NATO, Balkan i susedi Srbije, Društvo, Kosovo i Metohija, Politika, Prenosimo, Republika Srpska, Svet (planeta), Slobode, Srbija, Srbija i EU

NP Otadžbina: Uloga predsednika Srbije je izdajnička

Vučić je infrastrukturu elektroprivrede predao Prištini

  • Predsednik Srbije poklanja separatistima energetiku kao da je to nasleđena imovina njegovog oca, pa sa njom može da radi šta mu se prohte
  • Vučić nije poštovao čak ni Briselski sporazum u kome je bilo predviđeno da se Srbima omogući da formiraju dve kompanije
  • Sporazum potpisuje politički konvertit Petar Petković koji je kao portparol DSS 2013. godine posle potpisivanja Briselskog sporazuma govorio da je Aleksandar Vučić najveći izdajnik u istoriji

„Ne dam Trepču“, „ne dam Gazivode“ su mnogo puta ponovljene fraze Aleksandra Vučića zastupajući svoju političku poziciju za pregovore sa separatistima iz Prištine. Ali, kao što je i sve drugo separatistima predao, policiju, sudstvo, vojsku, telekomunikacije tako je predao i energetiku koju su poreski obveznici Srbije gradili u svojoj južnoj pokrajini. Predsednik Srbije to poklanja separatistima kao da je to nasleđena imovina njegovog oca, pa sa njom može da radi šta mu se prohte.

Predsednik Srbije je najnovijim sporazumom o energetici predao sve infrastrukturne objekte elektroprivrednog sistema Prištini. I jezero i hidrocentralu Gazivode, i veliku trafostanicu Valač i sve preostale trafostanice na prostoru Kosova i Metohije. Nešto ranije, time što nije sprečio, a mogao je, Aleksandar Vučić je omogućio stvaranje jedinstvenog elektroprivrednog sistema Kosova i Albanije. To je mogao da uradi jer je Srbija član evropske energetske zajednice.

Ovim sporazumom o energetici on nije poštovao čak ni Briselski sporazum koji je izdajnički, a u kome je bilo predviđeno da se Srbima omogući da formiraju dve kompanije. Jedna bi bila za proizvodnju električne energije, a druga za transfer i distribuciju električne energije na Kosovu i Metohiji. U okviru ove druge kompanije Srbi je trebalo da imaju pravo da kupuju struju od KEK-a na KiM i da je prodaju u Srbiji, a takođe da iz Srbije uzimaju struju i prodaju vlastima u Prištini. Postojećim sporazumom Petković-Bisljimi ništa nije uvaženo i Srbi su dobili tzv. firmu Elektrosever čiji je jedini zadatak da se bavi inkasantskim uslugama pa i to, ako ne budu radili kako treba, separatisti uvek mogu da im ukinu dozvolu za rad.

Ovaj sporazum potpisuje politički konvertit Petar Petković koji je kao portparol DSS 2013. godine posle potpisivanja Briselskog sporazuma govorio da je Aleksandar Vučić najveći izdajnik u istoriji srpskog naroda. Sa tom konstatacijom se Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije i slaže, ali je licemerno da Petar Petković u delo sprovodi na najgori mogući način izdajnički Briselski sporazum.

Potpisivanjem ovog sporazuma Aleksandar Vučić je postao brat Edija Rame koji ga sa zadovoljstvom tako naziva imajući u vidu izdajničku ulogu predsednika Srbije.

Još je čudnije da „Srpska lista“ koja je po metodu delovanja i načinu izražavanja klasična kvislinška, izdajnička formacija hvali ovaj sporazum. Svi oni zajedno potcenjuju pamet građana Srbije jer ono što je njihova imovina predaju sepratistima i to kažu da je u interesu i Srba sa KiM a i države Srbije.

Srbi sa Kosova i Metohije nisu protiv plaćanja potrošene električne energije, ali hoće da to rade u svojoj valuti, a ne u evrima kako to ovaj sporazum predviđa. Jer firma Elektrosever kao i MTS DOO nisu srpske firme nego kompanije koje rade u pravno-političkom i ekonomskom sistemu samoproglašene republike Kosovo. Ovo je još samo jedan vid dalje dubinske integracije Srba u separatistički sistem vlasti iz Prištine.

Ono što se mora prizanti jeste da je zadnjih mesec dana Aleksandar Vučić odradio dva jako štetna politička koraka po interese države Srbije. Prvo je izlobirao da Srpska pravoslavna crkva dâ autokefalnost makednoskoj crkvi a onda se dragovoljno odrekao infrastrukturnog-elektroenergetskog sistema na Kosovu i Metohiji. Zašto to radi predsednik Srbije? Postoje najmanje dva razloga. Prvi, računa da će tako da se dodvori zapadnim mentorima pa da izbegne uvođenje ekonomskih sankcija Rusiji, a drugi da mora da bude jako fleksibilan i poslušan jer u desetak godina svoje vladavine više milijardi evra je ovaj diktator opljačkao od građana Srbije i taj novac drži u zapadnim bankama pod tuđim imenima. Ako nije kooperativan on dobro zna praksu Amerike i EU koje ta sredstva zamrzavaju.

I koliko god da je bogat predsednik Srbije on je, što se srpskog naroda tiče, veliki gubitnik. Zbog ogromene izdaje o kojoj i roman može da se napiše on je naneo štetu i sebi i svojoj porodici za vek i vekova. I nikakav novac i nikakve pare tu sramotu ne mogu da operu.

Kako radili, tako nam Bog pomogao.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

Foto: Gazivode (Blic/RAS Srbija)

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
stariji
noviji
Inline Feedbacks
View all comments
035
035
4 meseca ranije

Predsednik je bez Lajčaka govorio za novinare , pa im je rekao sve što nije mogao reći bilo kome drugom ! Važno je da je ZAPRETIO NAMA da nikakvih , nikakvih akcija neće povesti , već da i dalje moli i daje sve što mu se zatraži .