Društvo, Kosovo i Metohija, Prenosimo, Slobode, Srbija

Profesor pismeno odbio da prisustvuje dočeku Vučića u Kosovskoj Mitrovici!

Bogoljub Milošević (u sredini) sa svojim učenicima

Uoči dolaska Aleksandra Vučića na Kosovo i Metohiju

  • Pred najavljeni dolazak Aleksandra Vučića na Kosovo i Metohiju, nad Srbima se vrši sve veći i jači pritisak! Retki među njima odvažili su se da se pobune javno

 

                                                                                                               sreda, 05. septembar 2018. | KM Novine

Bogoljub Milošević, profesor Biologije zaposlen u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Kosovskoj Kamenici, odbio je da se povinuje nezakonitom naređenju pretpostavljenih da prisustvuje mitingu u Kosovskoj Mitrovici mimo svoje volje i tako pruži podršku Predsedniku Srbije.

“Ovih dana na društvenim mrežama se uveliko diskutuje o dolasku Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na KiM i da se po školama prave spiskovi radnika koji treba da idu na miting podrške ali i spiskovi onih koji neće da idu. Verovao sam da su to samo priče jer se na političke skupove ne ide pod prinudom. Međutim, nisam bio u pravu. Danas je mečka zaigrala i pred našim vratima. Direktorka je donela spisak radnika i tražila da se potpišemo da idemo da damo podršku Predsedniku.

Odbio sam da potpišem jer se ne slažem sa Vučićevom politikom oko KiM a onda je direktorka zatražila pismenu izjavu.

Ja je napisah i predadoh. Izjava je pisana u afektu” napisao je profesor i kopiju izjave objavio na svom Fejsbuk pofilu.

Fotografija korisnika Bogoljub Milošević
Kopija pisane izjave profesora Miloševića

Još uvek vidno uzrjan pritiscima koji se nad Srbima vrše, za KM Novine je samo kratko prokomentarisao:

“Nama se toliko zla već desilo pa ako se desi još jedno lično meni neka se desi jer je ovo stanje nepodnošljivo. A život bez dostojanstva i nije neki život” zaključuje jedan od najominjenijih i najcenjenijih profesora među učenicima i među kolegama.

………………

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments