Друштво, Политика, Преносимо, Слободе, Србија

Синдикат запослених полиције против проглашења полицијског часа од 24 сата

 Најава увођења полицијског часа од 24 часа изазива панику и страх код грађана

 

  • Синдикат полиције тражи хитно реаговање власти и реаговање на могућност увођења полицијског часа у трајању од 24 сата
  • Војска и полиција која сада има огромне обавезе у овом стању није физички способна да снабдева грађане, не може да то изведе и да иде од врата до врата и дели кесе са намирницама
  • Синдикат полиције упозорава надлежне у Србији да је најлакше донети одлуку о увођењу полицијског часа од 24 сата а да се при том не размишља о свим додатним последицама.
  • Уколико уведете полицијски час од 24 сата да водите рачуна о потребама грађана
  • Низ конструктивних предлога полицајаца државним институцијама

Поштована господо,

сходно члану 46. Устава РС у којем се гарантује слобода мишљења, изражавања и говора као и у складу са Законом о доступности информација, Синдикат Запослених Полиције вам се обраћа са хитним захтевом и вашом реакцијом.

Након најаве председника Републике Србије у медијима да ће се увести полицијски час у трајању од 24 часа, руководство синдиката је сходно уставу РС и законима приморано да вам се обрати.

Изјава председника Републике Србије да ће се увести полицијски час у трајању од 24 часа, затим писање у медијима да за време трајања полицијског часа од 24 часа грађани неће моћи излазити из својих станова и кућа, не да је улила грађанима поверење и дала снагу већ је изазвала панику и страх што је у оваквој ситуацији најгора опција.

Затим изјаве појединаца у медијима да ће за време ванредног полицијског часа у трајању од 24 часа грађанима неопходне намирнице доносити војска, полиција и волонтери је толико неозбиљна да свако ко је озбиљан и паметан може да закључи да војска и полиција која сада има огромне обавезе у овом стању није физички способна да то изведе и да иде од врата до врата и дели кесе са намирницама.

Синдикалци полиције снажно се боре за људска права грађана и њихове основне слободе

Из напред наведеног, апелујемо на вас који сте најодговорнији у овој ситуацији за сваког грађанина Републике Србије и ван Србије да око увођења полицијског часа добро размислите, са правницима донесете адекватне одлуке не кршећи Устав РС и законе а у добробит свих и уколико уведете полицијски час од 24 сата да водите рачуна о потребама грађана и у том циљу

ПРЕДЛАЖЕМО:

– Да грађани могу напустити своје домове уколико им је потребна хитна медицинска помоћ или у случају опасности по живот и здравље.

-У случају одласка на посао уколико нема другог решења.

– Дозволити продавницама рад како би грађани могли отићи по неопходне
намирнице јер многи нису у могућности и немају финансије да купе намирнице за 14 или 28 дана трајања полицијског часа у времену од 24 часа.

-Омогућити грађанима одлазак до банака и банкомата јер већини њихова примања се исплаћују из два дела месечно и немају финансије у својим сламарицама.

-Велики број грађана поготово старије популације који од почетка ванредног стања не излази из својих станова и зависе од своје деце или родбине биће угрожен и у таквој ситуацији треба дозволити свима који снабдевају своје родитеље да им се омогући одлазак до истих како би им донели потребне намирнице и лекове.

Дејан Ђукић, познати борац за људска права и полицајаца и грађана

-Омогућити власницима кућних љубимаца извоћење на удаљеност од 100 метара од места становања јер и кућни љубимци су жива бића као и изношење смећа.

Надамо се да ћете наш захтев хитно размотрити у интересу свих грађана Републике Србије а уједно наводимо да је најлакше донети одлуку о увођењу полицијског часа од 24 сата а да при том не размишљати о свим додатним последицама.

С поштовањем

Синдикат Запослених Полиције

Председник Дејан Ђукић

………………………………………

Извор: https://srbin.info/drustvo/saopstenje-sindikata-zaposlenih-policije-oko-proglasenja-policijskog-casa-24-sata/

Подели:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments