Друштво, Косово и Метохија, Политика, Преносимо, Србија

Настаните се у Покрајини, а уколико нисте сагласни онда нисте ни пожељни

 

Писмо Србина са Космета председнику А. Вучићу поводом намере да посети Покрајину 9. септембра

 

  • Нисте ни пожељни на Косову и Метохији јер подршком издаји доносите несрећу свима нама који живимо и планирамо да заувек останемо у јужној српској покрајини.
  • Немојте долазити тим поводом јер уколико се са оваквом политиком настави доживећете да и вас неко посети и пружи вам “подршку” опстанку у Врању, Лесковцу, Нишу… Да не заборавим и “пријатеље” из Новог Сада.

понедељак, 27. августа 2018

Пише: Звонко Mихајловић

Припреме за долазак Вучића на КиМ теку у највеће. Нема дилеме да ће се тога дана (09.септембра) сјатити велики број људи из целе Србије, највише са југа, а сви преко партијских огранака СНС. Циљ је да се у јавности пласира лажна слика о томе како његова политика има велику подршку грађана. Небитно је притом што сви ти људи присуствују скупу мимо своје воље изузев оних који следе његову политику а дебело је наплаћују из два буџета, српског и приштинског, глумећи притом лојалност Републици Србији.

Са овим у вези имам један предлог за Александра Вучића: Вучићу, у најбољем је интересу државе Србије да ти лепо позовеш све те људе, над којима надам се имаш некакав ауторитет, да се након вашег скупа и историјског говора који будеш одржао, не враћате назад у централну Србију већ сви ви заједно останете да живите на Косову и Метохији. У данима који следе доведете и своје породице.

Чекају вас одлично организоване школе у којима ћете уписати своју децу. Болнице, домови здравља и амбуланте опремљене најсавременијом опремом и лековима. Посао такође јер овде на КиМ има посла на претек. А и забрана запошљавања у јавном сектору не важи као што је то случај са централном Србијом. Добро, важи али то вама не преставља проблем.

За почетак ћете се настанити у српским срединама а онда и у местима где нема Срба али има ваших пријатеља Албанаца. Немам сумњу да ће вас добро прихватити. И немојте ништа да бринете о вама ће бринути држава Србија, Марко Ђурић и Ана Брнабић, као што сада брину о нама. Уколико то урадите онда ви нисте ботови, који долазе по партијском задатку, већ честити Срби који раде и понашају се у складу са оним што говоре. Биће то јединствена прилика да на делу покажете и искажете свој патриотизам. Уједно ојачате вам партија па ако нећете из националних побуда онда урадите то из партијског убеђења. Ипак је вама партија важнија од државе. 

Уколико нисте сагласни са мојим предлогом онда нисте ни пожељни на Косову и Метохији јер подршком издаји доносите несрећу свима нама који живимо и планирамо да заувек останемо у јужној српској покрајини.

Немојте долазити тим поводом јер уколико се са оваквом политиком настави доживеће да и вас неко посети и пружи вам “подршку” опстанку у Врању, Лесковцу, Нишу… Да не заборавим и “пријатеље” из Новог Сада.

Два лидера Срба са Космета: Звонко Михајловић из Штрпца и Марко Јакшић из Косовске Митровице

Ми добро памтимо када сте долазили да “охрабрите” Србе како би узели учешће на албанским изборима. Јесте то радили о државном трошку али је и гашење српских институција на КиМ био државни пројекат.

Немојте долазити јер ћете тиме подржати ђавоље слуге на свом задатку. Знајте једно; Косово и Метохија јесте света српска земља али и проклета за оног ко жели да је изда.

Извор: Правда

Линк

http://www.pravda.rs/2018/8/27/pismo-srbina-sa-kosova-vucicu-i-naprednjacima-ipak-je-vama-partija-vaznija-od-drzave/

Подели:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments