Društvo, Politika, Slobode, Srbija

Prljava rabota Vučića i Malog

Prevara građana Srbije u dodeli 11.700 dinara

  • I tek tada, kad svaki od oko četiri miliona punoletnih građana, koji hoće i želi tih 11.700 dinara u svom džepu – pozove broj telefona biće uvršten u spisak darodavca (vlade Srbije) i tek tada će i on dobiti obećane pare.
  • A penzionerima njihov daradodavac Vučić automatski uplaćuje novac! Kao da među penzionerima nema onih koji ne bi hteli da prime ovu ponižavajuću pomoć!? Za njega su oni, izgleda, bezlična, amorfna masa. Dajte „velikodušni“ Faraonu i penzionerima šansu da odbiju vašu ponižavajuću pomoć!
  • Novi postupak svemoćnog gde bi se imenom i prezimenom jasno obeležio svaki građanin koji neće iz ko zna kojih razloga (il je bogat, ili mrzi aktelni režim, il je lenj da okreće broj, il…) da zove telefonom i koji ne želi da primi „velikodušno“ ponuđenu crkavicu – može se nazvati vrlo prljavim i nekorektnim činom.
  • Na tako nešto uvredljivo koliko god Faraon (i njegov Mali) bio politički jak – nema nikavo ni ljudsko, ni moralno, ni političko, a ni Faraonsko pravo.

 Piše: Jovo Vukelić

Prvo su glupavo i ishitreno rekli pre mesec dana ova dvojica „svemoćnih i sveznajućih“ kako će dati svakom punoletnom građaninu 100 evra. Zašto da daju svakog punoletnom 100 evra (11.700 dinara)  to nikada nisu jasno ni logično obrazložili. Nisu, jer je nemoguće takvu dubiozu objasniti.

Šta o ovom potezu režimskog dvojca misle glavni srpski ekonomisti i finansijski stučnjaci već je saopšteno i konstatujemo da nema ni jednog koji može da razume i opravda ovakav neracionalni i neodgovorni postupak u trenutku kada su državne finansije Srbije u velikim gubicima, tačnije u minusu. Znači, u državnoj kasi nema para, (nema ni traga) nema dovoljno novca za ovako veliku isplatu merenu najmanje pet stotina miliona evra.

Kako para u državnoj kasi za ovakav galantan gaf nema ministar finasija Mali će, bez imalo griže savesti u ime tih istih građana kojima treba da udeli tih „mizernih“ stotinu evra – da podigne po nalogu Faraona  kredit od pola milijarde evra kako bi namakao novac za udeljivanje narodu. Znači, zadužiće iznova građane Srbije do guše!

Para ima ko šaše kad se zadužuje vlada Srbije na tuđ račun, na račun građana!

Isto tako, jasno je da dodeljivanje tih 11.700 dinara ne rešava nijednom pojedincu ništa važno, nijednom građaninu ništa bitno ne donosi, ni u kraćem ni u dužem periodu (sem na tren) pa je postupak svemoćnog dvojca iz tog ugla još neobjašnjiviji.

Ovaj gest velikog Džeka i njegovog Malog može se objasniti jedino ako se imaju u vidu predstojeći parlamentarni izbori. Tada  politički marketing i propaganda kažu da ovakav postupak može imati smisla da stranka na vlasti i njen vođa lakše pridobije glasove onog siromašnijeg dela stanovništa, među kojima su uglavnom skoro svi penzioneri (90 odsto).

::::::::::::::::::::::::::::::
Za Vučića penzioneri su bezlična masa

Penzionerima njihov daradodavac Vučić automatski uplaćuje novac! Kao da među penzionerima nema onih koji ne bi hteli da prime ovu ponižavajuću pomoć!? Za njega su oni, izgleda, bezlična, amorfna masa.

Zato neka predsednik bude toliko širokogrud i  dodeli i penzionerima taj još jedan „automatski telefonski broj“, kako on sam kaže. Da i penzioneri mogu da iskažu svoj stav, jer oni ipak nisu amorfna masa, već, trebalo bi da tako da bude, najiskusniji i najmudriji deo društva! Dajte „velikodušni“ Faraonu i penzionerima šansu da odbiju vašu ponižavajuću pomoć!

Biću među prvima koji ću je odbiti.

:::::::::::::::::::::::::::::

I taman kad smo mislili da ne dužimo o ovom, rekosmo ekonomski i logički, budalastom činu moćnog dvojca potrudili su se njih dvojica da celu ovu rabotu učine vrlo prljavom.

