Михалков открива заверу и тешко оптужује Британију

Британски империјалистички грабљиви октопад

РУСКА (И СРПСКА) НАУКА И ОБРАЗОВАЊЕ ПОД КОНТРОЛОМ ЛОНДОНА

  • Хоћете ли да вам  кажем да руски систем вишег образовања заузданим држе директно руке из Лондона?
  • Представници руководства водећих универзитета земље отворено су изјавили да се налазе под иностраном контролом (њима управљају из иностранства) уз заобилажење Министарства науке и вишег образовања (МНВО).
  • На пример, декан Факултета руковођења и политике МГИМО[1] Г. Т. Сардарјан (Сардарян) је изјавио да, без обзира на неке позитивне помаке, западне наукометријске базе података и даље остају као главни критеријум помоћу кога се оцењује ефикасност руководства Универзитета Руске Федерације
  • Пресуђујуће утичу на могућност добијања допунског финансирања и фактички принуђују водеће универзитете Државе да концентришу огромне организацине и материјалне ресурсе на финансирање приватне британске компаније (!) која саставља те рејтинге.
  • Највише штете од тога имају хуманитарни факултети и катедре.
  • Шема је проста и поуздана: да би поправили свој рејтинг неопходно је да предавачи универзитета регуларно штампају радове у научним часописима који се налазе на одређеном списку

Пише: Никита Михалков, филмски редитељ и писац

С руског превео: Филип Раке Вукајловић

Никита Михалков је у новом броју свог ауторског програма „БесогонТV“[2], под насловом „Ђаво се скрива у детаљима“ («Дьявол кроется в деталях», 58:45), 29. октобра 2021. године предложио да се разговара о дугогодишњем „светском презиру“ према Русији, као и о томе какве планове има за Русију британска амбасада и како те планове темељно и доследно спроводи. Посебно се осврнуо на начин на који реформатори образовања у Русији испуњавају наруџбеницу транснационалних корпорација за радном снагом? И зашто све то што се дешава води у свеобухватну неписменост и неодговорност?

Неколико дана после тога (2.новембра 2021), осетио је потребу да сними петоминутни Post Scriptum тој емисији («Дьявол кроется в деталях». P.S.). За академике САНУ и ‘академску заједницу’ Србије читав пројекат „БесогонТВ“, и овај кратки пост скриптум посебно, би могао бити веома поучан, нарочито као пример за углед како прави и одговорни ствараоци својим делима, знањем и искуством служе угроженој отаџбини и своме народу.

Реформатори који деценијама урушавају образовање у Русији.

Пост скриптум је у директној вези са поменутом, четири дана раније у етар пуштеном, емисијом о реформаторима који деценијама урушавају образовање у Русији.  И та емисија, и сажети додатак у форми пост скриптума посебно (који овде дајем у преводу и обради моје маленкости) су веома актуелни за дводеценијске сурово штетне ‘реформе’ српског образовања кроз његово константно деградирање на штету обичних људи и националних интереса. Све то је код нас праћено је сталним повлачењем државе из науке, културе и образовања са предавањем својих ингеренција у овим областима интересним групама и представницима невладиног сектора кога углавном финансирају и којим управљају странци.

Центар свих британских обавештајних служби руководи програмима уништавања националних култура и науке

Никита Михалков је осетио потребу да допуни своју емисију „Ђаволи се крију у детаљима“ због информације коју му је, непосредно по завршетку те емисије, проследио књижевник и ‘блогер’ Роман Носиков, а која се односила на ауторско иступање, 28. октобра 2021. године, Андреја Афанасјева (1989)-аутора и водитеља програма „Руски одговор“ на телеканалу Царград[3]. Ево шта је Афанасјев написао:

„Хоћете ли да вам  кажем да руски систем вишег образовања заузданим држе директно руке из Лондона? У Грађанској комори Руске Федерције (РФ) одржан је недавно округли сто, на коме су представници руководства водећих универзитета земље отворено изјавили да се налазе под иностраном контролом (њима управљају из иностранства) уз заобилажење Министарства науке и вишег образовања (МНВО). На пример, декан Факултета руковођења и политике МГИМО[4] Г. Т. Сардарјан (Сардарян) је изјавио да, без обзира на неке позитивне помаке, западне наукометријске базе података и даље остају као главни критеријум помоћу кога се оцењује ефикасност руководства Универзитета РФ.

