Павић: Резолуција Бундестага о стању у БиХ чист безобразлук

Повратак агресивне и колонијалне политике Немачке према Балкану

  • Павић: Немачку нико није питао да се баве нама. Они имају довољно својих проблема сад и немају право да се баве нама, а поготово не да изричу осуде о нашим политичарима, које су бирали наши људи и који спроводе политику у складу са нашим националним интересима а не немачким националним интересима
  • БиХ је одувек била и српска, а никад њемачка

Политиколог из Београда Александар Павић оцијенио је да резолуција њемачког Бундестага о БиХ показује јасну намјеру Њемачке да се враћа агресивној патерналистичкој и колонијалној политици према Балкану.

– Они хоће да направе нову НДХ на територији БиХ и свако ко се томе супротставља и њиховим локалним савезницима, некој новој Ханџар дивизији, овог пута политичкој, они ће да сатанизују, да клевећу на сваки могући начин – рекао је Павић агенцији Срна.

Шта тражи и шта хоће Немачка војска у БиХ

Он је указао да се прије свега поставља питање шта ће Њемачка уопште у БиХ и шта они имају уопште да траже ту, додајући да је ово нови колонијални покушај Њемачке да се бави овим простором.

– Њих нико није питао да се баве нама. Они имају довољно својих проблема сад и немају право да се баве нама, а поготово не да изричу осуде о нашим политичарима, које су бирали наши људи и који спроводе политику у складу са нашим националним интересима а не немачким националним интересима – рекао је Павић.

Немачки Бундестаг нема зашто да се меша у послове БиХ и Републике Српске

Према његовим ријечима, ова резолуција је чист безобразлук и јасна намјера Њемачке да се враћа својој агресивној политици према Балкану, врло патерналистикој, колонијалној с обзиром да поново шаље војску овдје.

Резолуција – Знак изузетно лоших и опасних намера Њемачке не само у БиХ него у региону

– Ово је знак изузетно лоших и опасних намера Њемачке не само у БиХ него у региону, с обзиром да они претендују и да држе лекције нашим политичарима како ће они да се поставе према БиХ, која је одувијек била и српска а никад није била њемачка и никад неће ни бити њемачка – закључио је Павић.

Павић: Немци претендују да држе лекције српским политичарима

Њемачки Бундестаг усвојио је недавно резолуцију о БиХ у којем се од њемачке Владе тражи да се у ЕУ залаже за санкције против оних који „поткопавају територијални интегритет БиХ“ и да позове руководства Србије и Хрватске да се јасно дистанцирају о сепаратистичих снага у БиХ.

Бундестаг је дао и зелено свјетло да Њемачка у БиХ у оквиру мисије ЕУФОР-а „Алтеа“ упути до 50 војника.

Снаге Републике Српске на свечаном дефилеу поводом 30 година Републике Српске

Извор: РТРС

Линк: https://iskra.co/region/pavic-rezolucija-bundestaga-povratak-kolonijalne-politike-prema-balkanu/

Линк: http://www.nspm.rs/hronika/povodom-nemacke-rezolucije-o-zapadnom-balkanu-omoguciti-predstavnicima-srba-hrvata-i-bosnjaka-da-se-obrate-bundestagu-da-se-cuje-i-druga-strana.html

…………………..

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Путин: Наш услов – никакво више ширење НАТО на Исток!

Prenosimo

Полиција у Анкари „разбила” параду поноса

Prenosimo

РУСИЈА САМА КРОЈИ ГРАНИЦЕ

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x