Порука Срба свима: Руси и Срби браћа заувек

Развијена је тробојка, која на једној страни личи на заставу Србије, а на другој на заставу Русије

У БЕОГРАДУ НА  ВЕЛИКОМ НАРОДНОМ СКУПУ ПОДРШКЕ РУСИЈИ ПОД НАЗИВОМ  „НЕ У МОЈЕ ИМЕ“ ЗБОГ ГЛАСАЊА СРБИЈЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ ОКУПИЛО СЕ ВИШЕ ОД 10.000 ЉУДИ

  • Србији само Русија гарантује да ће Косово остати у Србији
  • Учесници протеста захтевају моментални прекид штетног, незаконитог и супротног српским националним интересима гласања у међународним организацијама од стране Србије
  • Гласање Србије у УН за избацивање Русије из Савета за људска права није било у наше име“, рекао је Дамјан Кнежевић.
  • Скуп руско-српског јединства стигао до амбасаде Белорусије где је одато признање председнику Лукашенку за пријатељство према Србији, а потом и до амбасаде Русије где су прочитани захтеви учесника скупа
  • Ношене су заставе Русије, Србије, ДНР, ЛНР, Новорусије и црно-жуто-белу заставу Руске империје
  • Скуп се завршио паљењем свећа погинулим Русима у Украјини испред Храма Светог Саве

У Београду, код споменика руском цару Николају Другом, одржан је у петак вече, 15. априла, протест „Не у моје име“. Због гласања Србије за суспензију Русије из Савета УН за људска права. Према независним проценама различитих медија десет до 15 хиљада  људи учествовало је у масовном митингу подршке Русији у центру Београда.

Организатори су били покрети „Народна патрола“ и „Образ“.

Окупљени су скандирали „Руси и Срби браћа заувек“.

Хиљаде Срба испољило је свој гнев и незадовољство одлукама своје владе да гласа против интереса Русије у УН

Окупљенима се код споменика цару Николају обратио један од организатора Дамјан Кнежевић. Поруком да је Србији у интересу да „Руси победе у овом рату, јер нама само Русија гарантује да ће Косово остати у Србији“

Захтеве учесника протеста испред Амбасаде Русије, изнео је др Дејан Мировић: Први захтев је моментални прекид штетног, незаконитог и супротног српским националним интересима гласања у међународним организацијама.

Носили су заставе Србије и Русије и транспарент са контурама Косова на коме пише „Нема предаје”.

Емитоване су руске песме, као и химне Русије и Србије, а потом су у колони кренули ка амбасади Русије.

Застали су са упаљеним бакљама испред зграде Председништва Србије и бацили димне бомбе, али инцидената није било.

Од споменика цару Николају Романову скуп подршке Русији упутио се поред зграде Владе Србије и Генералштаба ка амбасадама Белорусије и Русије

Захтеве учесника протеста и потом одржаног митинга испред Амбасаде Русије изнео је др Дејан Мировић, рекавши:

Ово је још један скуп руско-српског јединства и подршке Руској Федерацији, али и упозорења председнику Републике Србије да стане са штетним, неуставним и незаконитим актима гласања против РФ у УН. Такође, ми имамо пет захтева.

– Први захтев је моментални прекид штетног, незаконитог и супротног српским националним интересима гласања у међународним организацијама.

– Други захтев је двотрећинска већина у Народној скупштини, одржавање референдума да би се расправљало о тако судбоносним политичким поступцима као што је напуштање неутралне позиције Србије и сврставање на страну НАТО пакта и ЕУ у рату против Русије.

– Трећи захтев је хитна истрага и формирање анкетног одбора у Народној скупштини Републике Србије због навода о постојању америчких биолабораторија.

– Четврто, тражимо од председника Србије да престане да прави лажну симетрију између режима у Kијеву и Руске Федерације, јер режим у Kијеву званично је прогласио 2010, и до данас је та одлука на снази, ратног злочинца Бандеру за свог народног хероја.

– И, наравно, имамо захтев да се, поред свих ових захтева који су усмерени на неутралност Републике Србије, откаже гостопримство НАТО саветницима у свим министарствима, укључујући и Тони Блера, ратног злочинца, који је сада у својству саветника председника републике“.

Путинова слика је израз љубави и поштовања Срба према великом државнику

Према независним проценама различитих медија десет до 15 хиљада  људи учествовало је у масовном митингу подршке Русији у центру Београда.

Повод за овај догађај под називом „Не у моје име“ било је гласање Србије за излазак Русије из Савета УН за људска права. Организатори су били „Народна патрола“ Дамјана Кнежевића и покрет „Образ“ Младена Обрадовића, који су већ у марту одржавали акције подршке Русији.

Учесници акције донели су заставе Русије, Србије, ДНР, ЛНР, Новорусије и црно-жуто-белу заставу Руске империје. А неки учесници су носили и мајице са симболом Z.

Млади људи из Србије подржавају руску војску и њен симбол победе – слово Z

Из звучника су се чуле руске и српске песме. Осим тога, демонстранти су развили тробојку дугу око 20 метара, која на једној страни личи на заставу Србије, а на другој на руску.

Демонстранти су блокирали главну улицу Краља Милана, а потом су у колони прошли центром града, поред Генералштаба, Министарства одбране, зграде Владе и Министарства спољних послова.

„Крим је Русија, Косово је Србија. Срби и Руси су браћа заувек!“ скандирали су, палећи бакље и машући заставама.

Испред амбасаде Белорусије демонстранти су узвикивали слогане подршке њеном председнику Александру Лукашенку.

Код амбасаде Русије поворка је стала и одржан је импровизовани скуп.

Поруке са скупа подршке Русији у њеној борби за слободу и мир  јасно су упозорење српским властима

„Молим нашу руску браћу, дипломате и новинаре, који су сада овде и чују нас, да пренесу нашу пуну подршку Русији и укажу да гласање у УН није било у наше име“, рекао је Дамјан Кнежевић.

Други говорници су осудили Запад који српским властима намеће антируску агенду.

Поред тога, учесници су минутом ћутања одали пошту српском добровољцу Стефану Димитријевићу, који је недавно погинуо у Донбасу.

Након извођења руске и српске химне, учесници шетње отишли ​​су до храма Светог Саве да запале свеће у знак сећања на погинуле у Донбасу.

Тако се овај велики скуп  подршке Срба Русији  завршио паљењем свећа погинулим руским војницима у рату у Украјини испред Храма Светог Саве.

Линкови:

http://fakti.rs/srpski-duh/samo-nam-rusija-garantuje-da-ce-kosovo-i-metohija-ostati-u-srbiji

https://fbreporter.org/2022/04/15/%d0%bd%d0%b5-%d1%83-%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b5-%d0%b8%d0%bc%d0%b5-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0%d0%ba-%d0%b7%d0%b0%d1%85%d1%82%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81/

https://srbin.info/politika/protest-vise-od-15-000-ljudi-ide-do-ambasade-rusije-vucicu-porucili-video/

 ……………………..

5 1 vote
Article Rating

Related posts

Путинова порука Америци: Нећете успети да распарчате Русију

Prenosimo

Српска историјска наука нема одговоре о дубини националног пораза, јер је избегавала проучавање српско-српских односа у 20. веку

Gost autor

Русија ће или победити или ће се суочити са распадом

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x