Пуних 18 година трајала лаж о уласку земаља Балкана у ЕУ

ЕУ више никоме не гарантује чланство

  • Деценијска обмана о сигурном путу држава Балкана у ЕУ пала у воду: Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Албаније и Северне Македоније као и тзв. Косова
  • Коначно откривена истина о односу ЕУ и земаља Балкана: За Балканце нема места у Европској унији

Земље “Западног Балкана” остају рупа у тепиху

Европска унија, страхујући од политичких реакција држава чланица, више не може да пристане да пружи гаранције за будуће чланство шест балканских земаља којима је обећано место у блоку, објавио је Ројтерс, позивајући се на четворо неименованих дипломата и интерни документ.

Застој око декларације самита ЕУ и лидера Балкана, 6. октобра, представља најслабију тачку стратегије ЕУ да уведе Србију, тзв. Косово, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Албанију и Северну Македонију у блок, што се, како се напомиње, подударило са распламсавањем тензија на административној линији Србије и Косова.

ЕУ је на самиту планирао да понови обећање од пре 18 година да „даје недвосмислену подршку европској перспективи Западног Балкана“, стоји у нацрту декларације самита са датумом 11. септембар, у коју је британска агенција имала увид.

Дипломате наводе да су тим поводом одржане најмање две рунде разговора али нису резултирале договором.

Државе ЕУ не желе да обелодане своје ставове, наводи Ројтерс и додаје да богате северне земље, као што су Данска, Француска и Холандија страхују да се не понови сценарио убрзаног пријема Румуније и Бугарске 2007. године и лошег управљања миграцијама радника из источне Европе у Британију, што је, како се оцењује, многе Британце окренуло против Уније.

rs.sputniknews.com

…………………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Милиони у торбама Бојана, брата др Дарије и мужа министарке Неле Kисић

Prenosimo

Руско крцкање ораха

Славко

Срби могу само да пожеле да NATO свој здрави осиромашени уранијум служи са јелима у Монсу

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x