Kosovo i Metohija, Politika, Prenosimo, Srbija

Ni sam Vučić ne zna koja mu je platforma za KiM

Neverovatno, ali istinito: Toni Bler je savetnik predsednika Aleksandra Vučića
 Upozorenje Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina” :Izdaja se ipak najbolje odrađuje u mraku

 

  • Stalni natpisi u režimskim medijima o pritiscima zapadnih zemalja da Aleksandar Vučić prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu govore o samo jednoj stvari, a ona glasi: da im je predsednik Srbije to obećao a oni sada očekuju da to svoje obećanje ispuni
  • Niko danas u Srbiji ne zna koja je politička platforma za pregovore predsednika
  • Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin stalno podseća rukovodstvo Srbije da se rešenje za status Kosova i Metohije mora tražiti u okviru Rezolucije 1244.

22. jun 2018. Izvor:  KM Novine

 

U normalnim uslovima nijedna država ne vrši pritisak na drugu državu da se odrekne dela svoje teritorije, izuzev ako se rukovodstvo te države nije sa tim saglasilo.

U teritorijalnom sporu Hrvatske i Slovenije za minornih 300 metara nijednoj od zemalja Zapada ne pada na pamet da vrši pritisak na zemlje u sporu jer se njihova rukovodstva nisu složila da se odreknu tih famoznih 300 metara.

Aleksandar Vučić nikada to neće javno da prizna, ali njegov izgovor da mora da se reši status Kosova i Metohije govori o tome da je on u žestokim obavezama.

Njegove pristalice kažu da on kupuje vreme. To je malo neobično jer on kroz navodnu kupovinu vremena gasi institucije srpske države na Kosovu i Metohiji. Srbi sa Kosova i Metohije zahtevaju od predsednika Srbije da više ne kupuje vreme jer će u narednom periodu sve što miriše na državu Srbiju nestati iz južne srpske pokrajine.

U nedelju Aleksandar Vučić nastavlja pregovore sa Prištinom. Niko danas u Srbiji ne zna koja je politička platforma za pregovore predsednika. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ misli da i sam predsednik ne zna koja mu je platforma.

  Mnogo mačku goveđa glava

Na pregovorima sa Prištinom u periodu 2006-2008. godine Srbija je Prištini nudila status Južnog Tirola u okviru Italije, Olandskih ostrva u okviru Finske i status Hong Konga u okviru Kine. Pregovaračka pozicija Beograda je bila usklađena sa svim političkim strankama u Srbiji. Javnost Srbije je permanentno obaveštavana o toku pregovora.

Pregovori Aleksandra Vučića obavijeni su tajnama. Izdaja se ipak najbolje odrađuje u mraku.

Pa čak i Vučićeva tzv. Zajednica srpskih opština je institucija koju ne poznaje Ustav Republike Srbije, ali zna separatisitčki ustav samoproglašene republike Kosovo. Još jedna prevara i obmana građana Srbije i Srba sa Kosova i Metohije od strane njihovog predsednika koji se na Mirosavljevom jevanđelju zakleo da će čuvati Ustav Republike Srbije.

Brnabićka ne zna ništa o Kosmetu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić govori nebuloze u smislu da je ona protiv nezavisog Kosova ali nije za Kosovo u sastavu Republike Srbije. Očita je činjenica da je ona apsolutno nekompetentna da rešava ovaj problem, ne zbog svoje seksualne orijentacije, nego zato što ništa ne zna o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije povodom rešavanja statusa Kosova i Metohije često optužuje režim Borisa Tadića da je započeo udaljavanje Kosova i Metohije od Srbije. Ne sporeći tu činjenicu, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća predsednika da je udarnu pesnicu Tadićeve vlasti činio sadašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Uostalom, i danas odzvanja izjava koalicionog partnera Socijalističke partije Srbije Dragana Markovića-Palme da se „patriotizam ne sipa u traktor“.

Aleksandar Vučić danas u svojim nastupima zbog problema sa Kosovom i Metohijom poziva javnost Srbije na homogenizaciju i jedinstvo. Kako, kada on sam svoje političke oponente naziva najružnijim imenima nastupajući u stilu „lajave i zle žene“?

 

 

Koštunica: predsednik koji je zastupao i branio srpske državne i nacionalne interese

 

Toni Bler, a ne Koštunica, je savetnik predsednik Srbije A. Vučića

Ako želi da se ponaša kao državnik mora da deluje saborno kao što je to nekada radio Vojislav Koštunica. Nije se svađao sa svojim političkim protivnicima, već je sa njima gradio jedinstvo o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima. Donošenje Ustava Republike Srbije i odbacivanje Ahtisarijevog plana u Skupštini Srbije su najbolji dokaz tome. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ zato misli da bi bilo mnogo bolje da je za svog savetnika Aleksandar Vučić uzeo Vojislava Koštunicu nego, recimo, Tonija Blera ili Franka Fratinija.

Veliki broj ministara u Vladi Srbije, najverovatnije po instrukcijama Aleksandra Vučića, zagovara podelu Kosova i Metohije. Da to ne bi izgledalo ragobatno, neki od njih, kao Aleksandar Vulin, to nazivaju razgraničenjem. Pa još kaže da on lično veruje da taj drugi deo, koji ne bude pripao Srbiji, neće ući u sastav Velike Albanije.

Kakva politička glupost! To podseća na onu priču o malom Perici kada objašnjava učiteljici kako paradajiz oseća bol dok vetar duva.

Najjača brana stvaranju Velike Albanije je status zamrznutog konflikta i Rezolucija 1244 SB u kojoj se kaže da je Kosovo i Metohija deo Republike Srbije. Iz tog razloga predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin stalno podseća rukovodstvo Srbije da se rešenje za status Kosova i Metohije mora tražiti u okviru Rezolucije 1244.

Putin: Srbija ima mogućnost da štiti nacionalne interese Rezolucijom UN 1244.

Nekada su mladi lavovi nacionalne politike Slobodana Miloševića bili Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin i Ivica Dačić. Čak je Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije javno govorio da za jednog ubijenog Srbina treba ubiti sto Muslimana. Danas oni u rešavanju statusa Kosova i Metohije zastupaju stanovište da treba ići na podelu Kosova i Metohije tako što bi Srbiji pripao sever Kosova odnosno tek nešto više od 5% južne srpske pokrajine. Kakvi politički bednici i jajare.

Kosovska Mitrovica
22. 06. 2018. godine

Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“
Oprema teksta: Blog “Između jave i sna”

 

 

Podeli:

00vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments