Неразумно најскупља плажа у Црној Гори и на целом Медитерану

Пљачкашке цене бахатих монтенегринских угоститеља на будванској плажи

  • За две лежаљке и сунцобран 250 евра дневно на плажи Дукљански вртови у Будви
  • За десетак острига и бочицу шампањца “Дон Перињон” цена је чак 1.000 евра!
  • Астрономска цена лежаљки и сунцобрана повећава се на 500 евра ако се, уз лежаљке наручи још и боца шампањца.
  • А чак 1.000 евра стаје порција острига уз шампањац „Дон Перињон“ и лежаљке. То је цена “луксуза” за целодневно уживање на некада популарној “Малој плажи”, која сада припада хотелском комплексу Дукљански вртови.
  • Најлуксузнији пакет на овој суманутој плажи је 1.000 евра
  • За само пет минута хода проласком кроз тунел, који је тик изнад Дукљанских вртова, стиже се до велике Бечићке плаже, а на овим локацијама сунчање и купање је, замислите – бесплатно! А на само неколико десетина метара далеко, такорећи “иза ћошка”, чека Словенска плажа, где купање у мору, лежаљке и сунцобран стају десетак евра

Монтенегрини су овог пута заиста претерали. У жељи да буду први, бар по ценама, ако не могу по квалитету летовања и туристичким услугама подигли су цене изнајмљивања лежаљки и сунцобрана до неразумних висина које вређају здрав разум. Како другачије коментарисати факат да две лежаљке и сунцобран стају 250 евра?!? Можда и зато што се налазите на преименованој Дукљанској плажи, која се деценијама звала Мала плажа и где се вековима боравило бесплатно, а донедавно  за десетак евра. Мештани Будве су плажу увек звали “Гованце”.

Плажа Дукљански врт (доскора Мала плажа) у Будви

Како год било ово је срамота за монтенегрински туризам и угоститељство јер ни порције црног руског кавијара са најквалитетнијом пршутом и најбољим сиревима не би могле да коштају стотине, а  камоли хиљаду евра.  Пљачка је очигледна, без обзира ко је и зашто спреман да плаћа ове бахатости угоститеља монтенегрина.Што би рекли Црногорци “Ту више образа нема!”

Два кревета, сунцобран, чинију са воћем, тањир острига, шампањац, неколико флаша воде, као и право на коришћење дрвеног стола и пар столица, добићете ако на једној од будванских плажа, можда и најскупљој на црногорском приморју, потрошите, веровали или не, чак 1.000 евра!

Плажа, донедавно звана “Гованце”, на којој због цена изгледа да је песак од злата

То је цена “луксуза” за целодневно уживање на некада популарној “Малој плажи”, која данас припада стамбено/хотелском комплексу Дукљански вртови.

Богате госте не занима “ситна боранија”, која се брчка на градским плажама

Могуће је међутим на овој “мини плажи” провести дан и за мање пара, рецимо за 250 евра. За тај новац добићете “основни пакет”: две лежаљке и сунцобран и то на цео дан, од јутра до мрака, без условљавања додатног трошка, па мало ли је?

Наравно, на нешто богатији “смештај” имаћете право ако платите тричавих 450 евра, односно, то је минимална цифра коју сте обавезни да потрошите ако мислите да добијете “фенси плажни пакет-сет”. Ова привилегија за туристе дубљег џепа, обухвата опет две лежаљке и сунцобран, али овог пута добијате и флашу шампањца од 0,75 литара, чинију са воћем и чак четири флаше воде! Чист луксуз!

Без стида: Ценовник је видно истакнут

Е сад, ако сте мислили да пређете у прву класу, а да је ова претходна, економска, превише сиротињска, посегните за новчаником и избројте 500 евра за “Премиум пакет”.

А ако вам је и то мало, онда додајте још 500, па да буде округло 1.000 евра за најлуксузнији пакет на овој суманутој плажи.

Шта се све добија на Дукљанској плажи за 1.000 евра

За ваших 500 или 1.000 евра, а разлика је углавном у “постељама”, лежаљка или кревет са покретним горњим делом за јастуке, добијате још много тога. Овај пакет подразумева, као што смо већ написали, луксузни кревет плус дневни боравак (шта год то значило), а то није све, јер на истој тој белој постељини, додуше по мало умазаној песком, добијате и флашу шампањца Дом Перињон од 0.75 литара.

Комодитет на високом нивоу, већ према ценама

И док испијате своје пенушаво винце, особље у бљештаво белим униформама, послужиће вас чинијом пуном воћа, али не било каквог воћа, у питању су пробране шумске воћкице, које се не купују на локалној пијаци.

Таман кад помислите да је то максимум рајских ужитака, следи најбољи део – тањир острига, четири флаше воде и поклон корпица! Па, колико пара толико мора и сунца…

И после свих ових дарова, плашимо се да ће неко ипак остати гладан, а можда и жедан…

Иако наше богате госте не занима “ситна боранија”, која се брчка на градским плажама, треба знати да на само неколико десетина метара далеко, такорећи “иза ћошка”, чека Словенска плажа, а проласком кроз тунел, који је тик изнад Дукљанских вртова, за само пет минута хода стиже се до велике Бечићке плаже, а на овим локацијама сунчање и купање је, замислите – бесплатно!

На појединим деловима ових плажа, лежаљке такође имају цену, али она не прелази 20 евра. Ипак, ту су и пристојна места за нормалне туристе, који су верни старом добром сунчању на пешкиру, са сунцобраном забоденим у песак, торбом са водом, грицкалицама, можда по којим сендвичем, новцем за сладолед, кафу или чашу пива. И ето нама одмора, шта фали?!

Па ко су онда ти људи, који плаћају 250, 450, 500 и 1.000 евра, да само један дан проведу на плажи?

      Ни арапски шеици немају овако високе цене на плажама

“Јавне личности углавном, највише спортисти, они не питају за цену, а има и политичара, музичара, режисера, глумаца. Долазе из свих делова Црне Горе, али и из Србије. Има доста и странаца, али највише је ових наших Балканаца. Има се пара, људи троше, не обазиру се на цене. У Дукљанским вртовима многи имају станове у власништву, а неки су изнајмили апартмане. Kад овде одседају, лежаљке су бесплатне. Међутим, долазе гости који су смештени у другим хотелима, а код нас воле да уживају. Често имамо госте Американце, Русе, Украјинце, Енглезе, Французе…

Гости на луксузну плажу углавном стижу глисерима, јахтама

Све је то фин свет. Свако гледа себе, не сметају једни другима, а и превише су платили да би њима било ко сметао. Мада, чини ми се да они о новцу не размишљају, за њих је то споредно. Само је важно да се одморе, а цена је права ситница”, уз осмех каже за Нова.рс М. Ђ., један од радника обезбеђења, запослен у хотелском комплексу Дукљански вртови, који је због сигурности на послу, замолио да остане анониман.

Дукљанске цене на плажи у Будви  ући ће у анале бешћашћа

Иначе, гости на ову луксузну плажу углавном стижу глисерима, јахтама… Ретко ко се спушта степеницама јер не воле да пешаче, а и превисоке су температуре за шетњу, па је лакше стићи са мора, него са копна.

“Нама, уобичајеним, просечним људима, све је то сулудо трошење пара и не можемо да схватимо тај свет. Имају и они разних проблема, али новац није међу њима” закључује наш саговорник.

Линк

https://nova.rs/svet/dobro-dosli-na-najskuplju-plazu-u-cg-ovo-je-cena-lezaljki-i-suncobrana-foto/

……………………

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Русија о последицама бомбардовања Југославије

Prenosimo

Уследиће ускоро брзе истраге, ефикасне и правичне пресуде

Prenosimo

Како је Бајден понизио Британију

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Bozidar
Bozidar
1 година раније

Ово је дказ да се Црна Гора налази у дубини понара и сваки дан све дубље и дубље тоне.
Криминалу који влада у овој “независној држави” чланици НАТО пакта Црногорци сами не могу више решити, сада је прекасно. За нешто тако, потребна је помоћ са стране.

Sanja Mikić
Sanja Mikić
1 година раније

2
0
Would love your thoughts, please comment.x