Балкан и суседи Србије, Политика, Преносимо, Слободе

Терор у Црној Гори не престаје: Ухапшен Небојша Медојевић

ДА ЛИ ЈЕ ЦРНА ГОРА НА ИВИЦИ ГРАЂАНСКОГ РАТА

 

  • На путу од Скупштине Црне Горе до куће,  по налогу предсједника Вишег суда Бориса Савића ухапшен је предсједник ПзП-а и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић

 

  • Народни посланик Медојевић ухапшен, а пре тога му није скинут посланички имунитет

 

  • Медојевић је прво ухапшен, па му уручено рјешење, што представља  кршење правних норми, закона и људских слобода

 

  • У тренутку хапшења Медојевић је био са послаником ДФ-а Славеном Радуновићем

 

30. новембар 2018.

 

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) и посланик тог политичког савеза у Скупштини Црне Горе Андрија Мандић рекао је 30. новембра да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата.

Он је то поручио на прес конференцији ДФ испред Скупштине Црне Горе након што је синоћ сат после  поноћи ухапшен један од лидера тог политичког савеза Небојша Медојевић.

“Медојевић је на преваран начин, пошто је напустио Скупштину послије гласања о резолуцији коју је предложила парламентарна већина ухапшен и одведен у затвор у Спуж. Очигледно је реализована намјера Вишег суда да Небојшу Медојевића ставе у затвор због тога што су процијенили да није свједочио онако како су се надали, а овђе (испред Скупштине, прим уредника) видите да стоји још једна марица која чека Милана Kнежевића како би и њега повели у затвор”, рекао је Мандић на пресу.

Он је додао да је ово скандалозна одлука.

Ово је нешто што се још никад није десило у Црној Гори, да се посланик за изговорену ријеч, без скидања имунитета ставља у затвор. Ово је прворазредни скандал и по процјени ДФ, Црна Гора се налази на ивици грађанског рата. То ћемо саопштити сада предсједнику Парламента, предсједнику Владе и предсједнику државе. Ми смо виђели по овој резолуцији да неко жели да изазове сукобе, да неко жели да дође до оружаних сукоба. Ми то не желимо, ми се противимо таквим намјерама, али просто живот и намјере диктатора иду у правцу грађанских сукоба. Ми се ни најмање нисмо уплашили, пошто знамо да се ни Небојша Медојевић није уплашио, као што се ни Милан Kнежевић не плаши свега што слиједи, али након разговора са Брајовићем ћемо се поново обратити”, рекао је Мандић.

Медојевић је ухапшен недуго након што је у Скупштини Црне Горе усвојена Резолуција којом су одлуке Подгоричке скупштине из 1918. проглашене ништавним.

Видео прилог: говор посланика Небојше Медојевића

А непосредни повод за његово хапшење највероватније је говор Медојевића у Скупштини ЦГ.

…………………………………………………..

Извор: (ИН4С и Агенције)

Подели:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments