У приштинским институцијама по налогу Вучића

Стекло се: министарка Микић  из Ранилуга испред куће са возним парком

ШТА РАДЕ И ШТА ТРАЖЕ СРБИ И СРПКИЊЕ У НЕЛЕГАЛНОЈ ВЛАДИ ХАРАДИНАЈА?

Јучерашња смена српкиње Весне Микић, заменице министра правде у нелегалној  влади „Косова“,  показује још једном да Србија и председник Вучић наређују и одобравају активно учешће Срба у влади терористичке и криминалне државе „Косова“

 

  • Весна Микић је кадар са „Српске листе“ коју у потпуности контролише и политички води председник Србије Александар Вучић.
  • Српски кадрови у косовским квази-институцијама су подобни и послушни и док су такви и не заступају интересе државе Србије и интересе Срба са Косова и Метохије они не сметају вођама ОВК који воде лажну државу „Косова“
  • Микићка је друга функционерка Српске листе у Влади тзв. Kосова која је ове године разрешена дужности. Пре ње је почетком фебруара „свемоћни“ Харадинај сменио и Ненада Рикала, министра пољопривреде, опет српски кадар одан Вучићу.
  • Да није смењена од Харадинаја Весна Микић вероватно никада не би напустила нелегалну владу Косова, чак и да Шиптари објаве рат Србији: остала је у тој влади и кад је донета одлуку о таксама против Србије, и кад је донета одлуку о формирању Војске Косова и кад није донета одлука о формирању ЗСО…

Пише: Јово Вукелић

Сви српски медији јуче су осули дрвље и камење на квази премијера Косова Рамуша Харадинаја јер је „недемократски“ сменио „узорну  и невину“ заменицу министра правде српскињу Весну Микић. Тако је Харадионај представљен као џелат, а српска функционерка као невина жртва. И медији под контролом Вучића плачу над њеном судобином, а у овом случају невиних нема!

Узрок смене је тај што је Микићка на свом Фејсбук профилу коментарисала 20-огодишњицу НАТО бомбардовања Србије: „На данашњи дан, пре тачно 20 година над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен је намерно планиран геноцид од стране НАТО алијансе“.

Патриотске пароле коштале је лукративне функције

Коментар се прво није свидео шиптарској посланици Ганимети Муслиу из Харадинајеве Демократске партије Косова (ПДК), или је тако намештено,  која је затражила смену Микићке: „„Премијеру Харадинај, отпустите је. Доста смо више толерисали, али не до бесконачности. Овакве прљавштине не служе ни Србима на Kосову. Нека иде да живи у њеној сувереној земљи“.

Антисрпски расположени Харадинај једва је дочекао овај предлог и одмах сменио Весну Микић и јавно објавио акт о њеном смењивању.

Харадинајев акт о смени српске функционерке

 

Тако је Харадинај експресно сменио Микићеву наводећи „да у косовској влади и косовским институцијама нема места за појединце, без обзира на њихову етничку припадност, који могу да омаловажавају заједничке евроатлантске вредности. Посебно имајући у виду да је држава Kосово створена управо на овим вредностима. Изјава заменице министра у Министарству правде, Весне Микић, по којој је НАТО бомбардовање било геноцид над државом и српским народом је неприхватљива и представља говор мржње, који је санкционисан Уставом и законом“.

На тај начин Харадинај је поентирао на оба, њему битним, фронтовима. Свом ектремистичком бирачком телу се додворио, а Америци и НАТО се још једном подвукао под кожу, или извео неки сличан маневар.

Представници Срба не штите интересе ни државе Србије ни Срба

И овде се у суштини завршава та прича о неважној и безначајној страни политичког догађаја са Косова и Метохије, а почињу она суштинска и веома важна питања, на оној страни о којој медији и власт у Србији ћуте.

Право питање гласи – шта раде и шта траже Срби и Српкиње у нелегалној влади Харадинаја?

Да ли ти политички функционери Срби са „Српске листе“ коју контролише влада Србије, а посебно председник Србије Вучић , могу уопште да штите интересе Србије и интересе Срба који живе на Косову и Метохији?

