Kosovo i Metohija, Politika, Srbija

U prištinskim institucijama po nalogu Vučića

Steklo se: ministarka Mikić  iz Raniluga ispred kuće sa voznim parkom

ŠTA RADE I ŠTA TRAŽE SRBI I SRPKINJE U NELEGALNOJ VLADI HARADINAJA?

Jučerašnja smena srpkinje Vesne Mikić, zamenice ministra pravde u nelegalnoj  vladi „Kosova“,  pokazuje još jednom da Srbija i predsednik Vučić naređuju i odobravaju aktivno učešće Srba u vladi terorističke i kriminalne države „Kosova“

 

  • Vesna Mikić je kadar sa „Srpske liste“ koju u potpunosti kontroliše i politički vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • Srpski kadrovi u kosovskim kvazi-institucijama su podobni i poslušni i dok su takvi i ne zastupaju interese države Srbije i interese Srba sa Kosova i Metohije oni ne smetaju vođama OVK koji vode lažnu državu „Kosova“
  • Mikićka je druga funkcionerka Srpske liste u Vladi tzv. Kosova koja je ove godine razrešena dužnosti. Pre nje je početkom februara „svemoćni“ Haradinaj smenio i Nenada Rikala, ministra poljoprivrede, opet srpski kadar odan Vučiću.
  • Da nije smenjena od Haradinaja Vesna Mikić verovatno nikada ne bi napustila nelegalnu vladu Kosova, čak i da Šiptari objave rat Srbiji: ostala je u toj vladi i kad je doneta odluku o taksama protiv Srbije, i kad je doneta odluku o formiranju Vojske Kosova i kad nije doneta odluka o formiranju ZSO…

Piše: Jovo Vukelić

Svi srpski mediji juče su osuli drvlje i kamenje na kvazi premijera Kosova Ramuša Haradinaja jer je „nedemokratski“ smenio „uzornu  i nevinu“ zamenicu ministra pravde srpskinju Vesnu Mikić. Tako je Haradionaj predstavljen kao dželat, a srpska funkcionerka kao nevina žrtva. I mediji pod kontrolom Vučića plaču nad njenom sudobinom, a u ovom slučaju nevinih nema!

Uzrok smene je taj što je Mikićka na svom Fejsbuk profilu komentarisala 20-ogodišnjicu NATO bombardovanja Srbije: „Na današnji dan, pre tačno 20 godina nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen je namerno planiran genocid od strane NATO alijanse“.

Patriotske parole koštale je lukrativne funkcije

Komentar se prvo nije svideo šiptarskoj poslanici Ganimeti Musliu iz Haradinajeve Demokratske partije Kosova (PDK), ili je tako namešteno,  koja je zatražila smenu Mikićke: „„Premijeru Haradinaj, otpustite je. Dosta smo više tolerisali, ali ne do beskonačnosti. Ovakve prljavštine ne služe ni Srbima na Kosovu. Neka ide da živi u njenoj suverenoj zemlji“.

Antisrpski raspoloženi Haradinaj jedva je dočekao ovaj predlog i odmah smenio Vesnu Mikić i javno objavio akt o njenom smenjivanju.

Haradinajev akt o smeni srpske funkcionerke

 

Tako je Haradinaj ekspresno smenio Mikićevu navodeći „da u kosovskoj vladi i kosovskim institucijama nema mesta za pojedince, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji mogu da omalovažavaju zajedničke evroatlantske vrednosti. Posebno imajući u vidu da je država Kosovo stvorena upravo na ovim vrednostima. Izjava zamenice ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, po kojoj je NATO bombardovanje bilo genocid nad državom i srpskim narodom je neprihvatljiva i predstavlja govor mržnje, koji je sankcionisan Ustavom i zakonom“.

Na taj način Haradinaj je poentirao na oba, njemu bitnim, frontovima. Svom ektremističkom biračkom telu se dodvorio, a Americi i NATO se još jednom podvukao pod kožu, ili izveo neki sličan manevar.

Predstavnici Srba ne štite interese ni države Srbije ni Srba

I ovde se u suštini završava ta priča o nevažnoj i beznačajnoj strani političkog događaja sa Kosova i Metohije, a počinju ona suštinska i veoma važna pitanja, na onoj strani o kojoj mediji i vlast u Srbiji ćute.

Pravo pitanje glasi – šta rade i šta traže Srbi i Srpkinje u nelegalnoj vladi Haradinaja?

Da li ti politički funkcioneri Srbi sa „Srpske liste“ koju kontroliše vlada Srbije, a posebno predsednik Srbije Vučić , mogu uopšte da štite interese Srbije i interese Srba koji žive na Kosovu i Metohiji?

Po svemu što vidimo da se dešava u prištiniskim institucijama oni to ne mogu  – između ostalog i zbog toga što oni to i ne čine.

Oni se, na primer,  nisu suprostavili odluci o formiranju Vojske Kosova, nisu zbog toga napustili Haradinajevu nelegalnu vladu, a od toga je trebalo krenuti. Trebalo je da protestujuako brinu o srpskim državnim interesima i interesima Srba sa Kosmeta.

Akt o formiranju “Vojske Kosova” je suprotan svim potpisanim sporazumima i dokumentima, a suprotan je i njihovom “Ustavu Kosova”. Upravo na tom “Ustavu” su se zakleli i ti vajni srpski kadrovi da će ga sprovoditi i (pa i Mikićka)  kad su izabrani na ove visoke političke funkcije.

Nisu napustili svoje fotelje ni kad je kvazi vlada Kosova donela odluku o taksama od 100 odsto na proizvode iz Srbije!  A zbog kojih, da podsetimo, Vučić „plače“ svaki dan!. Biće da ni te suze nisu iskrene…

Srpski kadrovi u kosovskim kvazi-institucijama su podobni i još veoma poslušni i dok su takvi, i ne zastupaju interese države Srbije i interese Srba sa Kosova i Metohije, oni ne smetaju vođama OVK koji vode nepriznatu državu „Kosova“. Ne smetaju  predsedniku „Kosova“ H. Tačiju, R. Haradinaju, K. Veseljiju, predsedniku kvazi skupštine Kosova da sprovode antisrpku politiku.

I onda je tragično i dvolično kada Vučić, čiji kadrovi podržavaju takvu Vladu u Prištini, protestuje zbog odluka koje zajedno sa Šiptarima donose i Srbi, srpski političari na funkcijama u Pripštini koje je on odredio, i postavio. Ovog puta Mikićeva je htela da malo solira  pa se zaletela i platila taj izlet dobro plaćenom funkcijom od čijih je primanja živela kao „bubreg u loju“.

Dvostruka politika Vučića o Kosovu i Metohiji

Mikićka je druga  funkcionerka Srpske liste u Vladi tzv. Kosova koja je ove godine razrešena dužnosti. Pre nje je početkom februara „svemoćni“ Haradinaj smenio i Nenada Rikala, ministra poljoprivrede, opet srpski kadar odan Vučiću. Rikalo je odmah dobio novi posao u vladi Srbije (sada je državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine).

Izjava Mikićeve data Televiziji Plus (prilog traje 4 minuta)

Da nije smenjena od Haradinaja Vesna Mikić verovatno nikada ne bi napustila nelegalnu vladu Kosova, čak i da Šiptari objave rat Srbiji: ostala je u toj vladi i kad je doneta odluka o taksama protiv Srbije, i kad je doneta odluku o formiranju Vojske Kosova i kad nije doneta odluka o formiranju ZSO.

Tako da se neki naš čitalac ne bi brinuo o daljoj sudbini smenjene „uzorne  i nevine“ Mikićke. Naći će joj svemoćni predsednik Vučić novo dobro plaćeno radno mesto u državnim institucijama Srbije , jer ona je bila vrlo podobna (da se nije htela praviti pametnom) i Haradinaju i  ostala podobna i Vučiću.

A dvostruki aršini, sedenje na dve stolice, vođenje lažne politike da se brine o interesima države Srbije na Kosmetu i posebno o pravima i interesima Srba sa KiM je priča za malu decu, koju naivnima sve neveštije i neubedljivije prodaje apsolutistički vladar Srbije Vučić.

Da podsetimo: Srpska lista sa svih devet poslanika je i dalje u “Skupštini” Kosova, oni u parlament dolaze, primaju visoke plate i ništa ne čine, nemaju nikakve inicijative, predloge rezolucija, deklaracija koje bi Skupština razmatrala, o kojima bi se raspravljalo da se odbrane interesi Srba, da se odobre sredstva da se Srbi masovno vraćaju na svoja imanja, da se istraže strašni masovni zločini, da prestanu aktuelne pljačke srpske imovine i srpskih svetinja…

Ne, oni tamo sede i čekaju šta će im reći, narediti „papa“ Vučić!

Zato se Srbima na Kosovu i Metohiji ne piše dobro i nemaju čemu dobrom da se nadaju dok se vodi ovakva nakaradna politika.

…………………………

Podeli:

Postavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of