Društvo, Kosovo i Metohija, Prenosimo, Slobode, Srbija

Naručilac ubistva Olivera Ivanovića je Zvonko Veselinović

Zvonko Veselinović je naručilac ubistva Olivera Ivanovića

Boban Bogdanović za KRIK  otkrio ko je ubica Olivera Ivanovića, ko je organizator i ko je naručilac ubistva

  • Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović, “sin nekada žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića Dugog”.
  • Čovek koji je organizovao njegov dolazak na Kosovo, koji je pripremio logistiku ubistva Olivera Ivanovića je Milan Radoičić.
  • Čovek koji je naredio Oliverovo ubistvo je Zvonko Veselinović.

Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Puketa, člana klana Veljka Belivuka, izjavio je za KRIK „da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović“.

Bogdanović je za KRIK otkrio da mu je prijatelj u amanet ostavio istinu o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića.

Svedočenje Bobana Bogdanovića otkriva glavne učesnike do sada nerazjašnjenog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici januara 2018. godine

– Taj 7. mart 2020. godine će mi ostati do kraja života urezan u sećanje, taj dan je bila ta prva utakmica prolećnog kola Tekstilca, na koju sam ja bio pozvan kao počasni gost i nakon utakmice Aleksandar Gligorijević i ja smo seli i razgovarali o nečemu o čemu ja nisam ni sanjao da ćemo razgovarati. Aleksandar mi je rekao ko su organizatori, ko je nalogodavac, i ko je ubica Olivera Ivanovića – naveo je Bogdanović.

Gligorijević mu je, kako je rekao, otkrio da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović, “sin nekada žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića Dugog”.

Oliver Ivanović se zamerio kriminalnom klanu Milana Radojičića i Zvonka Veselinovića sa Kosova i Metohije

On je izvršio to ubistvo. Čovek koji je organizovao njegov dolazak na Kosovo, koji je pripremio logistiku ubistva Olivera Ivanovića je Milan Radoičić. Čovek koji je naredio Oliverovo ubistvo je Zvonko Veselinović. To je ono što mi je rekao Aleksandar Gligorijević Puke – istakao je Bogdanović.

Gligorijević mu je, kako je rekao, otkrio i da je njegov zadatak bio da 50.000 evra koje je dobio od Belivuka, da Lainoviću za posao koji je izvršio.

Ploča sa epitafom ispred kuće u kojoj je Oliver ubijen

Kada je on njemu isplatio taj novac, oni su bili u Novom Sadu, u nekom klubu, kaže, ovaj mali se ušmrkao, napio i počeo da mi se hvali. Kaže: “Znaš ti zašto si ti meni dao novac?” Aleksandar je rekao: “Nemam pojma, moje je bilo da ti predam novac, a zašto sam ti ga dao ne znam”. I onda mu je Lainović rekao da zato što je završio dobar posao u Kosovskoj Mitrovici, i zato što je on taj koji je “izbušio” Olivera Ivanovića. Bukvalno je upotrebio te reči – kazao je Bogdanović za KRIK.

Grob Olivera Ivanovića u Beogradu na Novom groblju

Novac za izvršeno ubistvo, kako je naveo, Zvonko Veselinović, preko Belivuka, dao Aleksandru Gligorijeviću koji je taj novac predao Ljubomiru Lainoviću.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

MUP: Navodi Bogdanovića  su potpuno neproverljivi

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova saopštila je da je, povodom informacija koje je o ubistvu Olivera Ivanovića izneo u medijima, pozvala Bobana Bogdanovića da u skladu sa zakonom svoja saznanja saopšti istražnim organima pre nego medijima.

„MUP sa žaljenjem konstatuje da Bogdanović nije izneo ni jednu novu činjenicu, niti je bilo koji od svojih navoda potvrdio bilo materijalnim dokazima, bilo izjavama svedoka. Svi njegovi navodi se isključivo oslanjaju na njegove navodne razgovore sa pokojnicima i odnose se na navodne radnje pokojnika, te shodno tome potpuno neproverljive“, dodaje se u saopštenju.

Kako se dodaje, predlog policijskih službenika da te navode potvrde na poligrafu, Bogdanović je odbio.

Podsećamo, Boban Bogdanović, izjavio je za KRIK da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

“A, onda mu je Ljubomir rekao da je, kad ga je Aca pitao: “Pa čekaj zašto ti, zbog čega?” On je samo rekao: “Pa znaš, Oliver je ušao u rebra Zvonku i to su nerazjašenjeni računi, i zbog toga se to moralo završiti tako” – ispričao je Bogdanović.

Gligorijević mu je, kako je dodao, rekao i da je Lainović izvršio još jedno ubistvo u Atini, nakon čega je otišao u Španiju i posla toga mu se gubi trag.

Izvor: KRIK

LINK

https://direktno.rs/vesti/hronika/405410/zvonko-veselinovic-oliver-ivanovic-ubistvo-bogdanovic-krik.html

……………………

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments