О црногорском попису

Читање бројева

  •  Бојкот праве они који не знају за различитости и опозицију. Знају за шишњарење и похаре у енормним мјерама и мегаломанским количинама

Пише: Батрић Бабовић

У Црној Гори ускоро слиједи читање бројева. Вјерује се да ће се сазнати колико је милијарди евра или долара за тридесет година изашло изван црногорских граница, колика је имовина високих функционера бивше власти и садашње опозиције и колика је тржишна вриједност капитала њихових сродника.

Бројеви ће вјероватно показати колико је умрлих у бирачком списку и колико је умрлих клонирано на више бирачких мјеста за потребе владајуће политичке елите. То би требао да буде основни смисао пописа. Међутим, новац неће бити пронађен, умрли ће бити идентификовани и започеће процес формирања новог бирачког списка. Вјерује се да ће бити тако. Можда се удеси да се за изборни процес направи словеначки модел о пребивалишту. С обзиром на америчку заинтересованост за Црну Гору, највјероватније не постоји могућност за примјене америчког изборног модела. Лажи и крађе ће остати изопштене. Шта ће бити са навикама црногорског грађанина? То остаје за будуће доба и нове анализе. Број Срба, Црногораца и осталих народа може флуктуирати.

Црна Гора ће у суштини остати иста. Инжињеринзи ће бити на снази, а дух идентитета, писма, националности и језика у погону и историјском темељу. Примјер јесу сви досадашњи пописи. Све је углавном јасно. Једино се мијењају унутрашње политике и спољашњи колонизатори. Срж дубинских поремећаја остаје нетакнута. Године и живот пролазе. Бојкот праве они који не знају за различитости и опозицију. Знају за шишњарење и похаре у енормним мјерама и мегаломанским количинама. Попис је статистика и више од статистике. У најмању руку сигуран корак ка размагљивању црногорске јаве.

Читање бројева

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Какву тајну крију документа

Јово

Господарима света Ђоковић је велики камен у ципели

Јово

Комунистичка памет сужавала је свест, ковидиотска ће проширивати  гробља

Gost autor
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x