Сви испади и гафови министарке Дарије Kисић Тепавчевић

СВЕ РАНИЈЕ ПОЛОЖЕНЕ ВЕНЦЕ, БУКЕТЕ И ЦВЕЋЕ ПОГИНУЛОЈ ДЕЦИ ТЕПАВЧЕВИЋ ЈЕ УКЛОНИЛА ДА БИ ПОЛОЖИЛА СВОЈ ВЕНАЦ

Нема краја бахаћењу Дарије Тепавчевић

 

  • Зашто је због СМС порука министарки Дарији ухапшен грађанин Србије? У поруци није било претњи.
  • СМС порука, колико је познато, не спада у јавно изговорену реч!
  • Зашто су уклоњени венци, букети и цвеће са гроба жртвама НАТО агресије у Ташмајданском парку да би Дарија положила свој венац.
  • Министарка пропагира ношење маске, а скоро никад је сама не носи. Дарија једно прича, а друго ради
  • Уместо да је проблем насиље над децом, проблем је за министарку Тепавчевић што је то неко снимао у Блацу
  • Има ли сукоба интереса у пословању фирме НИТЕС, њеног брата Бојана Тепавчевића још није утврђено

 Пише:Наташа Латковић

“Је л лепо вино за 16.000 евра”, “Лажете народ”, “Обавестићу медије”.

Можете ли бити ухапшени после овакве смс поруке?

Можете итекако, поготово ако је пошаљете новопеченој министарки Дарији Кисић Тепавчевић! То се управо десило Симону Симоновићу, на аеродрому Београд, после слетања авиона из Норвешке.

Није могло да се чека са хапшењем Симоновића, оцениле су изгледа надлежне безбедоносне службе, па је због угрожавања ко зна кога и чега он лишен слободе, у присуству супруге и малолетног детета…Још један доказ велике самовоље и моћи нове министарке…

Др Дарија једно прича –друго ради
Због “узнемиравања” Дарије Тепавчевић можда ће Симоновићу следити казна зашивања уста

Министарка за рад и социјална питања Дарија Kисић Тепавчевић у више наврата својим изјавама и поступцима изазивала је бурне реакције јавности. Иако је епидемиолог и чланица Kризног штаба, који руководи борбом против короне “ухваћена је на делу” како крши мере и то најмање два пута. (много више од два пута – прим. уредника)

Тако је без маске усликана у козметичком салону, а недавно је откривено и да је у друштву Александра Вулина учествовала на прослави затвореног типа. Упркос, испоставиће се, великом броју заражених. Раније, Kисић је позивала грађане и да изађу на изборе у јуну прошле године и говорила да присуство публике на утакмицама није ризик.

А пре неколико дана, 24. марта, је код грађана изазвала бес и револт, када је њен протокол уклонио венце са споменика деци страдалој у НАТО бомбардовању у Ташмајданском парку.

Неприкладно и без укуса: Затегнуто до пуцања, костими др Дарије су увек један до два броја мањи

На почетку епидемије, марта 2020. Дарија Kисић Тепавчевић била је једна од чланова Kризног штаба који су уживали поверење грађана. Посебну пажњу је изазвала када је гостујући на РТС открила да смо први регистровани случај заражавања корона вирусом имали 1. марта (2020), а не 6. марта, како нам је то саопштено. Ипак, након оштрих реакција јавности због сумње да су нас власти лагале, Kисић је себе већ сутрадан демантовала, тврдећи да је направила лапсус и да је хтела да каже “у првој недељи марта”, а не 1. марта. О тада она губи кредибилитет код грађана, али штити власт и придобија, стиче истовремено и поверење Вучића.

Ово оправдање, међутим, није било уверљиво, али ни сва она која је касније износила.

             НИГДЕ ЈЕДНОГ ЦВЕТА: Поред оштрих протеста због уклањања цвећа са споменика   погинулој деци  министарки је преко друштвених мрежа послата и порука: “Стиди се”!

Државна делегација, коју је предводила Kисић, на годишњицу НАТО бомбардовања положила је венац на споменик “Били смо деца” у Ташмајданском парку. Међутим, тв камере забележиле су тренутак када њен протокол уклања венац који су претходно на тај споменик положили студенти Правног факултета, а и друге делгације.

Протоколу је очито био циљ да камере сниме како чланови државне делегације први полажу венац, а на снимку се чује како ће онај који је претходно постављен бити враћен. То се међутим није касније догодило па су уследили протести.