Naime, juče su oba, svaki na svoj način (Faraon i njegov  Mali „od kase“) neočekivano objasnili građanima, svim punoletnim građanima da te najavljene novce neće ipak dobiti svi građani na isti način!?!

Razvrstali su, podeli su građane u dve kolone: penzioneri i primaoci socijalne pomoći su jedna grupa i dobiće novce direktno, „automatski“ (od 15. maja nadalje).

A svi ostali punoletni građani neće dobiti novac automatski, već će ipak oni koji hoće ove parice u svoj džep ili novčanik – morati da pozovu jedan telefonski broj, kako reče predsednik Srbije (taj broj je automatski)?!?

Vučić ističe: „Moje obećanje biće ispunjeno. Svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć dobiće pare na žiro račune, za ostale punoletne građane dovoljan je samo jedan poziv koji košta 10 ili 20 dinara na automatski telefonski broj.“

“Lete štuke, lete avioni”, a bogme i helikopteri! Ugrabi narode!

I tek tada, kad svaki od oko četiri miliona punoletnih građana, koji hoće i želi tih 11.700 dinara  u svom džepu – pozove broj telefona biće uvršten u spisak darodavca (vlade Srbije) i tek tada će i on dobiti obećane pare.

Ovaj dodatni uslov objašnjen je od strane svemogućeg dvojca kao posledica njihovog uvređenog, povređenog ega. Navodno, oni su čuli da mnogi građani ne žele, neće da prime tu  sumu, pa eto Faraon i njegov mali „od kase“ žele da im ispune tu želju i ne dodele im direktno već najavljene novce.

Tako bi sujeta Faraona bila namirena, a i prazna kasa punija novčanicama od „stotinu evra“!

::::::::::::::::::::::::::::::::
Faraon poništava smisao sopstvene odluke
Vučić sebe svrstao sa tajkunima

Faraon ističe da on neće zvati za tih 11.700 dinara (100 evra), „neću se prijaviti za tu pomoć“. (Isto tako on  poziva sve one koji misle kao on, da im ta pomoć ne treba, da se takođe ne prijavljuju).

Ovu odluku o udeljivanju para su Vučić i Mali doneli „zbog povećanja potrošnje“ pa odbijanjem da je primi Vučić direktno i simbolički poništava, obesmišljava i ruši sopstveno obrazloženje i pokazuje šta zaista misli o ovom svom istoriskom „reformskom“ potezu. I sam se, uz to, svrstava u grupu tajkuna koja ne želi da primi tu ponižavajuću pomoć!

Dodela 11.700 dinara, pokazuje se, ne vredi čak ni tolikog vođinog  truda – njegovog telefonskog poziva.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Predsednik Srbije izjavio je da je „mala izmena“ u vezi sa načinom isplate pomoći (milostinje) od 11.700 dinara /(100 evra) punoletnim građanima uvedena „zbog primedbi brojnih tajkuna u politici i van nje da ne žele tu ponižavajuću pomoć“.

Tako se ispostavlja da je Faraon doneo ovu „malu izmenu“ zbog tajkuna za koje je, podsećamo, kad je osvajao vlast pre osam godina, obećao da će svi stići na dugu robiju: od Miškovića, Kosmajca do Đilasa i Šolaka…

Tako da bacanje ovih para jeste uistinu učinjeno od faraona da bi se on iživljavao nad narodom, da bi dokazivao da može sve, pa da ih i ponižava.

Od svoje glupave odluke napravio je Vučić ovim još gluplju i  u tome je, mora  mu se odati priznanje,  majstor.

Ovaj novi postupak svemoćnog i njegovog izvršioca Malog gde bi se imenom i prezimenom jasno obeležio svaki građanin koji neće iz ko zna kojih razloga (il je bogat, ili mrzi aktelni režim, il je lenj da okreće broj, il…) da zove telefonom i koji ne želi da primi „velikodušno“ ponuđenu crkavicu – može se nazvati vrlo prljavim i nekorektnim činom.

Na tako nešto uvredljivo koliko god Faraon (i njegov Mali) bio politički jak – nema nikavo ni ljudsko, ni moralno, ni političko, a ni Faraonsko pravo.

……………………

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
stariji
noviji
Inline Feedbacks
View all comments
Nebojsa
Nebojsa
2 godina ranije

Potpisujem!!!