Министарки Михајловић сметају борци за здраву и чисту животну средину

Нови некоректан напад министарке  рударства Михајловић на екологе и лидере заштите животне средине у Србији

  • Зорана Михајловић: Пуно агресије, фанатизма и неистина има у речима такозваних еколога у Србији
  • Министарка „испалила бомбу“ да је вредност резерви минералних сировина у Србији процењена је на више од 200 милијарди евра!?! Све да је тај податак и тачан какве везе он има са све драматичнијим загађењем Србије, које толерише држава и не спречава га!
  • Треба затворити све фабрике, погоне и руднике који загађују животну средину и наносе више штете него користи Србији

Пише: Јово Вукелић

Изјава министарке рударства Зоране Михајловић којом грубо и непотребно, што би народ рекао „на правди Бога“ напада челнике еколошких покрета у Србији и борце за чисту и здраву животну средину “да износе  неситине, да су агресивни фанатици“ је само последњи доказ њеног бестидног и некоректног понашања .

Михајловићка је типичан пример државног службеника у функцији интереса страних компанија. Зато она напада наше грађане, а штити странце

Уместо да подржи хиљаде грађана Србије у борби за чистији ваздух, земљу и воду она као заступник интереса страних компанија напада еколошке покрете у Србији . Чак и да некад представници еколошких покрета кажу неки нетачан податак она и њено Министарство су дужни да изнесу тачан податак.

“Вредност резерви минералних сировина у Србији процењена је на више од 200 милијарди евра”, изјавила је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић и оценила да је пуно агресије, фанатизма и неистина које изговарају они који се данас називају, како је рекла, такозваним еколозима.

Еко протести избијају по Србији сваког дана, а тек ће да се омасове побуне

Све да је тај податак, који износи Михајловић,  и тачан какве везе он има са све драматичнијим загађењем Србије, које толерише држава и не спречава га!

„Можемо да се слажемо или не, али је важно да баратамо чињеницама, уместо да скупљамо поене на полуинформацијама и застрашивању грађана“, рекла је Зорана Михајловић за ТВ Хепи и упитала хоћемо ли да затварамо све, по сваку цену, иако нам доноси добро.

Наравно, министарки треба рећи да треба затворити све фабрике, погоне и руднике који загађују животну средину и наносе више штете него користи Србији. Да је среће она сама би требала да буде предводник у борби за здраву животну средину. Овако она изазива гнев грађана, јер не штити интересе становника Србије, већ туђе, стране интересе.

Становништво Србије неће више да трпи насиље власти и домаћих и страних инвеститора

На крају, Зорана Михајловић је подсетила да никакав уговор са Рио Тинтом неће бити потписан док не будемо имали све неопходне студије утицаја на животну средину и док сви не буду имали увид у то, сапштено је из Министарства.

Треба да се упитамо шта држава Србија и њено министарство чекају до сада, шта су урадили да провере штетност те прљаве технологије. Опште је позната ствар да је загађење од прераде и вађења руде литијума штетније него што је добит од употребе те литијумске батерије.

Министарка Михајловић одобрила је раније стотине стављања река у цеви широм Србије и тиме  узроковала убијања свог живог света у њима и изазвала десетине масовних протеста  српског становништа

Уосталом, Рио Тинто нема никакву савремену и ефикасну технологију којом би уклонио отрове са тла, из воде и ваздуха у долини Јадра, Рађевине и Мачве, ако би вадио руду јадарит са 500 до 700 метара дубине. Такве хемикалије за уништавање отрова још не постоје у свету. То Рио Тинто крије и зато нема до данас није једне завршене и валидне студије коју они могу да понуде о заштити животне околине.

Где год су били  затровали су живортну средину и оставили пустош.

Линк

https://rs.n1info.com/vesti/mihajlovic-puno-agresije-fanatizma-i-neistina-takozvanih-ekologa-u-srbiji/?utm_campaign=ug.contentexchange.me&utm_medium=referral&utm_source=ug.contentexchange.me&utm_term=ug.contentexchange.me

…………………………….

0 0 votes
Article Rating

Related posts

НАТО агресија 1999. на СРЈ и Србију и даље траје

Gost autor

Станислав Краков – заборављени геније српске културе и велики патриота

Prenosimo

Задатак који се поново налази пред нама је – слобода и уједињење

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Novi nekorektan napad ministarke rudarstva Mihajlović na ekologe i lidere zaštite životne sredine… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x