::::::::::::::::::::::::::::::::::
Тепавчевић уклонила венце и цвеће са Споменика деци жртвама НАТО агресије
Са дубоком жалошћу и огорчењем осуђујемо уклањање цвећа на Ташмајдану

Више телевизијских и медијски кућа у Србији објавило је видео-запис који показује сцену уклањања венаца и цвећа положених пре подне 24.марта, поред Споменика деци жртвама агресије НАТО-а , у београдском Парку Ташмајдан, да би на њихово место венац положила Дарија Кисић–Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у пратњи  Горана Весића, заменика градоначелника Београда.

Запис бележи да службена лица из пратње ових званичника односе уклоњене венце и цвеће на другу страну парка.Снимак је, потом, широко циркулисан на друштвеним мрежама у Србији, региону и српској дијаспори.

Са дубоком жалошћу и огорчењем осуђујемо уклањање цвећа код Споменика деци жртвама агресије НАТО-а као израз непоштовања према споменику и палој деци, као вређање осећања њихове родбине, грађана главног града, Републике Србије и најшире јавности и непоштовања основних норми гостопримства дипломатских представника пријатељских земаља.

Одстрањене венце и цвеће поставиле су делегације великог броја независних, нестраначких, борачких, ветеранских, инвалидских и организација војних пензионера, студентских и извиђачких организација, а и дипломатских представника из више пријатељских земаља.

Захтевамо да се хитно утврди ко су налогодавци, а ко извршиоци овог недопустивог и некултурног чина, да се предузму одговарајуће мере, изрази јавно извињење и о свему обавести јавност.

  • Београдски форум за свет равноправних – Живадин Јовановић;
  • Клуб генерала и адмирала Србије – Миломир Миладиновић генерал-п.пуковник у пензији;
  • СУБНОР Србије – Видосав Ковачевић генерал-пуковник у пензији;
  • Удружење војних пензионера Србије – Љубомир Драгањац генерал – потпуковник
::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kисић Тепавчевић је за Танјуг рекла да наводно није видела да је цвеће које је раније постављено привремено уклоњено и да то не би дозволила да је видела, без обзира што правила протокола то предвиђају: “Жао ми је што је протокол то урадио, али то су правила по којима они поступају деценијама, независно од тога ко је министар”, рекла је доста неубедљиво министарка.

Скупо вино, привилеговане прославе, на чији рачун…

Подсећамо Kисић Тепавчевић је скренула пажњу на себе и пре неколико дана када је на аеродрому ухапшен Симон Симоновић, а који јој је слао СМС поруке изреволтиран након што је сазнао да су она и Александар Вулин у ресторану у Белвилу правили прославу затвореног типа (у време када су кафићи и ресторани затворени) и да су попили пића за неколико хиљада евра!

У неким од порука он је наводно написао: “Је л’ лепо вино за 16.000 евра”, “Лажете народ”, “Обавестићу медије”…

Слика ресторана на Белвилу, где се разбацивало, расипало  ко зна чијим новцима

Симоновића је БИА ухапсила на аеродрому, приликом слетања из Норвешке, због сумње да је прогањао министарку за рад. Он је саслушан у Тужилаштву за високотехнолошки криминал, након чега је пуштен да се брани са слободе.

У краткој изјави за Нова.рс Kисић Тепавчевић је поручила да надлежне службе треба да раде свој посао.

ПРЕКРШАЈИМА НЕМА КРАЈА: И у кафићу министарка Тепавчевић је без маске

“Ни до сада никада нисам коментарисала неистине поводом изјава о себи и о својој породици. Сматрам да треба да постоји одговорност за јавно изговорену или написану реч. Надлежне службе раде свој посао…”, рекла је она.

СМС порука, колико је познато, не спада у јавно изговорену реч!

Дарији већи проблем камере него насиље над децом

Министарка се “показала” и када је реч о случају када су радници Центра за социјални рад под присилом покушали да одузму децу од њихове непокретне баке у општини Блаце. Kисић Тепавчевић је, уместо неприличног и насилног понашања, радницама овом приликом највише замерила што су дозволиле да целој сцени присуствује треће лице и све то забележи камером.

Несрећна деце из Центара за социјални рад нису Даријина брига, већ јој смета сниматељ

“То се види на основу снимка, а надзор ће много детаљније да покаже, дошло до одређених прекршаја где сами социјални радници на терену нису смели да дозволе ни присуство трећих лица када се спроводе активности”, рекла је Kисић Тепавчевић.

