Косово и Метохија, Политика, Преносимо, Русија, Србија

Пријатељством Русије и сусретима са Вама режим Александра Вучића пред домаћом јавношћу прикрива своју косовску издају

“Отаџбина”: Отворено писмо председнику Руске федерације Владимиру Путину 

 

  • Оно што бисмо ми желели је да Вас замолимо да без обзира и ако Београд потпише свеобухватни мировни спразум са сепаратистима, а од Вас буде тражио да омогућите самопроглашеној републици Косово столицу у Уједињеним нацијама да на то не пристанете. Докле год постоји Резолуција 1244 у којој стоји да је Косово и Метохија Србија онда је оно и стварно Србија.
  • Све власти су пролазне па и ова садашња у Београду. Надамо се да ће нека будућа власт у Србији да поништи све антиуставне и антидржавне споразуме које је ова потписала. До тада сте нам Ви једина нада да самопроглашена република Косово као држава никада неће бити међународно призната.

 

 

Режим Александра Вучића, на отворено  писмо које је народни посланик и председник  Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“, Славиша Ристић упутио председнику Русије Владимиру Путину, одговорио је баражном ватром из свих расположивих оруђа лажи, манипулација и обмана. Армија напредњака, њихових контролисаних и поткупљених таблоида, добошара и ботова оптужили су Ристића да позива на убиство председника Србије.

Исказ који је само Вучић схватио као позив на убиство, а његови верни чауши наставили да проносе кроз контролисане медије у Србији, гласи: “Главни разлог за овакву `претерану кооперативност` председника Србије лежи у томе јер је он то обећао Западу приликом доласка на власт. Трагична судбина покојног премијера Србије Зорана Ђинђића јасно упозорава Александра Вучића шта се дешава са онима који не испуне обећање”.

Контекст је савршено јасан и односи се на чињеницу да је у атентату на Зорана Ђинђића кључну реч имао Запад, исти онај Запад са којим су власти у Србији склапале разноразне „дилове“. Кад је престао да игра по диктату западних моћника, њихове обавештајне службе уклониле су председника Владе Србије физички, а цео случај камуфлирали оним што су у  јавности добро познати детаљи, како иначе монструозне обавештајне службе, попут МИ-6, и раде.

Преносимо отворено писмо народног посланика Славише Ристића Председнику Путину са овом напоменом да би се у исто време видела истина, видело ко је ко у данашњој Србији и чиме се све служи диктаторски и антицивилазацијски режим Александра Вучића.

(С. Живанов – Ј. Вукелић)

                                                                                        * * * * *

Поштовани господине Председниче,

Повод да Вам се обратимо на овај свети дан за све Србе (Видовдан) је тешка политичка ситуација са којом се ми Срби са Косова и Метохије сусрећемо. Слободу да Вам пишемо налазимо у томе да сте Ви наш искрени пријатељ. Сигурно се сећате да смо ми Срби из јужне српске покрајине 15. марта 2011. године у присуству више од 500 народних представника у Дому културе у Зубином Потоку донели повељу у којој се проглашавате за нашег почасног грађанина. Повељу је примио ондашњи шеф руске канцеларије у Приштини Андреј Шогоров који је обећао да ће Вам 23. марта 2011. године приликом Ваше посете Београду и предати. Верујемо да је он то и учинио.

 

У историји руско-српских односа Срби су се руским владарима жалили на бројне српске непријатеље. Од Млечана, Турака, Немаца, и др. Први пут у нашој историји Срби трпе од „претеране кооперативности“ сопствене власти.

Вољом председника Републике Србије погашене су институције српске државе на Косову и Метохији. Сепаратистима су уступљени српски правосудни систем, полиција, цивилна заштита… Приштини је дозволом Београда омогућен посебан телефонски код као и пријем у Међународни олимпијски комитет. Српске судије полажу заклетву код председника самопроглашене републике Косово Хашима Тачија који се оправдано сумњичи за трговину људским органима Срба. У руској равни то би изгледало као да руске судије у Чеченији вољом Кремља полажу заклетву испред Шамила Басајева или Доке Умарова. Или можда да Руска Федерација дозволи Дагистану да има посебан телефонски код а Татарстану пријем у Међународни олимпијски комитет. Граница између Косова и Метохије и остатка Србије, постављена уз сагласност Београда, је тврђа и од оне између Русије и Украјине.

Сада се председник Републике Србије спрема да потпише свеобухватни мировни споразум са сепаратистима из Приштне што би, и де факто и де јуре, значило одвајање Косова и Метохије од Србије. Већ споменути Хашим Тачи не кријући изјављује да после таквог споразума самопроглашена република Косово постаје члан НАТО пакта. Каже да им је то Запад чврсто обећао.

Главни разлог за овакву „претерану кооперативност“ председника Србије лежи у томе јер је он то обећао Западу приликом доласка на власт. Трагична судбина покојног премијера Србије Зорана Ђинђића јасно упозорава Александра Вучића шта се дешава са онима који не испуне обећање. Грађанима Србије уступање Косова и Метохије власт правда бољим животом по пријему у Европску унију.

Скоро сви прорежимски медији у Србији истичу русофилство Александра Вучића где се он сам хвали да се до сада тринаест пута састао са Вама. Пријатељским односима са Руском Федерацијом жели да покаже да за овакву политику према јужној српској покрајини има и Вашу подршку. Ми знамо да то није истина јер смо више пута од Вас чули да се статус Косова и Метохије мора решавати у складу са Резолуцијом 1244. Претерана кооперативност, да не употребимо неку другу реч, није у духу Резолуције 1244 СБ а супротна је и са важећим Уставом Републике Србије. Чудно делује да власт у Београду тражи од Руске Федерације да спречи улазак „Косова“ било да је то УНЕСКО или Интерпол док она сама омогућава „Косову“ да постане чланица бројних међународних институција и организација.

Није наше да говоримо о руско-српским односима али примећујемо да се на перфидан начин спречава улазак руског капитала у Србију, да се хуманитарном центру у Нишу не даје дипломатски статус, а да власт у Београду стоји на становишту да је Крим Украјина а не Русија. То смо чули приликом сусрета Петра Порошенка и Александра Вучића у Турској. Ако Вам кажу да је то због Косова и Метохије, нису у праву, јер истина се крије у томе да не желе да се замере Западу.

Поштовани господине Председниче, ми Срби са Косова и Метохије знамо да би Ваша мисија код актуелних власти у Београду била деликатна јер треба да их убедите у нешто што је свима јасно, да је боље да Србија буде већа него мања. Треба да им објасните да никакве евро интеграције не могу да компензирају губитак територије, и то онe којa je темељ српске духовности и државности као што је Косово и Метохија. Ово стога што је наш председник у одвајању Косова и Метохије далеко отишао.

Оно што бисмо ми желели је да Вас замолимо да без обзира и ако Београд потпише свеобухватни мировни спразум са сепаратистима, а од Вас буде тражио да омогућите самопроглашеној републици Косово столицу у Уједињеним нацијама да на то не пристанете. Докле год постоји Резолуција 1244 у којој стоји да је Косово и Метохија Србија онда је оно и стварно Србија.

Све власти су пролазне па и ова садашња у Београду. Надамо се да ће нека будућа власт у Србији да поништи све антиуставне и антидржавне споразуме које је ова потписала. До тада сте нам Ви једина нада да самопроглашена република Косово као држава никада неће бити међународно призната.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Председник

Славиша Ристић

 

Косовска Митровица
28. 06. 2018. године

Подели:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments