Порука српском Патријарху: Зашто ћутите, Ваша Светости?

Александар Дугин се опрашта од убијене ћерке Дарије

Владимир Потерјахин: Понашајте се достојно свог великог звања, будите српски патријарх и патријарх Срба

  • Када је у срцу братске и православне Русије убијена Дарија, знаменита кћерка великог руског философа Александра Дугина и осведоченог пријатеља Србије и Српске Православне Цркве, наш патријарх је одлучио да у етер пошаље савршену тишину.
  • Нема речи саучешћа чак ни у најформалнијем облику, нема ни најкраће изјаве саосећања и бола, нема ниједног знака братске наклоности и подршке.

 Пише: Владимир Потерјахин

Осим што још увек није нашао за сходно да се јавно изјасни по питању Прајда, наш патријарх није нашао за сходно ни да упути речи саучешћа Александру Дугину.

Сећамо се да је смрт Ђорђа Балашевића била повод за патријархово емотивно оглашавање у јавности, те да се на пригодан начин огласио и поводом смрти Микиса Теодоракиса.

Памтимо патријархово интересовање за судбину Матеја Периша, одлазак на његово опело, као и патетично и неумесно љубљење руку Матејевог оца. Али када је у срцу братске и православне Русије убијена знаменита кћерка великог руског философа и осведоченог пријатеља Србије и Српске Православне Цркве, наш патријарх је одлучио да у етер пошаље савршену тишину. Нема речи саучешћа чак ни у најформалнијем облику, нема ни најкраће изјаве саосећања и бола, нема ниједног знака братске наклоности и подршке. Само непомућена тишина и мук.

Патријарх Порфирије на Егзиту, да ли је то примерено…

Зашто ћутите, Ваша Светости? Да ли сте послушни западним господарима којима се не би свидело да сада покажете чак ни ону основну хришћанску доброту према руском брату у Христу? Или вас овако страшно убиство искрене православне Рускиње заиста мање боли од погибије дрогираног Хрвата у Београду?

Не можете овако да будете наш патријарх и да очекујете да Вас волимо и поштујемо. Постајете нам отужни. Ваш лик се пред нашим очима све више растаче у безобличну образину и љигаву смесу сумњивих намера и циљева

Александар Дугин се показао као велики пријатељ СПЦ и Срба

Све мање изражавате оно што јесмо, оно што волимо и у шта верујемо. Дозовите се памети док још нисте сасвим изгубили наше поверење, престаните да глумите хипи миротворца и да нас упућујете у Ваш рокерски одабир музике.

Безразложни сусрети: Патријарх и Констракта

Понашајте се достојно свог великог звања, будите српски патријарх и патријарх Срба.

………………………………

4.6 11 votes
Article Rating

Related posts

Хоће ли се српски језик и ћирилица вратити из прогонства

Gost autor

Сељаци Србије опљачкани у 2022. години за 130 милиона евра

Prenosimo

За шта се 16. марта више гласало: за своју корист или за своју штету?

Јово
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Oleg Jovanovic,
Oleg Jovanovic,
1 година раније

Dakle Zapad je sigurno sa necim ucenio ovog naseg patrijarha ili je ovo nepojmljivi cin neiskazivanja saucesca coveku,koji voli Srbiju i njenu pravoslavnu.crkvu.
Bilo kako bilo, sramota je to za patrijarha Porfirija.

Д. З.
Д. З.
1 година раније

Није баш за похвалу ни то што Ви српски језик пишете туђим писмом, као што ни српског актуелног патријарха не занима превише српско ћириличко писмо.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x