Урсула фон дер Лајен може пасти због милијарди ЕУ плаћених Фајзеру

Колика је могла бити провизија Лајенове за куповину милијарди доза вакцина од Фајзера

Лајенова мимо процедура склапала уговоре о вакцинама вредним 71 милијарду евра  

  • Немица Лајен је при издавању дозвола за употребу 1,8 милијарди доза вакцина кршила процедуре и заобилазила контролне органе ЕУ. Још је себи дозволила да одбије да им преда тражене документе.
  • Швајцарски лист Neue Zürcher Zeitung: Европско тужилаштво на челу са Румунком Лауром Кодруца Кевеши већ неколико недеља „води истрагу против непознатих лица јер неко мора да одговара за сулуде крађе током такозване пандемије“
  • Пред одбором Европског парламента због нетранспарентних уговора већ су се појавили шефови компанија Moderna, Sanofi и Astrazeneca, а бос америчког Фајзера Алберт Бурла је избегао да дође. Уместо себе је послао Џенин Смол чији је наступ шокирао одбор јер једноставно рекла да Фајзер није спровео никакво истраживање да ли вакцина BionTech спречава заражавање трећих лица. Фактички је признала да су вакцинисани вакцином Фајзер и BionTech и даље заразни, што значи да су обе компаније лагале
  • Каква ће бити судбина Лајенове због 71 милијарде евра о којима је одлучивала само фон дер Лајен.
  • Ако мислите да „уграђивање“ не постоји у ЕУ – варате се

Aутор: Игор МАЉЦЕВ, писац, новинар, есејиста (Москва)

ПОСТОЈЕ и добре вести.

Управо је Berliner Zeitung изашао са насловом: „Фон дер Лајен нервозна: тужилац ЕУ истражује уговор са Фајзер“.

Она је моја омиљена прича, јер је хитно  евакуисана у Европску комисију зато што јој у Немачкој, после пљачке Министарства одбране, више није било места. Нећу се задржавати на детаљима, али када су немачки тужиоци за тражили од те госпође да имдостави преписку преко своја четири паметна телефона, она је једноставно рекла да их је изгубила.

Све четири одједном!

„Неустрашиви стручњак за корупцију Лаура Кодруца Кевеши жели да открије ко је све умешан у више десетина милијарди долара вредне послове ЕУ са фармацеутским компанијама. Она је жена пред којом европски преваранти треба да дрхте“, објавио Der Spiegel.

„Зато главни европски ловац на корупцију има много противника. А то су моћни противници чији гнев је изазвала румунска адвокатица“,  указао је штвајцарски лист Neue Zürcher Zeitung.

Исти лист примећује да Европско тужилаштво на челу са Кевеши већ неколико недеља „води истрагу против непознатих лица“.

Шеф Европске комисије Лајен се нервира и брине

И наглашава да неко мора да одговара за „сулуде крађе током такозване пандемије“.

Лајенова на слици са мужем и седморо деце, је велики љубитељ коња и коза…

Румунка Лаура Кевеши, која је кренула у рат против наизглед свемоћне фон дер Лајен, више је него занимљива личност.  Има 49 година. Извела је пред судове хиљаде корумпираних румунских министара, медијских тајкуна, судија, тужилаца, посланика и бизнисмена. Чак 90 одсто њених захтева за хапшења имало је заснованост.

Европска унија је похвалила борбу Румуније против корупције под Кевешијевом, а онда јој поверила да води Европско тужилаштво.

Зато се сада FdL (популарна скраћеница за име шефице Европске комисије) већ нервира, као и повелики број других у ЕК и међу европосланицима.

Омбудсман ЕУ Емили О’Рајли је још пре годину дана желела да зна шта је у уговорима са фармацеутским компанијама закљученим током пандемије коронавируса. А FdL опет “није могла” да пронађе текстуалне поруке које је поводом њих размењивала са партнерима.

Алберт Бурла, директор мултинационалне америчке коорпорације Фајзер је у врло блиским везама са Урсулом фон ден Лајен, шефом Европске комисије

А превише интимно је разговарала са босом компаније Фајзер Албертом Бурлом. И о количини и о ценама вакцина за целу Европу. Без сувишних очију и ушију. Једини ко је, највероватније, био са свим упознат је Урсулин муж, који – гле чуда! – ради у фармацеутском бизнису.

Немица је при издавању дозвола за употребу 1,8 милијарди доза вакцина кршила процедуре и заобилазила контролне органе ЕУ. Још је себи дозволила да одбије да им преда тражене документе.

„Високи званичници Европске комисије веома су нервозни због истраге коју води Кевеши, тврде обично веома добро обавештени лист Politico.

Навео је да је фон дер Лајен закључила је уговоре вредне 71 милијарду евра са Бурлом.

Тужилац Кевеши доказује на Лајеновој своје поштење и доследност

Многи мисле да ће јој то омогућити да се извуче. Међутим, ситуација у ЕУ је таква да би многи хтели да сруше Лајен.

Лаура Кевеши, бриљантна тужитељка је пред најтежим испитом у каријери поводом истраге о корупцији У врху Европске Уније и Европске комисије

Можда је и зато постављена Румунка Лаура Кевеши.

Не зна се какве је савезе Кевеши склопила у Бриселу. Међутим, њена истрага се временски поклопила са саслушањима првих фигура фармацеутске индустрије у надлежном одбору Европског парламента због нетранспарентних уговора.

Пред одбором су се већ појавили шефови компанија Moderna, Sanofi и Astrazeneca, а бос Фајзера Бурла је избегао да дође.

Уместо себе је послао Џенин Смол чији је наступ шокирао одбор,  јер је признала да Фајзер није спровео никакво истраживање да ли вакцина BionTech спречава заражавање трећих лица.

Седиште компаније Фајзера у САД у којој нису ни проверавали заражавање трећих лица њиховом вакцином, а Урсула је, гле чуда, баш од њих наручила милијарде непроверених цепива
Ако мислите да `уграђивање` не постоји у ЕУ – варате се

Фактички је признала да су вакцинисани вакцином Фајзер и BionTech и даље заразни, што значи да су обе компаније лагале. А то је све вратило рефлекторе на судбину 71 милијарде евра о којима је одлучивала госпођа фон дер Лајен.

Ако мислите да `уграђивање` не постоји у ЕУ – варате се. Термин Kick back настао је чим је профит капиталисте почео да зависи од одлука државних чиновника.

Имамо разлога да чекамо резултате истраге тужиоца Кевеши.

Линк

http://fakti.org/media-menju/postoje-i-bovre-vesti-ursula-fon-der-lajen-moze-pasti-zbog-milijardi-eu-placenih-pfizer

0 0 votes
Article Rating

Related posts

ЗАВОД ЗА УЏБЕНИКЕ ДА ПОСТАНЕ ИНСТИТУЦИЈА НАЈВИШЕГ НАЦИОНАЛНОГ РЕДА

Gost autor

ДЕМОКРАТСКА БОСНА ЈЕ УТОПИЈА У ЋОРСОКАКУ МРЖЊЕ

Prenosimo

Велики ресет, рат против Русије и неопходност борбе против зла

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x