Марко Јакшић: У Милоша Ковића немам поверења

Зашто је један од најугледнијих Срба напустио Покрет за одбрану КИМ

 

  • Јакшић: Ковићу, ако нећете да подигнете тужбу против издајничког деловања Вучића, како ћете било шта веће?
  • Ни Брисел, ни Берлин, ни Лондон, ни Вашингтон, а понајмање Приштина не могу Србији да одузму КиМ. Једино ко може да нам га узме јесте председник Србије својим потписом на свеобухватни споразум Београда и Приштине. Покрет за одбрану Косова и Метохије је и формиран да диктатора спречи у томе.

Косовска Митровица, 18. јула 2020. године

Пише: др Марко К. Јакшић

Поштовани професоре,

Данас сам сазнао да је иницијатива нас Срба са Косова и Метохије за подношење кривичне пријаве против председника Србије Александра Вучића одбијена, што ме је, морам да признам, разочарало. Још више је поражавајуће да Покрет и другима саветује да не подносе кривичну пријаву против издајничког деловања Александра Вучића.

Чуди ме формулација због чега је кривична пријава неприхватљива јер наводно нема аргумената и доказа за њу.

Уважени професоре, да ли има елемената за кривичну пријаву не утврђујете Ви нити председништво Покрета већ су за то меродавни суд и тужилаштво. Ми нисмо очекивали да ће ове институције одмах да ухапсе и казне Александра Вучића, али ће само подношење кривичне пријаве показати на делу његово издајничко понашање.

Само председник Србије може својим потписом да одузме Космет од Србије

Нама је свима јасно да највећа опасност за судбину јужне српске покрајине лежи управо у Александру Вучићу. Ни Брисел, ни Берлин, ни Лондон, ни Вашингтон, а понајмање Приштина не могу Србији да одузму КиМ. Једино ко може да нам га узме јесте председник Србије својим потписом на свеобухватни споразум Београда и Приштине.

Претпостављам да је овај Покрет и формиран да диктатора спречи у томе. Ако Покрет за одбрану Косова и Метохије није у стању да против председника Србије поднесе кривичну пријаву, како онда може да примени много жешће политичке методе у одбрани јужне српске покрајине?

Ја сам у овај Покрет ушао пре свега по наговору проф. др Слободана Самарџића, надајући се да ће он бити истакнуто лице које нас заступа. Именовање Вас на то место, помало ме је изненадило имајући у виду да сте Ви председник политичког савета политичке странке коју сам ја напустио због колаборације са актуелним издајничким режимом. Време је потврдило да сам био у праву.

Сама чињеница да председник Демократске странке Србије, Милош Јовановић, осуђује протекле демонстрације у којима је био велики број студената, и оправдава њихово батињање, јесте својеврстан политички скандал. Ти студенти су на протестима изражавали огромно незадовољство издајничком политиком Александра Вучића певајући песме о Косову и Метохији. Ви сте, господине Ковићу, и даље председник политичког савета ДСС и ниједним својим поступком нити гестом нисте се оградили на интервју Милоша Јовановића.

Јакшић пита Ковића: Којим методама Покрет може и планира да брани Космет?

Имајући све ово у виду обавештавам Вас да више не желим да будем члан овог Покрета без обзира што у њему седи велики број часних људи, јер ми Ви лично не уливате поверење.

др Марко К. Јакшић*

* Члан председништва  Народног покрета Срба са Косова и Метохије «Отаџбина»

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Рашковић:Палма да буде притворен и да падне Влада Србије

Prenosimo

Генерације које долазе нам неће опростити пасивност

Gost autor

Писмо Умберта Ека свом унуку поводом коришћења мобилног телефона

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x