На питање да ли мисли на човека који је снимао, министарка је одговорила потврдно.А на константацију новинарке “шта би онда било да није њега било”, рекла је:“Са тог аспекта, можемо и тако да посматрамо…”.

“Изађите на изборе”; “Утакмице нису опасност”

Уочи избора званично је број заражених и умрлих од коронавируса био од званичника драстично смањен, а подаци које је касније БИРН открио показују да је тај број био вишеструко већи.

Упркос томе, Kисић је на дан избора рекла да је важно да грађани изађу на изборе.

И у Ротари клубу, Дарија Тепавчевић је била без маске и без казне!

Након изборног дана, епидемиолошка ситуација је званично поново букнула, а чланови Kризног штаба, међу којима је била и она, говорили су да то нема везе са повећањем броја заражених, што није тачно, говорила је неистину.

“Одлазак на бирачко место не представља већи ризик него одлазак у продавницу, одлазак у јавни превоз”, објашњавала је Kисић Тепавчевић и додала да су се тај дан поштовале све мере превенције. Народ је знао да је то лаж!

Уз крупну фигуру ишле су паралелно Даријине високе амбиције: морала је бити министарка, па таман ма чега, ничега…

Она је више пута говорила и да дерби између Партизана и Црвене звезде, на коме је било више од 15.000 људи – није био велики ризик. А био је највећи могући ризик. Значи, свесно је обмањивала јавност.

Тако је 19. јуна Kисић рекла да дерби “није био скуп високог ризика, јер је одржан на отвореном”, односно, да “било каква манифестација на којој је више људи представља ризик, али је недавни фудбалски дерби био на отвореном где је могућност заразе мања, па се у односу на број присутних и оболелих, не сматра да је то био скуп великог ризика”.

Показало се да су се после дербија лекарима пријавиле стотине младих људи заражених управо на тој фудбалској утакмици.

У салону код педикира без маске

Министарка је недавно била “звезда” друштвених мрежа, због фотографије из салона лепоте на којој ем не носи маску, ем пуши цигарету. Опуштено, бахато код педикирке…

СВЕ ЈОЈ ЈЕ ДОЗВОЉЕНО И МОЖЕ СЕ: Из салона код педикирке

Тако се испоставило да је она у истом тренутку кршила неколико прописа државе чији је државни функционер и које она пропагира.

Подсећамо, у затвореном јавном простору, пушење је забрањено, а Влада Србије, чији је члан, наложила је да се у затвореним јавним просторима обавезно носи маска.

О овом њеном “гафу”, испаду актуелна министарка се није оглашавала.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

И прошле године, 14. априла, у јеку епидемије Тепавчевићка је без маске са функционерком СНС Маријом Обрадовић

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Брату Kисић Тепавчевић милионски послови од државе

У време епидемије БИРН је открио и да су компаније блиске Бојану Kисићу, брату Kисић Тепавчевић, добиле 27 уговора са јавним предузећима и министарствима.Истраживање је показало да су од 2013. године до данас фирме НИТЕС групе, а чији је један од директора Бојан Kисић, само у Србији потписале 27 уговора вредна око 26,8 милиона евра, саме или у конзорцијуму са другим фирмама.  (Видети више овде )

Само у априлу 2020, НИТЕС је склопио три уговора са Министарством здравља, укупне вредности 3,2 милиона евра.Дарија Kисић Тепавчевић није одговорила на БИРН-ова питања у вези са тендерима јавних предузећа на којима је учестовала фирма повезана са њеним братом.

Никаква истрага до данас поводом ових навода није спроведена против Бојана, брата Дарије Кисић Тепавчевић. А сукоб интереса је очигледан.

Опрема и уређење текста Редакција Између сна и јаве

ЛИНК

https://nova.rs/vesti/politika/svi-gafovi-ministarke-darije-kisic/

http://www.beoforum.rs/saopstenja-beogradskog-foruma-za-svet-ravnopravnih/1190-skandalozno-ponasanje-ministarke-darije.html

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Генерације које долазе нам неће опростити пасивност

Gost autor

Ако је Србија спала на то да Ковић брани КиМ, бојим се да ће бити изгубљена и Шумадија  

Prenosimo

Антисрпска политика САНУ траје већ две деценије

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x