Društvo, Prenosimo, Srbija

Poznati i popularni nacionalni sajt SRBski FBReporter privremeno obustavio rad

USLED NEPOVOLJNIH MATERIJALNIH PRILIKA PREKID RADA NEZAVISNOG I OBJEKTIVNOG SRPSKOG MEDIJA

  1. juna 2019.

(Prenosimo integralno saopštenje Sajta Srbski Fbreporter)

Poštovani čitaoci i saradnici SRBskog FBReportera,

Poznato vam je da usled loših materijalnih i tehničkih uslova naša redakcija već duže vreme otežano funkcioniše. Od početka rada naš napor je pre svega bio usmeren ka tome da održimo kvalitet sadržaja na sajtu i da ostanemo nezavistan i objektivan alternativni rodoljubivi medij. Nadamo se da smo u tome i uspeli.

Od osnivanja (na Vidovdan 2011.) do danas SRBski FBReporter je funkcionisao isključivo na principu volonterskog rada, tj. izuzetnim zalaganjem i entuzijazmom grupe posvećenih urednika koji su, uprkos teškim životnim i materijalnim okolnostima, nalazili snage i volje za rad na sajtu.

Upravo su materijalne prilike razlog zbog koga se broj članova naše redakcije od nedavno znatno smanjio. S obzirom da zbog nepotpunog sastava redakcija nije u mogućnosti da održi dosadašnji kvalitet sajta, primorani smo da privremeno obustavimo objavljivanje tekstova na SRBskom FBReporteru.

Biljana Diković, urednica sajta koja je kvalitetnim radom stekla reputaciju savesnog i vrsnog profesionalca, kome čitalac veruje

SRBski FBReporter će ipak nastaviti da postoji kao sajt magazinskog tipa – tj. svi naši članci i arhiva će i dalje biti dostupni za pregled i čitanje.

Hvala vam na poverenju i saradnji.

Dogodine u Prizrenu!

Srdačan pozdrav,
Redakcija SRBskog FBReportera

  1.  juna 2019.
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
REČ UREDNIKA…

Uvaženi čitaoci i prijatelji SRBskog FBReportera, kao što je naglašeno u prethodnom redakcijskom saopštenju- egzistencijalne okolnosti (u zemlji u kojoj se „nikada nije bolje živelo“- ako je za verovati Vođinim „mas-medijima“)  na koje mi ne možemo da utičemo, su prisilile ključne članove naše redakcije, koji su proteklih osam godina od kako postojimo, radili posvećeno, veoma nesebično, često i „auto-destruktivno“ (sastavljajući svitanje sa sumrakom)- da se posvete vlastitom opstanku i svojim porodicama…

M. Novaković, osnivač i urednik koji je stvorio uticajan sajt širom srpskih prostora

Koliko smo u proteklom periodu, svojim danonoćnim „razbijanjem režimskog i pararežimskog medijskog mraka“ u Srbiji i okruženju, uspeli da doprinesemo nekoj „medijskoj ravnoteži“ i širenju istine, i u krajnjoj liniji poboljšamo šanse za opstanak naše „posrnule nacije“- tome ćete pre svega vi biti sudije, ali naravno glavni i konačni sud će dati neka bliska istorija.

Danas smo se našli (poput većine naših sunarodnika u Srbiji) u nezavidnoj situaciji da se posvetimo ličnom (neki od nas i bukvalno- golom) opstanku.

Ako je za utehu, mi vas ne napuštamo, jedino zarad (gore pomenutog) opstanka prelazimo u „stanje zamrznutog (ne konflikta) već medijskog delovanja“- sajt i dalje ostaje tu gde jeste, glavna strana je već „redizajnirana“ tako da prezentuje neke od naših naudarnijih članaka (iz našeg 8godišnjeg „radnog staža“) u centralnoj kolumni- bočne kolumne prezentuju naše radove na Ruskom i Engleskom jeziku- i sve ostalo je manje više isto. Svi naši stari članci, osim „dnevnih vesti“ i nekih sadržaja preuzetih sa drugih medija, će biti dostupni kroz arhivske i tematske linkove (u bočnim kolumnama).

Zbog naše nemogućnosti da fizički pokrivamo sajt kao do sada, komentare praktično ukidamo, ako uspemo da ih objavimo u roku od 24 sata biće vidljivi, ako ne „softver“ će ih automatski obrisati- tako da vam preporučujemo (iako znam da neki od vas to „neobično vole da rade“) da ne komentarišete postojeće sadržaje, ali vas zato ohrabrujemo da ih delite na društvenim (i ličnim) mrežama.

Jer – Samo Istina će nas Osloboditi…

Takođe postojeća redakcijska pošta će biti proveravana samo sporadično, jer koleginice koje su do sad bile „noseći stub“ redakcije, od sada neće imati  vremena da to rade redovno kao pre.

Ja lično vam ostavljam mogućnost da me kontaktirate na Editor@FaceBookReporter.org, ali takođe ne smem da obećam neko redovno komuniciranje- opet iz nekih drugih objektivnih razloga (pre svega zdravstvenih).

Ali eto, bićemo i dalje prisutni na našoj srbskoj (para)medijskoj sceni, jedino sada u magazinskoj formi (naši pomoćni blogovi iz FBR Medijske Grupe ostaju tamo gde su i do sada bili)- i to sa udarnim i veoma kvalitetnim sadržajima, koji odoljevaju zubu vremena, i čija je pojedinačna čitanost na našem sajtu do sada nije bila ispod „petocifrene brojke“.

Pravo da vam kažem, čudim se da smo i do sada izdržali ovaj tempo rada i ovako visoku medijsku produkciju. Radili smo, što bi rekli „pomoću štapa i kanapa“, potpuno nezavisno od bilo čije politike i para.

Ipak naša najveća snaga je bila, i ostaje, u našim „dobrovoljačkim kadrovima“… U ovom osmogodišnjem periodu smo uspeli da okupimo u širi krug naše redakcije desetine veoma kvalitetnih saradnika i osvedočenih rodoljuba- od profesionalnih novinara, prevodilaca, književnika, pesnika, veoma uglednih intelektualaca, akademika.. sve do priučenih „paramedijskih zapisničara“ poput mene.

…Zato, pre svega, svima Njima nesebično hvala na ogromnoj i veoma kvalitetnoj podršci.

Ali takođe jedno veliko hvala i Vama- našim redovnim čitaocima i „simpatizerima“, čija podrška nas je i najviše motivisala da ovako dugo budemo- „Kadri stići i uteći i na strašom mestu postojati- I ne bojati se nikoga do Boga…“

  1. Jun 2019, Vankuver

Miodrag Novaković, FBR osnivač FBR

…………………..

LINK

https://facebookreporter.org/2019/06/02/obavestenje-o-obustavljanju-rada-na-sajtu/

………………………….

Podeli:

Postavite komentar

avatar
  Subscribe  
Notify of