NATO, Politika, Prenosimo, Republika Srpska, Rusija, SAD (Amerika), Svet (planeta), Slobode, Srbija

Rusija će ili pobediti ili će se suočiti sa raspadom

Bilbija: Hoće li Srpska i Srbija izdržati dok ne postane jasno da je Rusija velika i moćna?

* Zbignjev Bžežinski je, kao pravi Poljak, priželjkivao američku dominaciju protiv Rusije, na račun Rusije i na ruševinama Rusije.

*„Nova era“ biće realno protiv američke hegemonije i na njenim ruševinama

* Rusija se u svojoj istoriji tri puta nosila sa celim Zapadom: u ratu sa Napoleonovom „evropskom unijom“, u Krimskom ratu i kad je naspram sebe imala Hitlerovu „evropsku uniju“.Za Krimski rat se nije odmah revanširala, a dva druga je završila u Parizu i Berlinu.

*Sada protiv sebe ima još i Sjedinjene Američke Države sa njihovom NATO-toljagom i 101-nim paketom antiruskih sankcija koje su u Moskvi već procenili kao svojevrsnu objavu rata

* Ako se Srbija i Srpska uplaše i pokleknu pred Bajdenom i Džonsonom, Eskobarom i Pičom, propustiće priliku da budu među pobednicima u geopolitičkom ratu koji se razbuktava. Pridružiće se Montenegru Mila Đukanovića

Piše: Đuro Bilbija, urednik portala „Fakti“

Srđan Perišić i Đuro Bilbija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je na Republici Srpskoj, na narodu i institucijama, da izdrže bar do kraja mandata američkog predsednika Džoa Bajdena. To je, nema sumnje, podrazumevalo: potom će biti lakše, manevarski prostor biće bar malo veći, a pritisci – ako i ne budu bitno smanjeni –  biće lišeni makar dela srbofobskog naboja i usmerenosti.

Moguće je da Srpska neće morati da još 32 meseca prelazi preko ovakvog američkog minskog polja.

Moguće je da će biti lakše već od novembra 2022-ge jer dubinsko raslojavanje i unutrašnje antagonizovanje Amerike, zajedno sa neuspešnošću Bajdenove vladavine, povećavaju izglede da republikanci na kongresnim međuizborima povrate većinu i u Senatu i u Predstavničkom domu.

Srbija i srpska moraju izdržati

To, naravno, neće dobiti nijednu srpsku bitku, ali će pobedu u dejtonizovanju postdejtonske (zapadne i muslimansko-bošnjačke) antisrpske i antidejtonske divlje gradnje učiniti izvesnijom, manje skupom i vremenski bližom.

Cenu će učiniti manjom, a put kraćim, i rusko-kineski Pekinški manifest kojim su Vladimir Putin i Si Đinping proglasili „novu eru“ u međunarodnim odnosima.

       Zbignjev Bžežinski je, kao pravi Poljak, priželjkivao američku dominaciju protiv Rusije, na račun Rusije i na ruševinama Rusije. „Nova era“ biće realno protiv američke hegemonije i na njenim ruševinama.

Turska poslovica ukazuje da pametna ptica – kad duva vetar – radi samo jedno: maše krilima dok ne uhvati vazdušnu struju, a onda samo drži krila raširenim. „Nova era“ srpskoj ptici nudi bar trećinu takve mogućnosti.

Utoliko pre što je Rusija na korak od pobede u drugom (ili trećem) hladnom ratu. I što – rame uz rame sa Kinom – nastupa sa Putinovim sloganom: Dobro ne sme biti bespomoćno i nenaoružano, Dobro mora biti u stanju da brani samo sebe.

Rusko i kinesko Dobro već je zaštitni zid i za međunarodno pravo i obe srpske države.

Povoljna okolnost  je i to što je predsednik Vlade Rusije, Mihail Mišustin, na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj je pala odluka da Moskva pređe Rubikon priznanja nezavisnosti donbaskih republika, bez i najmanjeg kolebanja raportovao: da je Rusija potpuno spremna da se suoči sa novim američkim i EU – sankcijama.

Rusija se u svojoj istoriji tri puta nosila sa celim Zapadom: u ratu sa Napoleonovom „evropskom unijom“, u Krimskom ratu i kad je naspram sebe imala Hitlerovu „evropsku uniju“.

Za Krimski rat se nije odmah revanširala, a dva druga je završila u Parizu i Berlinu.

Sada protiv sebe ima još i Sjedinjene Američke Države sa njihovom NATO-toljagom i 101-nim paketom antiruskih sankcija koje su u Moskvi već procenili kao svojevrsnu objavu rata.

