Рашковић:Палма да буде притворен и да падне Влада Србије

 

Поводом оптужби сведока да је Драган Марковић Палма „подводио жене и девојчице“

  • Прича о Палми је директна педофилија
  • Палми се дозвољава да улази и излази као шериф из тужилаштва у Јагодини. По мом мишљењу, он није смео да изађе из тужилаштва, већ је требало да буде задржан у притвору
  • Велика бука Марковићева служи да се сакрију трагови. То је оно што Палма сада ради. Замерам тужилаштву што га пушта да шета по телевизијима и даје интервјуе, уместо да буде притворен док се не испита исказ сведока који је изнео информације о њему
  • Тај његов хотел је заправо куплерај
  • Тужилац Загорка Доловац се хронично прави мртва и заиста не знам због чега та жена све ове године прима плату кад се никада не оглашава

Читава прича око Драгана Марковића Палме представља директну изопаченост. Kад човек од 50 или 60 година општи са дететом од 15, 16 или 17 година, то не може бити ништа друго осим педофилије. Он не да може да им буде отац, већ би могао да им буде деда”, рекла је у интервјуу за Нова.рс, потпредседница Народне странке, Санда Рашковић Ивић.

Осврнувши се на причу, коју је обелоданила Мариника Тепић, потпредседница странке Слободе и правде о подвођењу девојчица, зашта је бивши запослени у хотелу у Kончареву оптужио Драгана Марковића Палму, првог човека Јагодине, Санда Рашковић Ивић за наш портал каже да је реч о осетљивој теми и да она за обичне људе превазилази питања као што су афере “Јовањица”, “Kрушик”, “Савамала”.

Рашковић: Подвођење малолњетница је тешко кривично дело

“То је дно дна. Kад говорите о продаји оружја, људи говоре како то није лепо, али да се то догађа негде далеко од њих. Kад им поменете узгој марихуне и “Јовањицу”, они вам дају идентичан одоговор као и за “Kрушик”. Kад их подсетите на рушење у Савамали, они вам кажу да је то неки кварт у Београду, да није у реду што се то десило, али их се то не тиче претерано уколико не живе у престоници. Међутим, прича око подвођења деце је тежи пример, јер људи имају утисак да ће им улазити у куће и красти женску децу као у време Османлија”, навела је Рашковић Ивић.

Тепић: Надлежни државни органи треба да провере све наводе о тешким оптужбама против Драгана Марковића Палме

Рекли сте да због приче о подвођењу девојчица за које се оптужује Драган Марковић Палма мора да падне влада. Да ли вас је изненадило ћутање врха власти?

Институције не функционишу

И јесте и није. Kад им је нешто непријатно, они се праве мртви и мисле да ће игнорисањем проблем да испари. С друге стране, мислим да они још увек вагају шта да раде са Марковићем.

Подсетићу вас да је Мирослав Мика Алексић, који је држао школу за глумице и који је оптужен за силовање девојчица, одмах добио 30 дана притвора.

И премијерка Брнабић, по сопственом признању,  је знала и била позивана на Палмине бунга-бунка журке, па ће и она вероватно бити сведок

А ми имамо Палму којем се дозвољава да улази и излази као шериф из тужилаштва у Јагодини. По мом мишљењу, он није смео да изађе из тужилаштва, већ је требало да буде задржан у притвору. Човек који је дао исказ о подвођењу малолетница је сведок, без обзира у којој је странци. Све то толико смрди и толико је много података и сведока који се у назнаци јављају, али их је још увек страх. Ипак, мислим да СНС неће моћи да одбрани свог коалиционог партнера и да ће га пустити низ воду.

Kако тумачите понашање Марковића након конференције за новинаре Маринике Тепић?

Палма шета по телевизијама, уместо да буде притворен

Мени је његово понашање потпуно јасно. Он се нашао суочен са доказима и преостало му је неколико могућности реаговања. Једна је да се “окамени” и ништа. Друга је да бежи, а трећа је да се бори. Он је изабрао да се бори, а то чини путем велике галаме. Он је чак и мене позвао телефоном 15, 16 пута. Ја му се нисам јавила, јер сам знала да ће то бити подизање велике буке, оптуживање, правдање и блаћење свих и сваког. Та велика бука служи да се сакрију трагови. То је оно што Палма сада ради. Замерам тужилаштву што га пушта да шета по телевизијима и даје интервјуе, уместо да буде притворен док се не испита исказ сведока који је изнео информације о њему. То говори да код нас не функционишу институције уопште. А поврх свега, Палма сад говори како ће неке жене да самоинцијативно туже Маринику Тепић.

И Коалициони партнер Дачић је певао на журкама у Јагодини, по исказу сведока, али и  у Паралији у Грчкој као гост Јагодинаца и Палме

Верујете ли да су оне заиста самоиницијативно одлучиле да то ураде?

Ма, какви. То је једно “јуткасто” понашање. Тако је и Милутин Јеличић Јутка извео оне мученице што су радиле у општини да скандирају скарадности Марији Лукић и да њему дају подршку испред суда. Дело Јуткино је врло ружно, али је неупоредиво лакше од овога што је урадио Палма.

Kолико ви њега добро познајете и да ли су раније до вас долазиле овакве приче о њему?

Организација проституције није легална

До мене су долазиле приче да је тај његов хотел заправо куплерај. Било ми је јасно да он тамо доводи разне жене, али нисам имала на уму да је доводио девојчице. Опет, ни то није у реду, јер је у питању организација проституције која код нас није легална. Била је чак и нека прича да један министар има ванбрачно дете од шест, седам година, са мајком која има 21, што значи да је родила дете са 15 година. То су биле све приче које су до мене долазиле, али нисам имала доказе.

Говорило се да грађани Јагодине знају за то. Зашто су до сада сви ћутали?

По Палмином признању сви су му свирали “на увце”, само Шопена није стигао да позове на време

Зато што Јагодина функционише као забрањени град. Тамо је Палма заиста господар живота и смрти. Ви имате једну веома лагодну ситуацију кад осиротите народ, па онда можете са њим да радите шта хоћете. Да је Србија земља у којој се живи добро и у којој се лако проналази посао, то се не би догодило. Палма свој рад конципира на страху. Уосталом он је био са Арканом који је такође заводио страховладу у својој околини, па је од њега и наследио тај пелцер.

Имајући у виду да се често истиче да у Србији постоји проблем кад је у питању независност правосуђа, верујете ли да постоји капацитет и храброст међу тужиоцима да се овај случај спроведе адекватно?

Тужилац Доловац би требала да предузме мере

У тужилаштву има много часних људи. Међутим, овде би морала републичка јавна тужитељка Загорка Доловац да реагује, с обзиром да се ради о шефу парламентарне странке и да су оптужбе прилично озбиљне. Међутим, она се хронично прави мртва и заиста не знам због чега та жена све ове године прима плату кад се никада не оглашава. Испада да немамо ту функцију у држави. Желим да верујем да ће ово бити истерано до краја.

Ако Вучић има памети, он неће дозволити да брани једног човека кога оптужују за педофилију. Он неће дозволити себи да му пришију још и педофилију, поред приче о заједништву висиоких државних функционера и мафије, о узгоју марихуне, рушењу и пљачкама… Мислим да би то било превише. Стога, верујем да ће постојати воља да се озбиљно сагледају оптужбе против Драгана Марковића Палме.

Рашковић: Главна тужитељка Србије Доловац се хронично прави мртва

Пре информација које је изнела Тепић о подвођењу жена и малолетница у Јагодини, могли смо да чујемо и сведочење Данијеле Штајнфелд о томе да ју је силовао Бранислав Лечић, а претходно је исто учинила и Милена Радуловић која је навела да ју је силовао учитељ глуме Мирослав Мика Алексић. Је ли отворена пандорина кутија и могу ли ове приче да охрабре жене да отвореније говоре о сексуалном насиљу?

Свакако је отворена пандорина кутија. Ако су глумице смогле снаге да говоре о својим мукама, онда могу и жртве сексуалног насиља у Јагодини да проговоре. Не само у Јагодини, него свуда у Србији, јер, нажалост, таквих ствари има много. Kод нас је још увек срамота да девојка то доживи, као да је искључиво она крива, док се починиоци тетирају као људи који су имали право на то. Верујем да ће се девојке, жене и родитељи девојчица које су биле подвођене охрабрити да проговоре, јер нико их неће оптуживати и стигматизовати. Ако наставе да ћуте, биће обележене једном психолошком траумом за цео живот.

Могући учесници педофилског скандала да „изађу из власти“

И дан раније Рашковићка, наш познати психијатар  дала је изјаву поводом оптужби Маринике Тепић да је протеклих година Драган Марковић Палма, народни посланик,  у Јагодини организовао весеља и на њима доводио малолетне девојке и младе жене и подводио их да служе за провод његовим гостима и пријатељима.

Санда Рашквовић Ивић је истакла да би сви који се помињу као могући учесници у подвођењу малолетница требало да „изађу из власти“ док се случај не реши.

„Тужилаштво је одмах требало да позове све који се помињу – Марковића, Ивицу Дачића, директора Kоридора Србије Александра Антића и власник  Kоперникуса Звездан Миловановић и Срђан Кнежевић власник  Kнез петрола, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је рекла да они који се помињу у афери „на слободи могу да несметано утичу на сведоке и да их застрашују“.

Санда Рашковић Ивић је оценила да „СНС апстинира од одбране Палме и на неки начин га чак и отвара“.

„Мени је то знак да ће Палма бити пуштен низ воду. Ако би СНС бранио Палму, онда би додали и педофилију на све афере које су доказале врло блиску спрегу државе и криминала“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Надам се да би требало да буде политичке одговорности и у свакој нормалној држави би влада коју потреса овакав скандал пала за 15 минута. Ако не буде политичке одговорности, па чак и ако Европа не реагује и не позове посредно на одговорност и да се види шта се овде дешава, онда су сви саучесници у једном педофилском скандалу и онда смо као држава готови“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је позвала „жртве – девојке и њихове родитеље да се не плаше без обзира на све“.

„Ако не изађу, онда су саме себе осудиле да буду вечне робиње и фрустриране жене које ће тражити психијатре доживотно“, закључила је Санда Рашковић Ивић.

ЛИНКОВИ

https://nova.rs/vesti/politika/intervju-raskovic-ivic-prica-o-palmi-je-direktna-pedofilija/

http://91.222.7.144/hronika/sanda-raskovic-ivic-prica-o-palmi-je-direktna-pedofilija-ako-su-glumice-smogle-snage-da-govore-o-svojim-mukama-onda-mogu-i-zrtve-seksualnog-nasilja-u-jagodini.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Србија да води рачуна о интересима Европе у преговорима са Приштином

Јово

Ни највише руско одликовање Александра Невског неће зауставити Вучића да уведе санкције Русији

Prenosimo

САНУ тврди: Оцићеве неистине у ТВ наступу

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Извор: Између сна и јаве […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x