Сваки грађанин је жртва Вучићевог режима

Претучен младић у Новом Саду јер критикује власт
  • Милан Вујић, који је у недељу увече претучен на улици, оперисан је у Клиничком центру Војводине и осећа се боље. Њега је на новосадском Булевару Европе напао корпулентни 22-годишњи младић, чији идентитет, па ни иницијале, полиција још не открива

Лекари су Вујићу рекли да ће највероватније врло брзо бити отпуштен на кућно лечење.

Њега је на новосадском Булевару Европе напао корпулентни 22-годишњи младић, чији идентитет, па ни иницијале, полиција још не открива. Он је том приликом Вујићу нанео тешке повреде главе и вишеструке преломе лобање.

Његов отац Миленко Вујић објавио је на твитер налогу „Операција је успешно завршена! Захваљујемо се здравственим радницима Клинике за максилофацијалну хирургија КЦВ на доброти и хуманости. Хвала и свима вама на подршци, бризи и солидарности у овим за нас тешким тренуцима“. Његов твит коментарисало је више од 450 људи!

Тек што се пробудио из анестезије после операције, Милан тихим гласом, успорено говори и ни после два дана од напда не може да открије шта је био прави разлог да га њему познати вршњак дивљачки удари.

„Када вратим филм једино што могу да повежем са тим нападом је критика, јер се сећам да ми је странка „Истина-Адавиера“ запала за око тиме што се регистровала као странка националне мањине иако нема ниједног припадника мањине.

Једино ако сам се нашалио на тему те листе, али никог појединачно“, покушава Милан да се присети мотива за насртај и додаје: „Ако ће ме неко напасти био сам убеђен да ће то бити неко ко је директно повезан са режимом“.

На примедбу да, сем опозиционих странака и невладиних организација, нико из режимских странака није реаговао и осудио овај напад, Милан каже да је то „дефиниција разлике између Србије у којој ја хоћу да живим и Србије у којој они живе и шта раде од ње.

Разлика између Србије у којој ја желим да живим и Србије коју је направио Александар Вучић је хуманост и људскост. Тога нема, а ми који се за то боримо прођемо овако.

Мислим да је свако од нас на директан или индиректан начин или ће то постати кад тад жртва овог режима. Сваки грађанин Србије је жртва режима, само зависи у ком облику се то испољава“, закључио је Милан Вујић.

Напад на младог друштвеног активисту и једног од лидера грађанских протеста у Новом Саду осудиле су бројне опозиционе странке и невладине организације.

Пада у очи да се није чуо глас ниједне режимске странке на челу са СНС. Нису се огласили ни градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, ни председник Покрајинске владе Игор Мировић, који су се редовно оглашавали и осуђивали све оне који су протестовали против Вучића протеклих месеци и година.

Зачудо, међу онима који су прећутали овај инцидент је и Лига социјалдемократа Војводине.

Нови Сад је, подсетимо, био европска престоница младих 2019, идуће године окитиће се титулом европске престонице културе.

(Слика: Милан Вујић после операције)

Р. Балаћ, Данас

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Упутства и савети како очувати вредности српске књижевности

Prenosimo

СПЦ: Канонизован дечак Слободан Стојановић из Зворничке Каменице

Prenosimo

ПОНОВО БУКНУЛА НЕМАЧКА АНТИСРПСКА АРОГАНЦИЈА БЕЗ ГРАНИЦА И ПОКРИЋА

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x