Balkan i susedi Srbije, Društvo, Politika, Prenosimo, Srbija

Svetozar Marović mora biti izručen Crnoj Gori

Kako Marović izbegava zasluženu robiju

ZAHTEV GLAVNOG SPECIJALNOG TUŽIOCA CRNE GORE MILIVOJA KATNIĆA

 

  • Nakon izlaska iz pritvora i sporazumnog priznanja krivice Svetozar Marović se dao u bjekstvo u bratsku Srbiju, sa kojom mi imamo sporazum o izručenju. Raspisali smo za njim potjernicu – kazao je Katnić.
  • Tužilac M. Katnić je istakao da je procesuiranjem Svetozara Marovića i njegovog sina dokazano da u Crnoj Gori nema nedodirljivih
  • Pune tri godine Svetozar Marović izmiče pravdi

Svetozar Marović (bivši visoki funkcioner Demokratske partije socijalista –DPS)  mora biti izručen Crnoj Gori, kazao je juče (12. septembra) glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Tužilac Katnić traži zadovoljenje pravde

– Nakon izlaska iz pritvora i sporazumnog priznanja on se dao u bjekstvo (još od oktobra 2016. godine) u bratsku Srbiju, sa kojom mi imamo sporazum o izručenju. Raspisali smo za njim potjernicu – kazao je Katnić.

On je kazao da je procesuiranjem Svetozara Marovića i njegovog sina dokazano da u Crnoj Gori nema nedodirljivih.

Karikatura Gorana Šćekića

– Nekada su Marovići jedino morali umrijeti u Crnoj Gori, jer određene strukture nijesu morale krivično odgovarati. Danas u Crnoj Gori odgovara svako ko počini krivično djelo bez obzira kojoj partiji, boji ili religiji pripada. Jedan od tih je i ovaj S. M. koji je pravosnažno osuđen – kazao je on.

Izvor: https://www.in4s.net/katnic-marovic-mora-biti-izrucen-crnoj-gori/

…………………………

Podeli:

Postavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of