Од пљескавица до авиона: одакле ти Куме?

Вучићев кум Никола Петровић од Станка Цанета Суботића купио авиокомпанију

  • “Вучићу, одакле вашем куму новац да купи авио-компанију?”, пита председника Србије, Странка слободе и правде

Странка слободе и правде (ССП) захтева од председника Србије да без одлагања објасни јавности одакле новац Николи Петровићу, његовом куму и бившем директору Јавног предузећа Елекромреже Србије, да купи авиокомпанију и то ни мање ни више, него од контроверзног бизнисмена Станка Суботића Цанета.

Потврђено писање сајта Директно.рс да је Вучићев кум од контроверзног бизнисмена Цанета Суботића купио авиокомпанију

Куповина авио-компаније није први велики посао Суботића и Петровића

Њихово писмо преносимо у целости:

„Некада су у Србији сумњиви функционери куповали скупоцене аутомобиле, али никада нико од функционера до доласка Вучића на власт није куповао авионе. Никола Петровић је до доласка СНС-а на власт живео у згради на Новом Београду, данас живи у вили која вреди више милиона евра на Дедињу. Београдом се вози у аутомобилу који вреди више стотина хиљада евра, а како видимо постао је и власник авиона.

Само неколико година пре доласка СНС-а на власт бизнис му се углавном сводио на поседовање киоска са пљескавицама на Зеленом венцу.

Оно што је и горе од наведеног је очигледна блиска пословна сарадња Николе Петровића са Станком Суботићем Цанетом, који је у време претходне власти доспео и на потерницу Интерпола. Суботић је и осуђен на вишегодишњу казну затвора, али је пресуда укинута доласком Вучића и напредњака на власт. Од кривичне одговорности пред правосудним органима у Србији ослободила га је једина кандидаткиња за председницу Врховног касационог суда Јасмина Васовић коју за ову функцију протежира управо Александар Вучић.

Доказали су у пракси: Није кум дугме

Трговина оружјем, афера Јовањица, криминал Вељка Беливука, прислушкивање, свакодневни докази о више пута преплаћеним радовима… само су неке од криминалних дешавања са којима је власт директно повезана. Сарадња Николе Петровића кума и најближег сарадника Александра Вучића са Цанетом Суботићем, који се доводи и у везу са приватизацијом Галенике која је такође рађена преко Луксембурга, зато више никога не чуди“, стоји на крају саопштења Странке слободе и правде.

Линк

https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/333505/aviokompanija-kumovi-petrovic-vucic.html?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Пројекат Рио Тинта у Србији је корупција највишег нивоа

Prenosimo

НВО јуриш на српске школе

Prenosimo

Амерички ултиматум Србији

Славко
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x