Srbima šalju Vokere, Palmere, Eskobare, Šmite i Piče
Za slobodu Rusije borbe se u Ukrajini vode uz ovaj znak pobede

Za Republiku Srpsku i Srbiju su se već otvorila bar tri pitanja:

  1. Hoće li Rusija ekonomski izdržati i potvrditi vekovno pravilo da je ona sila koja ne počinje već – završava ratove?
  2. Koliko dugo će za Beograd i Banjaluku biti rizičnije nego poslednjih godina da se oslanjaju na Rusiju i Kinu?
  3. Već sada je jasno da svet više neće biti isti, ali – da li će biti bolji ili gori za Srbe kojima su oni koji su Rusiju i Kinu proglasili za neprijatelje slali i šalju Vokere, Palmere, Eskobare, Šmite i Piče?

Bžežinski je svoje još upozoravao da Zapad nipošto ne sme dozvoliti novo spajanje Rusije i Ukrajine, jer je Rusija sa Ukrajinom velika sila, a bez nje – regionalna. A upravo to se sada događa.

Amerikancima i kolektivnom Zapadu ni NATO, AUKUS i Savez demokratija neće mnogo vredeti protiv tandema Moskva-Peking koji ne krije da je krenuo u pravljenje novog svetskog poretka koji će nastati na ruševinama Pax Americana.

Sergej Karaganov. dao je precizne prognoze i analize sadašnje situacije u svetu

       Hoće li Rusija izdržati i hoćemo li mi izdržati dok ne postane jasno da je ona izdržala i došla do svoje sfere uticaja i postala stožer pravoslavnog civilizacijskog kruga?

Predsednik Vlade Rusije, Mihail Mišustin, kad je donošena odluka o prelasku Rubikona sa priznanjem donbaskih republika, bio je jasan: „Izdržaćemo, za ovo smo se dugo spremali“.

Rusija ili pobediti ili će se  suočiti sa raspadom

Državni i vojni vrh u Moskvi potpuno su svesni da će ili pobediti ili će se Rusija suočiti sa raspadom.

Zapad sankcijama pokušava da ostvari ono što ne može silom. Moskva će odgovoriti prisiljavanjem Sjedinjenih Država i njihovih saveznika i vazala na mir i prepakivanje sveta na štetu SAD i njihove hegemonije.

Jakov Kedmi smatra da Rusija neće ustuknuti u ovoj borbi

Moskovski ekspert za spoljnu politiku i vojne strategije Sergej Karaganov smatra da sučeljavanje tek počinje i da će biti dugim.

Po njegovoj proceni, Rusija se već revanširala za poraz u Hladnom ratu.

Džo Bajden je morao da prizna da je između „adskih sankcija“ i trećeg svetskog rata izabrao sankcije.

Izraelski vojni ekspert Jakov Kedmi, koji je rukovodio obaveštajnom službom Nativ, uveren je da Moskva neće ustuknuti, čak – da će i dalje podizati uloge.

Njen odgovor, uveren je Kedmi, na ekonomske, finansijske i transportne sankcije uopšte neće biti samo na tim terenima za igru. Prema njegovim rečima, Rusija će prisiliti SAD i Zapad na novi svetski poredak koji Moskva neće crtati na mapama već – na zemlji. Kao u Ukrajini.

Prva faza našeg izdržavanja verovatno će biti do naredne zime. U snabdevanju Nemačke, ruska nafta čini 35 odsto, a gas – preko 50 odsto. Bruto proizvod Kine u 2021-oj – i to bez Hongkonga i Makaoa – bio je veći nego cele Evropske unije.

Bajdenovo izbegavanje „trećeg svetskog rata“ i držanje povodom Ukrajine pokazuju da SAD i NATO ne bi stali na stranu mnogih članica zapadne vojne alijanse u slučaju da zarate sa Rusijom.

       Ako se Srbija i Srpska uplaše i pokleknu pred Bajdenom i Džonsonom, Eskobarom i Pičom, propustiće priliku da budu među pobednicima u geopolitičkom ratu koji se razbuktava. Pridružiće se Montenegru Mila Đukanovića, pa više neće imponovati ni Srbima u Crnoj Gori.

LINK

http://fakti.rs/srpski-duh/bilbija-hoce-li-srpska-i-srbija-izdrzati-dok-ne-postane-jasno-da-je-rusija-izdrzala-i-da-je-velika-i-mocna

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
stariji
noviji
Inline Feedbacks
View all comments
Bozidar
Bozidar
4 meseca ranije

Tekst mi se mnogo dopao… .posebno zaključak