По свему што видимо да се дешава у приштиниским институцијама они то не могу  – између осталог и због тога што они то и не чине.

Они се, на пример,  нису супроставили одлуци о формирању Војске Косова, нису због тога напустили Харадинајеву нелегалну владу, а од тога је требало кренути. Требало је да протестујуако брину о српским државним интересима и интересима Срба са Космета.

Акт о формирању “Војске Косова” је супротан свим потписаним споразумима и документима, а супротан је и њиховом “Уставу Косова”. Управо на том “Уставу” су се заклели и ти вајни српски кадрови да ће га спроводити и (па и Микићка)  кад су изабрани на ове високе политичке функције.

Нису напустили своје фотеље ни кад је квази влада Косова донела одлуку о таксама од 100 одсто на производе из Србије!  А због којих, да подсетимо, Вучић „плаче“ сваки дан!. Биће да ни те сузе нису искрене…

Српски кадрови у косовским квази-институцијама су подобни и још веома послушни и док су такви, и не заступају интересе државе Србије и интересе Срба са Косова и Метохије, они не сметају вођама ОВК који воде непризнату државу „Косова“. Не сметају  председнику „Косова“ Х. Тачију, Р. Харадинају, К. Весељију, председнику квази скупштине Косова да спроводе антисрпку политику.

И онда је трагично и дволично када Вучић, чији кадрови подржавају такву Владу у Приштини, протестује због одлука које заједно са Шиптарима доносе и Срби, српски политичари на функцијама у Припштини које је он одредио, и поставио. Овог пута Микићева је хтела да мало солира  па се залетела и платила тај излет добро плаћеном функцијом од чијих је примања живела као „бубрег у лоју“.

Двострука политика Вучића о Косову и Метохији

Микићка је друга  функционерка Српске листе у Влади тзв. Kосова која је ове године разрешена дужности. Пре ње је почетком фебруара „свемоћни“ Харадинај сменио и Ненада Рикала, министра пољопривреде, опет српски кадар одан Вучићу. Рикало је одмах добио нови посао у влади Србије (сада је државни секретар у Министарству за заштиту животне средине).

Изјава Микићеве дата Телевизији Плус (прилог траје 4 минута)

http://https://youtu.be/T8DvijsjVIY

Да није смењена од Харадинаја Весна Микић вероватно никада не би напустила нелегалну владу Косова, чак и да Шиптари објаве рат Србији: остала је у тој влади и кад је донета одлука о таксама против Србије, и кад је донета одлуку о формирању Војске Косова и кад није донета одлука о формирању ЗСО.

Тако да се неки наш читалац не би бринуо о даљој судбини смењене „узорне  и невине“ Микићке. Наћи ће јој свемоћни председник Вучић ново добро плаћено радно место у државним институцијама Србије , јер она је била врло подобна (да се није хтела правити паметном) и Харадинају и  остала подобна и Вучићу.

А двоструки аршини, седење на две столице, вођење лажне политике да се брине о интересима државе Србије на Космету и посебно о правима и интересима Срба са КиМ је прича за малу децу, коју наивнима све невештије и неубедљивије продаје апсолутистички владар Србије Вучић.

Да подсетимо: Српска листа са свих девет посланика је и даље у “Скупштини” Косова, они у парламент долазе, примају високе плате и ништа не чине, немају никакве иницијативе, предлоге резолуција, декларација које би Скупштина разматрала, о којима би се расправљало да се одбране интереси Срба, да се одобре средства да се Срби масовно враћају на своја имања, да се истраже страшни масовни злочини, да престану актуелне пљачке српске имовине и српских светиња…

Не, они тамо седе и чекају шта ће им рећи, наредити „папа“ Вучић!

Зато се Србима на Косову и Метохији не пише добро и немају чему добром да се надају док се води оваква накарадна политика.

…………………………

0 0 votes
Article Rating

Related posts

У Европи све уочљивија рехабилитација нацизма

Prenosimo

Тешке претње уреднику Србининфо Дејану Петру Златановићу

Prenosimo

Џелати – српски гости на јубилеју

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x