Откривени концентрациони логори у Украјини за „непослушне“ грађане Донбаса

Логори у којима су мучени и убијани руски грађани Луганска и Доњецка

На ослобођеним територијама Луганске републике пронађени докази о концентрационим логорима за Русе у Украјини

  • Власти ЛНР започеће истрагу о активностима тајног затвора нацистичког украјинског батаљона „Ајдар“ у селу Половинкино.

 Припадници снага Луганске народне републике на ослобођеним територијама проналазе доказе о постојању украјинских концентрационих логора, о чему су раније извештавали очевици, изјавила је Ана Сорока, заменица министра спољних послова ЛНР и председница Управног одбора јавне организације „Меморијал: Нећемо заборавити, нећемо опростити!”

„Заиста, пре неколико дана смо открили концентрациони логор, који се стварно тако може назвати, у селу Половинкино

Неофашистичка идеологија нацисте Стјепана Бандере раширила се Украјином као карцином

Пред нама је још неколико места сличног садржаја о којима имамо информације. Претпостављамо да ћемо тамо наћи вероватно исто што и у Половинкину, односно, реалну потврду“, потврдила је Сорока говорећи на округлом столу у новинској агенцији „Русија севодња“.

Према њеним речима, затвор у Половинкину имао је бодљикаву жицу, ограде, камере, ужасне санитарне услове. Она наглашава да према речима људи који су тамо били затворени, то је потврда свега и одаје ужас у коме су се налазили.

Припадници екстремног националистичког батаљона „Азов“ чине бројне злочине над проруским становништвом Украјине

„Сада, када наша војска напредује и ослобађа окупиране територије, ми их у ствари пратимо (снаге ЛНР). Оно што тренутно видимо најзад потврђује информације које смо имали свих осам година, према сведочењима очевидаца и жртава. Сада добијамо и визуализацију свих ових страшних слика“, нагласила је Сорока.

Раније су чланови организације „Меморијал“, основане у ЛНР у ослобођеном селу Половинкино у Донбасу открили нешто попут концентрационог логора. Напоменуто је да ће након ослобођења целе територије републике, власти ЛНР започети истрагу о активностима тајног затвора нацистичког украјинског батаљона „Ајдар“ у селу Половинкино.

Припадници Луганске народне милиције боре се већ осам година против окупације Украјине

Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине, као и „заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према саопштењу Министарства одбране Руске Федерације, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, нема претње по цивилно становништво.

Линк

https://rs.sputniknews.com/20220311/na-oslobodjenim-teritorijama-lnr-pronadjeni-dokazi-o-koncentracionim-logorima-u-ukrajini-1135297054.html

0 0 votes
Article Rating

Related posts

 За Ескобара повратак српских снага у сопствену покрајину – је**ш међународно право – не долази у обзир  

Prenosimo

Епископ Атанасије упокојио се у Господу

Prenosimo

Комплетна дигитализација људског лика велико ИТ достигнуће

Јово
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x