Društvo, Politika, Prenosimo, Rusija, Svet (planeta), Slobode

Svet je pred pobunom šikanirane heteroseksualne većine

POJAČAVA SE PRITISAK TRADICIJE NA POSTMODERNI NEOLIBERALNI POREDAK

* Diskriminacija, kojoj je totalno podvrgnuta bela heteroseksualna većina na Zapadu, ne može trajati večno – prosto zato što produkuje globalni raspad svega: porodica, društava i celih država

* U nekoj fazi vrtoglavog padanja u provaliju – doći će do pokušaja da se proces prikoči. U mnogim glavama već sviće – organizovani masovni otpor je na dohvat ruke

* Nedavni skandal oko manifesta Džoan Rouling i masovna podrška koju je dobila od kolega – demonstriraju da je bunt sazreo

* Rusija ima ozbiljne sociokulturne rezerve da pruži neophodnu pomoć onim delovima zapadnih elita koje budu htele da  se oslobode sablaznapostmoderne i neoliberalizma

* LBGT – lezbijke, gej, biseksualne i transrodne osobe skoro zavladale u mnogim zemljama, kao da su većina, agresivnoću se nameću i ugržavaju heteroseklualnost, ljubav prema osobama suprotnog pola

Autor: Andrej BABICKI

    FUNDAMENT današnjeg svetskog poretka vidljivo se, doduše – ne preterano brzo – menja.

Nisu to još tektonske promene, ali jača tendencija postupnog pritiska tradicije na postmodernu koja gubi snagu i  sposobnost da brani antisistem koji je formirala.

Postmoderna ima totalne ciljeve. Uništava sve u čemu su prethodni sistemi – hrišćanstvo, islam i moderna – videli poredak i ono što osmišljava istorijski  proces.

Moćna uvertira za postmodernu bila je „smrt Boga“ koju je proglasio Niče.

Od kulta duše ka kultu seksa

Idejnu osnovu za postmodernu dao je Karl Popper. U svom delu «Otvoreno društvo i njegovi neprijatelji“, koje je objavio 1945-te, on je iz svakog društvenog ustrojstva izbacio ciljeve i smisao, tvrdeći da prošlost i sadašnjost nisu ni u kakvoj međusobnoj vezi i da svako znanje mora da se stalno preispituje.

Čak je i simbol heteroseksualnosti je potisnut

Na sve što je čovekovom životu u prošlosti davalo smisao – veri, pravednosti, preobražaju duše, razumu – bio je stavljen krst. Sve je to proglašeno za totalitarne fiks ideje koje ograničavaju čovekovu slobodu.

U najkraćem, postmoderna je ukinula sva ograničenja i potpuno oslobodila čovekovo telesno načelo.

Ovo što se sada događa na Zapadu, filozofi su kao oformljene tendencije opisali još 70-80-ih godina 20. veka.

Još je Fuko, analizirajući  evropsko društvo svog vremena, predvideo prelazak od kulta duše ka kultu seksa.

Neoliberali šikaniraju heteroseksualce  favorizujući LGBT

Neoliberalna doktrina, koja je već poprimila karakter totalitarne ideologije, gotovo da svoj glavni zadatak vidi u borbi za prava seksualnih manjina.  To je direktni dokaz krvnog srodstva neoliberalizma i postmoderne.

Istorija za njih nije potraga za smislom već grandiozno polje bitke različitih seksualnih grupa netradicionalne orijentacije za mogućnost bavljenja seksom onako kako one smatraju pravilnim. I za pravo da to svoje `iskustvo koje nema cenu` prenose ljudima oko sebe.

Nedavni skandal oko manifesta književnice Džoan Rouling i masovna podrška koju je dobila od kolega – demonstrira da je bunt sazreo.

Postmodernistički model prestaje da igra ulogu socijalnog regulatora. On, doduše, nije tako ni funkcionisao već je bespoštedno slamao sve pred sobom.

LGBT zastava na zgradi britanske ambasade u Moskvi: Rusija je zbog ovoga Londonu uložila protest

Otpor heteroseksualaca sve masovniji

Standardni način života zapadnog čoveka, koji u većini teži tradiciji, sve upornije traži legalizaciju i priznanje.

Diskriminacija, kojoj je totalno podvrgnuta bela heteroseksualna većina na Zapadu, ne može trajati večno – prosto zato što produkuje globalni raspad svega: porodica, društava, celih država.

U nekoj fazi vrtoglavog padanja u provaliju – doći će do pokušaja da se proces prikoči. Tvrdo sam uveren da u mnogim glavama već sviće i da je  organizovani masovni otpor na dohvat ruke.

Rusija ima ozbiljne sociokulturne rezerve da pruži neophodnu pomoć onim delovima zapadnih elita koje budu htele da  se oslobode sablazna postmoderne i neoliberalizma.

Rusija je primer povratka tradiciji.

……………………….

Izvor: http://fakti.rs/quo-vadis-orbi/svet-je-pred-pobunom-sikanirane-heteroseksualne-vecine

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments