Сељаци Србије опљачкани у 2022. години за 130 милиона евра

Аграр није ни девета рупа на свирали Владе Србије

СНС-режим отео сељацима око 1,1 милијарду евра од 2012-2022. године

  • Ко зна зашто су сељацима смањене субвенције у пољопривреди за 15 милијарди динара (130 милиона евра)?
  • У централној Србији и АП Војводини аграрно девастирано 2.090 од укупно 4.539 села са по 100 породичних пољопривредних газдинстава!
  • За кога (анти)српски режими у Србији празне српска села?
  • По чијем се налогу врши и демографска модификација претежно православног становништва у Србији!?

 Пише: проф. др Миладин Шеварлић, агроекономиста, председник Управног одбора Друштва српских домаћина

Миладин Шеварлић испред Скупштине Србије 2020. године у борби за права сељака

У Србији постоје два буџетска лекс специалиса или буџетска изузећа, која се обрачунавају на основу планираних укупних буџетских прихода:

– први, 7% за реализацију надлежности РС на подручју АП Војводине – који се трансферишу Влади Војводине; и

– други, 5% за субвенције и подстицаје развоју пољопривреде и села у Србији.

Према Закону о буџету РС за 2022. годину (СГ број 110/2021)

Укупни порески приходи износе: 1.317.900.000.000 динара.

По Закону о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју – пољопривреди и селу припада минимално 5% укупних пореских прихода што је у 2022. години требало да износи:

1.317.900.000.000 x 5% = 65.895.000.000 милијарди динара

Врши се еутаназија сељака и села од стране Владе и државе Србије

Уместо минималних 65,895 милијарди динара, у Буџету Србије за 2022. годину – на позицији субвенције у пољопривреди – планирано је свега 50.628.714.000 милијарди динара?!?

Тиме су пољопривредници Србије опљачкани у 2022. години за, веровали или не, чак 15.266.286.000 динара или (по курсу 1 евро = 117,50 динара) за 129.925.838,30 евра!

То значи да су пољопривредници Србије опљачкани и у 2022. години за скоро сваки четврти динар минималних подстицаја или тачније 23,17% од припадајућих 65,895 милијарди динара!

Српска села масовно изумиру, а младима се нуде хиљаде напуштених кућа и имања

Овим се наставља процес буџетске еутаназије српске пољопривреде од стране режима СНС и његових коалиционих партнера у (Народној) Скупштини Србије – која, по мојим обрачунима, у периоду 2012-2022. године износи око 1,1 милијарду евра!

Све противзаконитости потписује Александар Вучић

За ту целокупну деценијска буџетска еутаназија одговорни су: министар финансија, министар пољопривреде и Влада Србије (који предлажу Буџет Србије), СНС и коалициони посланици који чине већину у Скупштини, (и усвајају Буџет Србије), и председник Републике Србије – који потписује указе о проглашавању свих закона, укључујући и указе о проглашавању закона о буџету Србије у наведеном периоду!

А председник Републике је то чинио чак и приликом потписивања указа о проглашавању закона о буџету Србије за 2019. и 2020. годину, иако сам му истог дана као тадашњи нестраначки посланик доставио захтеве да не потписује указе о проглашавању закона о буџету, јер исти нису у складу са Законом о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју!?

На први мој допис добио сам “ургентан” одговор тек после шест месеци – потписан од председниковог тадашњег генералног секретара председника Републике Николе Селаковића (садашњег министра спољних послова!) у коме ми је одговорено да “то није у надлежности председника Републике”!?

Српско село у чељустима глобализма: Поглед на сиромашно српско старачко домаћинство

Да није истинито било би комично, овако је трагично: два правника са државног Правног факултета у Београду не знају да је потписивање указа о проглашавању закона у надлежности председника Републике по члану 113. Устава Србије!? И да, на други мој допис до данас нисам добио одговор!?

Kада се председник Републике и његов генерални секретар тако омаловажавајуће и неодговорно односи према дописима народног посланика, шта тек може да очекује грађанин покорни?

У Србији угашено више од 2 хиљаде, скоро половина од 4.539 села

Захваљујући описаној буџетској еутаназији пољопривреде и села коју су спроводили бивши и садашњи партиокрадски режими, у периоду од 2002. (Попис становништва, домаћинстава и станова) и 2018. (Анкета о пољопривредним газдинствима), у Србији је угашено 209.000 породичних пољопривредних газдинстава!

Држава годинама пљачка и вара српског сељака

А то је аграрно девастираних 2.090 од укупно 4.539 села у централној Србији и АП Војводини са по 100 породичних пољопривредних газдинстава!?

За кога (анти)српски режими у Србији празне српска села: мигранте који се као неподобни враћају из ЕУ или за раднике из азијских и афричких земаља које увозимо да би ино-инвеститори остваривали још већи профит у колонији Србији?

По чијем се налогу на овај начин врши и демографска модификација претежно православног становништва у Србији!

Линк

https://poljoprivreda.info/stav/prilog-za-istoriju-budzetske-eutanazije-srpske-poljoprivrede-i-sela

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Срби могу само да пожеле да NATO свој здрави осиромашени уранијум служи са јелима у Монсу

Јово

Путин: НАТО је постао очигледна егзистенцијална претња нашој земљи и нашим границама

Prenosimo

Неспособност Брисела води ка новом формату преговора

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x