Московски државни институт за међународне односе

Они пресуђујуће утичу на могућност добијања допунског финансирања и фактички принуђују водеће универзитете Државе да концентришу огромне организацине и материјалне ресурсе на финансирање приватне британске компаније (!) која саставља те рејтинге.

Своје радове руски научници морају да штампају у одабраним часописима

Није тешко било да учесници овог Округлог стола примете да највише штете од тога имају хуманитарни факултети и катедре. Шема је проста и поуздана: да би поправили свој рејтинг неопходно је да предавачи универзитета регуларно штампају у научним часописима који се налазе на одређеном, раније одабраном списку.

Ако у техничким наукама то и не представља неки проблем, јер је увек 2+2=4, у хуманистичким наукама искрсавају озбиљни проблеми ако се жели публиковати своје истраживање: аутори морају да испуњавају одређене „етичке норме“ . То је и посебан поглед и схватање историје, и толерантност по питању пола и породичне политике. Хоћеш да те штампају?

Московски држави универзитет М. В. Ломоносов

Пиши о проблемима пола и о томе како је ужасна земља Русија. Нема публикација-нема каријере на универзитету. Језик, разуме се, мора бити научни. Примера ради,  Сардарјан је навео епизоде, када су многим професорима МГИМО (то је факултет подређен МИД РФ) као одговор на радове послате у штампу, упућивали предлоге, а понекад и  изричите захтеве, да се у текст радова укључе експлицитне критике спољне политике Русије.

Ето, у каквим шизофреним условима живе и раде десетине хиљада предавача на стотинама државних универзитета. Људи су принуђени да воде интелектуални и идеолошки партизански рат на својој сопственој територији. А жртве тог рата постају студенти таквих универзитета који завршавају и одлазе са Универзтета без јасних и чврстих оријентира, а и читаво друштво се дезорјентише том шизофренијом.

Британски програм води ка истребљењу руске националне културе, науке и образовања

Ипак, важно је разумети да у Русији постоји потенцијал за стварање својих, генеричких, стварно међународних рејтинга и цитатних база, заједно са партнерима из читавог света. За то су спремни како у Европи, тако и у Азији. Али, за то је потребна политичка воља. А, воља се појављује после информационог шума, те стога молим да се ово разгласи.

Московски државни технички универзитет  Н. Е. Бауман

У закључку Никита Михалков  истиче да је дужан да све ово јавно изрекне. Тврди да је тачно дефинисано да се води „Партизански рат на својој територији“ који, ако се изгуби, води ка истребљењу националне културе, науке и образовања. Политича воља је то што може, на неки начин, да ова сурово неповољна кретања  заустави и из корена измени. На коцки је судбина земље. Михалков своје излагање зваршава молбом оним који  доносе политичке одлуке: послушајте и промислите  о томе што прочитах!

Линк

https://naukaikultura.com/ruska-i-srpska-nauka-i-obrazovanje-pod-kontrolom-londona-djavo-se-uvek-skriva-u-detaljima/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

МАНИПУЛАЦИЈА И КАПИТУЛАЦИЈА ВУЧИЋА

Prenosimo

Сви послови Емирата у Србији: Од Београда на води до Меркатора

Prenosimo

Застрашујуће размере отимачине од грађана

Јово
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Љубомир Т. ГрујићЉ
Љубомир Т. ГрујићЉ
2 година раније

Енглези, Французи Немци,…, не учени на факултетима, ни у средњој школи, а камо ли у основној, руски (јапански, кинески) језик. Ми остали учимо њихове језике и трудимо се да што раније то почнемо. Енглези су, на пример, када је Велика Британија пропадала економски, после 2. Светског рата, почели да објављују часописе под називом “International journal of….(Control, Systems science,…)”. Примали су радове из целог света. Добијали су нове истраживачке и научне резултате и идеје из целог света.Руси, Кинези нису то покушали на руском, кинеском, језику. Французи и Јапанци јесу покушали, али су одустали из области у којој радим. Ко пре девојци-њему… Учитај још »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x