Društvo, Istraživanja-Dosije, Politika, Prenosimo, Slobode, Srbija

Nastavlja se bogaćenje Bojana Kisića uz pomoć sestre Darije

Tandem za pravljenje miliona: brat biznismen Bojan i sestra ministarka Darija Kisić

Brat ministarke Darije Kisić od ministra Lončara opet dobio milionski posao

  • Očigledan sukob interesa u kome je glavni akter ministarka Darija Kisić traje već godinama. Onačini ista nedozvoljena dela dela kao i premijerka Brnabić
  • Firma “Nites” za samo četiri godine uspela je da uveća svoju godišnju dobit sa 27 na čak 375 miliona dinara.
  • Pomenuti rast, slučajno ili ne, poklopio se sa periodom kad su visoke državne funkcije držale osobe bliske Bojanu Kisiću – najpre supruga Nela Kuburović, funkcionerka SNS i bivša ministarka pravde, a potom i sestra, Darija Kisić Tepavčević.
  • Miodrag Škrbić i njegova firma ’Nites’, u kojoj je jedan od direktora Bojan Kisić,samo od 2017. do 2019. dobili su 752.000 evra u poslovima sa EPS!
  • Da li će biti pokrenuta istraga o ovim mutnim poslovima

Firma „Nites“, u kojoj je izvršni direktor brat ministarke Darije Kisić TepavčevićBojan Kisić, dobila je zajedno sa državnim „Telekomom“ i kompanijom „MedIT“ od Ministarstva zdravlja posao vredan 161,6 miliona dinara.

U dokumentu koji je potpisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar stoji da je zajednička ponuda pomenute tri kompanije bila i jedina, uz napomenu da će firma „Nites“ dobiti ukupno 47,5 odsto posla.

Na ministarsko mesto Lončara posle izbora u aprilu stiće će ambiciozna Darija Kisić. Gde će tada poslovima sa firmom brata biti kraj?

Naime, Kisićeva firma će zajedno sa MedIT-om, kojoj je povereno 49 odsto posla, raditi između ostalog, na „razvoju i implementaciji modula za propisivanje lekova od strane lekara specijalista“.

Veza sa vlašću i meteorski uspon

Firma „MedIT“ će obaviti i “integraciju ZIS na lokalu”, “povećanje autentikacije za korisnike na KiM”, “razvoj servisa za izbor apoteke pri realizaciji recepta” i “kontrolu kvaliteta i izdavanje recepta”.

Više od 30 miliona evra slilo se u kasu firme Nites zahvaljujući vezama sa vrhom vlasti i vladom Srbije

„Telekom“ je dobio najmanji udeo u poslu, 3,5 odsto, i on se odnosi na “obezbeđivanje rezervne lokacije za ponuđeni softver”.

Firma “Nites” za samo četiri godine uspela je da uveća svoju godišnju dobit sa 27 na čak 375 miliona dinara.

Istraživačka mreža BIRN koja je otkrila sukob interesa i nezakonite ilegalne poslove u kojima je firma Nites uvek bila jedini ponuđač na konkursu
Do miliona evra uz pomoć ministarki, sestre Nele i supruge Darije

Pomenuti rast, slučajno ili ne, poklopio se sa periodom kad su visoke državne funkcije držale osobe bliske Bojanu Kisiću – najpre supruga Nela Kuburović, funkcionerka SNS i bivša ministarka pravde, a potom i sestra, Darija Kisić Tepavčević.

Prostorije “Nites” na Novom Beogradu

“Nites doo Beograd” je deo “Nites grupe”, vlasnika Miodraga Škrbića. Osim u Srbiji i Češkoj, „Nitesove“ kompanije rade i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rusiji i Velikoj Britaniji.

O njihovom poslovanju u Srbiji prošle godine je govorio potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

“Škrbić je osnivač firme ’Nites’ koja u poslednjih nekoliko godina dobija najbolje moguće ugovore u EPS-u, u vrednosti od 30 miliona evra. U poslednje dve godine sklopili su 11 ugovora u toj vrednosti. Miodrag Škrbić i njegova firma ’Nites’ su samo od 2017. do 2019. dobili 29.752.000 evra u poslovima sa EPS”, rekao je tada Stefanović.

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments