Рат у Украјини – пројекат «made in USA“

Голуб мира ( Карикатура: Тошо Борковић)

Инвазија дволичности Американаца и Европске Уније поводом сукоба у Украјини и двоструки аршини «солидарности» са избеглицама

  • Дакле, бриселске бироктате су увеле европске вредности «које не познају расизам» за украјинске избеглице: то су боравак до три године с правом на рад; за све остале избеглице са Блиског истока, из Азије и Африке: жице, зидови и аутоматско оружје.
  • «Згражавање» запада (САД и ЕУ) изостаје над Саудијском инвазијом Јемена која је далеко деструктивнија од било чега што се дешава у Украјини.
  • Последице крвавог распада Југославије осећају не само породице чије је чланове однела ратна стихија него и преживели кроз низак доходак по глави становника: док Луксембург има око 120.000, српски је међу најнижима у Европи – око 7.650 долара.
  • Руска војна операција у Украјини је већ сада историјска, јер САД пред собом имају достојног противника

Пише: Милорад Миша Перовић

 Украјина је једна од нас и ми их хоћемо у Европској унији“, рекла је у недељу 27. фебруара 2022. Урсула фон дер Лајен, председница Европске Комисије

Ко год је на СиБиЕс-у, БиБиСи-у, чак и Ал Џазири слушао коментаре о избеглицама из Украјине, чуо је да су они “исти као ми”. Осим што имају плаве очи и косу, несрећни људи су са собом донели и кућне љубимце. Брисел им је експресно одобрио боравак до три године с правом на рад.

С друге стране, чак и студенти који излазе из Украјине, а пореклом су из Нигерије, Марока, Египта, Гане, дискриминисани су на украјинско-пољској и украјинско- румунској граници. The Guardian ових дана пише о Емили, кенијској студенткињи медицине која је прешла пољску границу и дошла до хотела који је огласио гратис собе, да би јој на рецепцији рекли да је то само за Украјинце. Само по себи се намеће поређење с “дочеком” Ирачана, Сиријаца или Авганистанаца. Oни  “не личе на нас”  и треба их држати подаље од Европе.

Дакле, «европске вредности» које не познају расизам су боравак с правом на рад за Украјинце; за остале жица, зидови и аутоматско оружје.

Двоструки аршини САД и ЕУ

Запад је «згрожен» оним што Владимир Владимирович и Русија раде  Украјинцима. Згражавање запада изостаје над Саудијском инвазијом Јемена која је далеко деструктивнија од било чега што се дешава у Украјини јер – инвазију подржава Бела кућа. Да ли се онда треба чудити што су Африка, Азија и Латинска Америка листом биле уздржане код резолуције УН о осуди руске операције? Египат, Иран, Индија, Кина, Куба и десетине других држава, одлично разумеју о чему се ради.

Различит  и неравноправан пријем и третман избеглица из Украјине од стране ЕУ  и свих осталих избеглица из Азије, Блиског истока, Африке…

Списак послератних америчких/НАТО војних интервенција је дуг, а Срби су имали “привилегију” да је лично доживе два пута – 1995. и 1999. године.  Последице крвавог распада Југославије осећају не само породице чије је чланове однела ратна стихија него и преживели кроз низак доходак по глави становника: док Луксембург има око 120.000, српски је међу најнижима у Европи – око 7.650 долара.  Узгред, 1990. године био  је oкo 5.500, што је у данашњим доларима приближно око 11.800.

Зашто су се земље Европске Уније „темељена на вредностима поштовања људског достојанства, слободе, демократије, једнакости, владавине права, поштовања људских права, укључујући права припадника мањина… у друштву у којој преовладавају плурализам, недискриминација, толеранција, правда, солидарност и једнакост између жена и мушкараца…” нашле усред кризе која прети нуклеарним оружјем? Она се, руку на срце, није ни питала јер је то “пројекат” made in USA.

Избеглицама са Блиског истока и из Азије, Африке нема добродошлице у ЕУ као Украјинцима, чека их НАТО жица, сабирни центри, неизвесност боравка
Државни удар по налогу САД и дивљање украјинских ултранационалиста фебруара 2014.

Све је почело фебруара 2014. збацивањем демократски изабране украјинске владе Виктора Јануковича. «Њујорк тајмс» и «Вашингтон пост» појаснили су да пуч заправо није био државни удар већ победа „демократије“, баш онако како је смислила Викторија “f.ck EU” Нуланд, помоћник у Стејт дипартменту, пореклом украјинска Јеврејка. Државни удар је оживео деценијске антагонизме између Украјинаца на западу који су подржавали напад нацистичке Немачке на Совјетски Савез током Другог светског рата, и Руса на југу и истоку земље, који су се борили против Хитлеровске Немачке.

Тако је глупост Обамине администрације дошла у фокус америчке и светске јавности а дивљање украјинских ултранационалиста помогнутих борцима Исламске државе је бар 13.000 кримских Руса наредних година платило главом.

Украјински неонацисти са бакљама шетају Кијевом у част Бандере, фашистичког вође из Другог светског рата

Криза је измакла контроли па је Стејт дипартмент све теже и теже могао да прода причу да је за све крив руски председник Владимир Путин.  Европска унија, суочавајући се са буџетском кризом због Грчке и других чланица, имала је све мање и новца и стрпљења за Украјину, њене неонацисте, друштвени и политички хаос. Свако помињање те трагедије сматрано је „руском пропагандом“ а свако ко је сведочио о овој незгодној истини, био је „агент Кремља“.

Нереалан предлог за чланство Украјине у ЕУ по скраћеном поступку

Ниједним званичним документом Брисел није поменуо могућност чланства Украјине у ЕУ. А сада кад се убрзано уништавају лабораторије, које су производиле биолошке отрове и вирусе, бациле најзаразнијих болести, и други трагови америчког војног и обавештајног присуства, помиње се и пријем по скраћеном поступку. Каква нереалност, као да лидери ЕУ терају инат Русији или самима себи! Као својевремено са Румунијом и Бугарском јер су Вашингтону требале војне базе што ближе Москви.

Много тога што се догодило било је предвидљиво, али Нуланд није могла да одоли да не изведе „промену режима“ која би била њена и само њена! Прославила се нудећи “револуционарима” на тргу Мајдан чувене колачиће смућкане у Стејт дипартменту по неоконзервативном рецепту обојених револуција без процене последица – хаоса и изгледног крвопролића.

Сатанизација Русије, руске културе, православне вере траје деценијама у Украјини, а подстрекавана је из САД

Роберт Каган, супруг Нуландове, је 1998. био један од аутора документа  „Пројекат за нови амерички век”, примењеног већ 2003. инвазијом на Ирак председника Џорџа В. Буша; Каган и колеге неоконзервативци су мислили да ће бити лако ући и окупирати Ирак, збацити Садама Хусеина и инсталирати неког локалног лакрдијаша. Нису узели у обзир сурову реалност Ирака,  као што су разлике између сунита и шиита па се жртве Заливског рата броје стотинама хиљада, већином деце. А Мадлен Олбрајт ни данас нема дилему што су САД у Ираку убиле стотине хиљада деце – «вредело је», истиче та сурова и контроверзна политичарка.

Усред западне хистерије око наводно „империјалних планова” Русије и темељног демонизовања Путина, Барак Обама је у суштини одобрио нови хладни рат против Русије и – мало по мало ето нас усред могуће нуклеарне конфронтације.

Однос Брисела (ЕУ земаља) и САД подсећа на однос који је турска Порта имала са периферијом у Средњем веку

Русија је објавила списак непријатеља међу којима су ЕУ, Северна Македонија, Албанија, Румунија – земље са којима се Србија граничи. Најближа нуклерана ракетна база је у Румунији у Девеселу на само 150 километра ваздушном линијом од Неготина и легитиман је руски циљ у случају рата.

Исте европске земље су против Русије и исказују необуздану мржњу као и пре 100 година што одлично приказује ова стара илустрација

Однос Брисела (ЕУ)  и САД више подсећа на однос који је турска Порта имала са периферијом у Средњем веку, него савремено модерно партнерство какво су недавно потврдиле Кина и Русија. Два председника су фебруара 2022. потписали заједничку изјаву Руске Федерације и Народне Републике Кине о уласку међународних односа у нову еру и глобалном одрживом развоју.  Међутим, као да је Вашингтон и Брисел нису ни прочитали. Путинова понуда о трајном миру и чврстим трговинским везама од Лисабона до Владивостока никад није узета у озбиљно разматрање. Ал’ како каже стара рокерска – “ко не слуша пјесму, слушаће олују..”

Путинова понуда Западу о трајном миру није узета у разматрање

Европа ће извесно трпети велику политичку и економску штету. Њој треба  генерал Де Гол али уместо њега ЕУ има бирократе попут скромног Ротшилдовог банкара Е. Макрона који је у септембру 2021. хтео да Француску изведе из НАТО-а, а данас гласно њиме прети Москви. Разлог? Французи бирају  председника, Макрон мора да остави утисак одлучног кандидата.

Нема више места ни игла да падне: Војне снаге НАТО “начичкале” су се дуж источне границе према Русији и опколиле је

Да не заборавимо Фон дер Лајенову, даму с послератном фризуром која није луда да угрози синекуру која јој годишње доноси  најмање 335.000 евра. Једини који је за сада профитирао од кризе је разабарушени Борис Џонсон јер му се смешила смена. Када је 2016. посетио Србију као секретар за спољне послове, поручио је колеги Дачићу да снажно подржава европски пут Србије! Нема хипокризије без Енглеза.

Током преговора са руским колегом Сергејом Лавровом прошлог месеца, Лиз Трас је првобитно одбила да призна суверенитет Русије у Ростовској и Вороњешкој области пa је морала да интервенише британска амбасадорка која је шефици објаснила да је ипак реч о руској територији.

Томови су написани о политици доминације коју Бела кућа води од Другог св. рата до наших дана. Тек што се америчка војска главом без обзира повукла из Кабула, поново би у рат. Ко је формално на челу САД, речито говори јутјуб-клип у коме пред Конгресом председник Бајден каже да “Путин може да опколи Кијев али не може да освоји срца и душе иранског народа”.

Председница Конгреса Н. Пелози говори о мађарској уместо о украјинској кризи итд.

Новорусија
Србија петља и не држи се ни неутралности 

Што се Срба тиче, поред мука којe имамо и ми ову кризу дочекујемо с некомпетентном, корумпираном Владом. Час изјављује једно, час друго поводом сукоба у Украјини!? Зна ли Вучић на чијој је страни?

„Оваквим ставом Србија се дефакто дисквалификовала из процеса приступања ЕУ. «

Не би требало да буде места за нове чланице ЕУ које не деле наше фундаменталне вредности и интересе“, рекао је Карл Билт, некадашњи шведски премијер, поводом одлуке српске Владе да не уводи санкције Русији, у недељу 27. фебруара 2022.

НАТО чизма нема више снаге да влада светом

Ал’ ко зна, у БиХ стиже војно појачање, па ако и трећи пут будемо почаствовани ратом с НАТО-ом, можда се Србија квалификује, као и Украјина и Молдавија и Грузија, за скраћени процес учлањења у ЕУ. Извесно без Косова и Метохије, Републике Српске, могуће и Војводине, Рашке области…

Руска војна операција у Украјини је већ сада историјска, јер САД пред собом имају достојног противника. На жалост,  још увек цех беспотребно и крваво плаћају невине жртве.

Fiat iustitia, pereat mundus (Нека буде правда, макар пропао свет !)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Павић: Данашњи русофил је, у просеку, много аутентичнији западњак од декларисаног западњака

Prenosimo

Зашто треба сменити председника САНУ

Славко

Депоновани отпад загађује природу у Србији

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Микић Сања
Микић Сања
2 година раније

RUSKO – UKRAJINSKA KRIZA

1
0
Would love your thoughts, please comment.x