Павић: За нови рат у Европи одговорност лежи на Америци и ЕУ

НАТО КАНЦЕР: Опкољавање Русије НАТО снагама је постало скоро потпуно

У УКРАЈИНИ СЕ РАТУЈЕ САМО ЗАТО ШТО АМЕРИКАНЦИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД СВОГ DRANG NACH OSTEN

  •  Све су Руси били дужни да допусте – од ширења НАТО-а до њихових граница до чишћења Донбаса по рецепту Српске Крајине, а затим и могућност биолошког, а можда и нуклеарног напада на себе
  • Требало је да Русија заправо нестане, али да никако не повреди Лењинове украјинске границе, које су постале светиња западним ”антикомунистима” на исти начин као што су и Брозове биле – све до ”јединственог случаја Косово”, кад одједном више нису биле
  • Сада је додатно згодно пребацити пажњу на Украјину и ”зле Русе” како се не би разговарало о све видљивијим погубним ефектима масовне анти-корона вакцинације, укључујући и скок од чак 80% у општој стопи смртности у америчкој старосној групи 25-44 почетком јесени 2021. – на врхунцу кампање вакцинације
  • Морамо бити спреман за оно што следи. Користећи наше вековно искуство борбе против сваког вида тираније и окупације, и не прекидајући нит са нашим истинским савезницима и браћом

Пише: Александар ПАВИЋ, политиколог и публициста

Наједноставније  речено, у Украјини се ратује зато што САД безусловно инсистирају на ширењу НАТО-а, своје вазалне војске, на исток.

Рат је могао да се спречи врло једноставно, на један од следећих начина: 1) да се НАТО расформирао кад и Варшавски пакт, 2) да је НАТО ипак опстао, али да није наставио да се шири даље на исток, 3) да су, пошто се ипак проширио на исток, САД/НАТО прихватили трајну неутралност Украјине и одрицање од њеног НАТО чланства, у писаној форми, што је оно што су Руси тражили годинама, док није постало јасно да је то чекање заправо само куповина времена за тиху натоизацију Украјине до тачке кад би постала смртна претња по Русију.

Рат је могао да се избегне само да се одустало од ширења НАТО-а на исток

Да ли је зарад упорног, агресивног америчког инсистирања на новом Drang nach Osten-у, тј. продору на исток, било вредно жртвовати мир у Европи и гурнути свет на ивицу новог глобалног, потенцијално нуклеарног сукоба?

Па, ако је чудовиште у (једва) људском лику Медлин Олбрајт могло да каже да је ”вредело” жртвовати животе пола милиона ирачке деце ради уклањања Садама Хусеина и ”усрећивања” Ирачана по познатим америчким рецептима – онда нема разлога не веровати да њени наследници у вашингтонском (спољно)политичком естаблишменту такође немају проблем да жртвују много више зарад остваривања својих (гео)политичких амбиција.

Медлин Олбрајт је америчка политичарка из које исијава необуздана мржња и злоба према Србима и Русима

(Нимало случајно, Олбрајтова је поново и званично део тих структура, као председавајући Пентагоновог Одбора за одбрамбену политику у Бајденовој администрацији, која ју је вратила на то место пошто ју је Трамп претходно уклонио.)

Није овде реч само о рату у Европи. Реч је о свесном изазивању глобалне енергетске, прехрамбене, индустријске, финансијске и монетарне кризе, коју ће свет и они најосетљивији његови становници тек осетити.

Све само да Украјина не би била неутрална и ван свих војних блокова.

Вреди ли то?

Па даааа – одговориће олбрајтовци, клинтонисти, обамисти, бајденисти и сви њихови трабанти широм света, а поготово у ЕУ.

Последице рата у Украјини за који је одговорна Америка су сурове по целокупно становништво Украјине

Тај самозвани ”најуспешнији мировни пројекат у историји” је, уместо да се све време залагао за укидање НАТО-а и постепену демилитаризацију Европе, недавно одобрио набавку и слање оружја украјинским неонацистима у вредности од 500 милиона долара. И свесрдно подржава фактичку америчку војну окупацију Европе кроз најављено јачање НАТО-а на њеним источним ободима.

Коме треба неутрална, неблоковска и мирна Украјина, када постоји далеко ”боље” решење: изазивање, по прижељкивању још једног симбола ”либералне” мисли, Њујорк тајмса – Трећег светског рата.

Узалуд упозорења Сергеја Лаврова да би ”Трећи светски рат био нуклеарни и био би разоран”. Јер, изгледа да психопате које су преузеле власт у западним центрима моћи то и прижељкују.

Још прошлог новембра је Сергеј Шојгу је јавно упозорио да амерички бомбардери увежбавају нуклеарни напад на Русију, летећи на 20 километара од руских граница. Неко је тај сценарио, дакле, активно увежбавао.

САД планирале и биолошко ратовање против Русије

А у децембру је Русија и званично предала САД и НАТО-у своје предлоге за спуштање тензија у Европи и уклањање, између осталог, и опасности од избијања нуклеарног рата.

Одговор колективног Запада је био више него јасан. Гурнули су Украјину у рат са неупоредиво јачим, нуклеарно наоружаним противником.

АПСУРД: САД, НАТО, и многе земље ЕУ, међу којима је и Немачка шаљу оружје за наставак рата у Украјини, а залажу се за прекид рата и мир!?

Да ли можда неко мисли да је Русија требало да дозволи да јој се под носом понови сценарио чишћења Републике Српске Крајине, на који су се експлицитно позвали и проректори Дипломатске академије руског Министарства спољних послова у недавном чланку?

(Наравно да ”неко” управо тако и мисли – сви они који сматрају да је тзв. Олуја представљала успешан пројекат ”реинтеграције”. Срећом, Русија не мора да се обазире на било какво мишљење из таквих кругова – као, уосталом, што не би требало ни Србија, али то је посебна тема.)

Или да дозволи да се до краја разраде методе биолошког ратовања против ње, па још са територија изворне Кијевске Руси?

За бар неке од тих метода ћемо, како је обећао Василиј Небензја, сазнати по завршетку специјалне операције. Наравно, исти они који сматрају тзв. Олују легитимном ће одмахнути руком и одбацити све понуђене доказе као ”руску пропаганду”. То је сада нови западни стандард.

И председник Русије Путин говори о Пентагоновим биолабораторијама за тровање становништа што је не само ратни, него злочин против човечности

Нису битне чињенице, него контрола наратива. А, уосталом, зар би добри, поштени и демократски Запад био способан за тако нешто, за биолошко ратовање?

Контра-питање би могло да гласи – ако су толико добри и поштени (јадно стање демократије више не треба ни помињати у пристојном друштву као аргумент), зашто онда упорно, више од двадесет година, одбијају да потпишу протокол o jaчању Конвенције о забрани биолошког оружја, односно увођење механизама верификације и надзора?

Зашто се забрањивао приступ тим лабораторијама, у чијем финансирању су и прсти Бајденовог дрогираног сина Хантера – и самим Украјинцима?

И, уопште, како веровати онима који су у послератном добу већ користили биолошко оружје, као на пример САД у Кореји? Или онима који су га тестирали на сопственом становништву, као што су радили Британци током бар 40 година, што је испливало на површину 2002. године.

Између осталог, између 1955. и 1963. становништво дуж британских обала се запрашивало огромним количинама цинк кадмијум сулфида из авиона британске војске.

Син и отац Хантер и Џозеф Бајден су главни узрочници изазивања рата у Украјини  и требало би да одговарају пред Међународним судом за ратне злочине

Кемтрејлси још тад?

Шта ли ће следеће смислити ови теоретичари завере…

Узгред речено, за кадмијум се знало да изазива рак плућа, а сматрао се хемијским оружјем још током Другог светског рата.

Ипак, како имплицира дозвољени наратив у ”слободној” западној штампи – Руси је ипак требало да допусте да се Украјина цела претвори у анти-Русију, до зуба наоружану свим могућим оружјем из арсенала западног војно-индустријског комплекса, укључујући, како је запретио Зеленски у Минхену прошлог месеца – и нуклеарним.

Све су Руси били дужни да допусте – од ширења НАТО-а до њихових граница до чишћења Донбаса по рецепту Српске Крајине, а затим и могућност биолошког а можда и нуклеарног напада на себе.

Требало је да Русија заправо нестане

Требало је да Русија заправо нестане, али да никако не повреди Лењинове украјинске границе, које су постале светиња западним ”антикомунистима” на исти начин као што су и Брозове биле – све до ”јединственог случаја Косово”, кад одједном више нису биле. Али, само у том случају, што је – гле случајности – одговарало западним геополитичким интересима.

А онда се требало безбрижно вратити даљој безусловној сакрализацији комунистичких административних граница – чији су заклети поштоваоци исти они који су, у Резолуцији Европског парламента о европској савести и тоталитаризму из 2009, осудили ”тоталитарне и недемократске режиме у Централној и Источној Европи”.

Амерички (НАТО) Авиони А-10 испаљивали су пројектиле са осиромашеним уранијумом на Србију и највише на Косово и Метохију, а за те злочине још лидери НАТО нису одговарали

Управо оне који су цртали административне границе СССР-а и СФРЈ.

Западно лицемерје није ништа ново, и већина света већ дуго покушава да нађе начин да некако живи са њим, а да опстане. Међутим, овде је судбина света стављена на коцку. И није, наравно, реч само о Украјини, па чак ни о западној вечној опсесији покоравања Русије.

Део лудости је, како се чини, и вештачко изазивање економске, енергетске и прехрамбене кризе да би се спроводио следећи корак у Великом ресетовању Светског економског форума у Давосу.

Зато и позив Међународне агенције за енергетику да се ограничи употреба аутомобила и убрза трансформација градова ка ”зеленијим” врстама превоза.

Позив немачког министра да се ”једе мање меса у циљу борбе против Русије”.

Зато и позив немачког министра пољопривреде да се ”једе мање меса у циљу борбе против Русије”.

Али, зато и многи Американци, на жалост ”поштених” америчких мас-медија, просто гутају ”теорију завере” да се вештачки напумпане цене горива – за које је, наравно, крив Путин – користе ради лакшег преласка на електрична возила.

У операцији етничког чишћења “Олуја” учествовали су уз војску Хрватске и амерички саветници и дипломате, а још нису одговарали за овај ратни злочин кад је заувек протерано око 200.000 Срба из Хрватске

Додатно је згодно пребацити пажњу на Украјину и ”зле Русе” како се не би разговарало о све видљивијим погубним ефектима масовне анти-корона вакцинације, укључујући и скок од чак 80% у општој стопи смртности у америчкој старосној групи 25-44 почетком јесени 2021, на врхунцу кампање вакцинације.

А и да би се некако продужила атмосфера ванредног стања и перманентног утеривања страха међу већ слуђеним становништвом.

На почетку овог текста је констатовано да је све могло да се избегне само да се одустало од ширења НАТО-а и/или прихватила неутрална Украјина… Међутим, очигледно је да све то није хтело да се избегне. Напротив. И треба зато бити спреман за оно што следи.

Користећи наше вековно искуство борбе против сваког вида тираније и окупације, и не прекидајући нит са нашим истинским савезницима и браћом.

ЛИНК

https://sveosrpskoj.com/komentari/pavic-za-novi-rat-u-evropi-odgovornost-lezi-na-americi-i-eu/

5 1 vote
Article Rating

Related posts

На путу у Ништа

Gost autor

Сви испади и гафови министарке Дарије Kисић Тепавчевић

Prenosimo

Вучићеве злоупотребе

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x