао. Била је сва слаткоречива. Ево, од тада када ме види, не сме од срамоте да се јави, само погне главу… Kада сам јуче чуо Вучићеву изјаву како је једна мала фирма из Лучана донирала три милиона динара, од муке сам се насмејао”.

Сестра погинулог Миломира  – Мирјана Миливојевић каже да без обзира на све што је преживела нападе са многих страна само зато што је тражила правду за погинулог брата „подржава гест донације“ фирме „Максима“!

Мирјана истиче:

“Подржавам гест донације у овој ситуацији и мислим да је то лепо.  Исто тако мислим да није био леп гест када су ме отпустили због притиска а после тога у јавности све демантовали и негирали. Без обзира на све што сам ја доживела и преживела тешке тренутке од те фирме која је испред моје куће, подржавам хуманост у овој ситуацији и желим им успех и напредак у даљем пословању.”

Новинар Давор Лукач постао је и борац за права породице Миливојевић

Новинар Давор Лукач, који протеклих година  посвећено прати злу судбину породице Миливојевић, каже да је први човек “Наменске”, Радош Миловановић, изнад свих закона.

Kаква је то хумана мала фирма „Максима“ која преко ноћи даје отказ својој доброј и вредној радници чији је једини грех то што она и њена породица нису хели да трампе мртвог сина и брата за новац и посао.

Њој је речено да могу да дођу у „Наменску“ да раде, а да  заузврат ћуте. Многи су раније пристали на такве понуде. Марија Јанковић Тајсић је одједном постала хумана!?!Али ја њу разумем. Натерана да била да Мирјани да отказ, тако верујем да је присиљена да да сада и ову донацију. Јер она зна да зависи од „свемоћног“  директора „Наменске МБ“ Радоша .

Лукач додаје:

„То је мало место у којем сви зависе од једне фабрике. Kада сам био и прошао туда, уверио сам се у каквом страху људи ту живе. Радош Миловановић је локални шериф, њега се сви боје, а он данас иде на посао, иако је старији је од 65 година! Један од његових радника је тренутно у Чачку, у болници, према незваничним информацијама.

А то што Вучић хвали „Маxиму“, ето колико је хумана када су отпустили девојку Мирјану. То је још један доказ колико дуго један човек  (Радош Миловановић) влада и одлучује о судбинама, тако је било у и време Милошевића и Тадића,” каже Лукач.

Опремање и уређење текста: Између сна и јаве

…………………………….

Подели:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
ПМикело
ПМикело
2 година раније

Мој СРБИНЕ Имаш један живот и знаш кривца.