Балкан и суседи Србије, Политика, Преносимо, Србија

У МОНТЕНЕГРУ СКОРО У ПОТПУНОСТИ СПОВЕДЕНО ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ СРБА

ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ БЕЗ СРБА

 

  • У Апелационом суду од 27 запослених нема ниједног Србина
  • Срба нема ни у Управни суду међу 21 запослених
  • Ни у Врховном суду, од 46 запослених, нема ниједног Србина

Пише: Гојко Раичевић*

Главни уредник ИН4С, Гојко Раичевић је у емисији „Неђеља у петак“ на А1 телевизији, изнио је фрапантне доказе о дискриминацији Срба у Црној Гори, који се налазе у званичном документу Владе Црне Горе који се зове „Информација о заступљености мањинских народа и других мањинских заједница у државним органима, органима државне управе, органима локалних управа и Државном Тужилаштву“. 

Документ који је објавило Министарство за људска и мањинска права, је из 2015. године, али како је оцијенио Раичевић: „Нажалост, тенденција може бити само још гора него прије 4 године.

Главни уредник ИН4С је казао да је анализирајући овај Владин званични документ, дошао до фрапантих података, и како је казао, ваљда ће сада бити свима јасно све што је у овој емисији причао и на шта је указивао у протеклих годину и по дана.

Апелациони суд, од 27 запослених, Срба НЕМА

Управни суд, од 21 запосленог, Срба НЕМА.

Врховни суд, од 46 заопослених, Срба НЕМА

Изузеци потврђују правило да су Срби плански уклоњени из свих институција власти

Уставни суд, од 32 запоследна, имамо једног Србина.

Дакле, укупно од 126 запослених у овим судовима, ради 1 Србин, и ваљда је јасно зашто Срби немају повјерења у овакве судове, а изразио је увјереност ни већина грађана Црне Горе.

Ако овоме додамо, Вијеће за прекршаје, у којем је запослено 22, такође нема ниједног Србина, у Врховном државном тужилаштву од њих 34, двоје су Срби.

Раичевић је поменуо и мало „изненађење“, а то је да је у Основном суду на Цетињу, запослен 1 Србин од 22 запослена. Без таквог изненађења су Основни судови у Плаву, Рожајама, Даниловграду.

Привредни суд у Подгорици, од 39 запослених, 1 Србин, и затим је Раичевић набрајао Основна тужилаштва по општинама, која су како је казао „ослобођена од присуства Срба“.

Етнички састав Црне Горе према последњем попису из 2011.‍ : СРБА 178.000
И у органима општинима иста слика – без Срба

 

Раичевић је потом поменуо и Дирекције, попут:

Дирекција јавних радова- нема Срба,

Дирекција за развој малих и средњих предузећа- све су Црногорци,

Дирекција за заштиту података- нема Срба,

Државна комисија за контролу поступка јавних набавки -нема Срба.

Такође, без Срба је Фонд рада, Фонд за обештећење, Фонд за заштиту и остваривање мањинских права, Kомисија за спречавање сукоба интереса, Управа за антикорупцијску иницијативу, Управа за игре на срећу, Управа за кадрове, Управа за заштиту културних добара, Управа за збрињавање избјеглица, Секретаријат за развојне пројекте.

У Генералном секретаријату Владе Црне Горе, од 106 запослених, нема Срба, Министарство науке-нема Срба, Министарство рада и социјалног старања-нема Срба, Министарство правде-нема Срба, што ове податке чини катастрофалним, казао је Раичевић.

Затим је издвојио Министарства са по једним Србином и то: Министарство вањских послова, Министарство културе, Министарство здравља, Министарство за људска и мањинска права, и заштитник људских права је запослио 18 људи, међу којима нема ниједан Србин.

Хоће ли Ђукановић успети да “превесла” све Србе (Карикатуре Горана Дивца)

Вјерујем, да ови подаци, које сам сада изнио, не остављају никог хладноквним, казао је на крају Раичевић.

………….

* Главни уредник сајта ИН4С

……….

Izvor: https://www.in4s.net/raicevic-dokazi-o-frapantnoj-diskriminaciji-srba-u-crnoj-gori-video/?lang=lat

…………

Подели:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments