Рат је последица безбожништва власти у Украјини 

Савез Срба из Црне Горе  пружа подршку митрополиту Јоаникију и осуђује мешање амбасада

  • Савез Срба из Црне Горе (ССЦГ) осудио је мијешање страних амбасада, поводом слободно изнесених мишљења митрополита црногорско приморског Јоаникија
  • Јоаникије: Догађаји у Украјини су последица безбожништва – а Црна Гора је пројектована да буде мала Украјина.
  • Савез Срба: Подржимо отпор православних народа, за слободу, част, достојанство и вјеру православну

Борба добра против зла се води од кад је свијета. Данас се то дешава у Украјини. Истурене снаге Западних сила, оличене у фашистичким кохортама у Украјини, обиљеженим кукастим крстовима и марионетском власти у Кијеву, које контролишу управо ти са кукастим крстовима, већ осам година врше тортуру над православним руским државотворном народом, кроз забрану основних грађанских права, етничким чишћењем до вршења геноцида над њима…”

Савез Срба из Црне Горе (ССЦГ) осудио је мијешање страних амбасада (Украјинске), поводом слободно изнесених мишљења митрополита црногорско приморског Јоаникија, који је изјавио да су догађаји у Украјини последица безбожништва – а да је Црна Гора пројектована да буде мала Украјина.

Савез Срба из Црне Горе штити интересе свог православног становништа у Црној Гори

Предсједник Савеза Срба из Црне Горе Жељко Чуровић на оснивачкој скупштини је истакао: „ССЦГ апсолутно подржава став митрополита Јоаникија и СПЦ око дешавања у Украјини и поређења са истом пројекцијом у Црној Гори, као што и ми и цио српски народ саосјећа са православним народима, који се нашао у вртлогу специјалне војне акције РФ у борби против четвртог Рајха, чије лице се сваким даном открива у оригиналним злочиначким намјерама Хитлерових следбеника против православног народа и РФ, као заштитника православних народа, породичних и хришћанских вриједности.

Осам година се ни једна Западна „демократска“ држава није огласила од злочина које су правили украјински фашисти над руским становништвом. Данас на сваком кораку уцјењују државе и владе да морају увести санкције РФ и подржати фашистичке кохорде у Украјини. И све им је мало, већ се уплићу у вјерске организације желећи својеврсним притиском и од њих да изнуде подршку фашистичком злочину, уз пут окривљујући СПЦ као брану њиховим намјерама, закључује Чуровић.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Јоаникије: Црна Гора пројектована да буде мала Украјина

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије изјавио је да су „догађаји у Украјини последице безбожништва које се било укоренило“ као и да је Црна Гора пројектована да буде мала Украјина, објављено је на сајту Митрополије црногорско-приморске (МЦП).

„Многи светски мешетари су, наравно, ту гледали свој интерес. Kао што видите, премного је лажи. Ми морамо да саосећамо са православним народом у Украјини, пре свега да се молимо Богу за тај народ, који се, нажалост, међусобно завадио. А то нам не делује непознато: и код нас је много подела и завада. Па и Црна Гора је пројектована да буде мала Украјина“, истакао је Јоаникије.

„Данас је најтеже Украјинској православној цркви, нашој браћи коју предводи Митрополит Онуфрије. То је канонска Црква која је у јединству са Московском Патријаршијом и са свим другим Православним Црквама у васељени. Њима је најтеже“.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

У њиховим намјерама се види она народна:

Бога се не боје, људи се не стиде.“

Ако је то такво стање, све им простији што је ван људског образија. Њихов циљ је профит,без обзира колико жртава и невино проливене крви тече на њиховом злочиначком путу.

Жељко Чуровић, председник Савеза Срба из Црне Горе

Ваљда је нормално да једна вјерска организација, која стоји на бранику добра, као што је СПЦ стоји на путу зла, својом молитвом за мир и благостање. У рукама наших архијереја је крст а у срцу вјера, да ће добро надвладати зло.
Још једном подржавамо став митрополита Јоаникија, сматрајући да је у потпуности у праву кад пореди Ц. Гору и Украјину:

– Зар у Црној Гори није избачен српски језик и писмо из наставног програма, као у Украјини руски језик?
– Зар у Црној Гори није основана ЦПЦ, као у Украјини УПЦ?
– Зар у Црној Гори нијесу извршили удар на СПЦ с намјером да отму светиње,као у Украјини што су ударили на РПЦ?
– Зар није бивши премијер Ц. Горе Марковић пријетио „тракторијадом“(олујом) Србима. У Украјини су Русе протјеравали већ осам година?
– Зар нијесу били свели српски народ у Црној Гори само на право гласа, док су им сва остала права била ускраћена?
– Зар у Црној Гори није истина, да само српске партије не могу учествовати у извршној власти, и ако у Уставу другачије пише, док су у Украјини забрањене проруске партије?
– Зар Црна Гора и Украјина нијесу већински православне земље и све им се ово дешава под будним оком и подршком Западних земаља?
– Па зар вам ово не личи на удар на православље као највећој брани против зла???
Ко не види ћорав је. Ко не жели да види зао је!

Митрополит Руске православне цркве у Украјини Онуфрије

Зато желимо да подржимо отпор православних народа, за слободу, част, достојанство и вјеру православну.“, закључио је Жељко Чуровић, предсједник ССЦГ-а.

Линк

https://www.in4s.net/savez-srba-iz-crne-gore-podrska-mitropolitu-joanikiju-osudjujemo-mijesanje-ambasada/

………………………………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

ЕУ је у економији на коленима, Русија добија рат

Prenosimo

Академик Шолаја „тајно“ брани председника Костића и напада колеге Пипера и Оцића

Јово

Свет слеп и глув на српске жртве и вапаје у Сребреници

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x