Мало нација ће створити и пустити биолошко оружје којим напада првенствено саме себе

Нова открића о настанку вируса корона (Ковид19)

  • Кинески виролози открили да извор вируса није Кина, нити Вухан, нити тржиште (пијаца) морских плодова, већ да је пореклом из САД-а
  • Зхао Ли Јиан, портпарол кинеског министарства иностраних послова, тврди да је вирус донет у Кину из САД-а током Војних игара у Вухану, октобра 2019.
  • Вирус корона створен је у лабораторијама САД

Глобал рисерч, 19,  март, 2020.

Пише:  Лари Романов *

У почетку су медији игнорисали тврдње и анализу да је вирус могао да потиче из САД-а. Али ширење информација и понављање доказа са свих страна, укључујући и у САД-у, постало је превише интензивно и сад се у западним медијима те тврдње отворено исмевају.

Укратко, кинески виролози коначно су открили да извор вируса није Кина, нити Вухан, нити тржиште морских плодова, већ да је пореклом из САД-а, а могући је сценариј да је тај вирус можда настао из био-оружја америчке војске у лабораториј у Форт Детрику (коју је ЦДЦ затворио у јулу због провале), а донесен је у Кину током Светских војних игара у октобру 2019. године.

Такође су јапански и тајвански виролози, независно, дошли до закључка да би вирус могао да потиче из САД.

Пацови и змије: Вирус корона ипак није настао и кренуо из пијаце у Вухану

Американци су од самог почетка дали све од себе како би одбацили ту кривњу креирајући приче о слепим мишевима, змијама, панголинима, тржишту морске хране, а Универзитет Вухан био је у тим причама биолошко оружје (што није), а ЦИА-е је кроз Глас Америке и Радио Слободна Азија гурала причу како је вирус процурио са тог универзитета. Они су (фактички) тврдили да су кинески истраживачи учествовали (пре 7 година) у сличном истраживању вируса који је финансирао амерички NIH и тако некако инсинуирали кинеску кривицу, занемарујући да је то истраживање ирелевантно за тренутне догађаје.

Постоје геополитички разлози САД за напад на Кину, Иран и Италију 

Морам рећи да су се Американци показали врло вештим да први уграбе микрофон, како би створили “службену” причу о актуелном догађају, и да су преплавили медије уверљивим показивањем прстом како би спречили лаковерну јавност да логично саставе делове приче. Али, занемарили су врло реалну чињеницу да ће мало нација или створити или пустити биолошко оружје које напада првенствено себе.

Они су такође игнорисали геополитичку вероватноћу „крајње игре“ – да је вирус моћно оружје економских ратова, способно да кинеској економији учини оно што трговински рат не може. Повремени читаоци имају тенденцију да игноришу чињеницу да у америчком разумевању постоји много чврстих геополитичких разлога за напад на Кину, Иран и Италију, а преостале земље само представљају несрећну колатералну штету.

О корона вирусу и његовим мутацијама се још не зна довољно

Много чланака о вирусу који садрже ове и сличне информације објављени су на веб-порталима као  вести другог реда, а неки чланци стекли су огромну читалачку публику са стотинама хиљада преузимања и много поновног постављања. Многи од ових чланака преведени су на 6 или 7 језика и објављени на веб локацијама широм света. Истовремено, на кинеским друштвеним медијима објављено је много постова спекулишући о необичним околностима и дугим ланцем необичних случајности које су довеле до избијања вируса у Вухану.

Један од горе наведених чланака преведен је и објављен на кинеским друштвеним медијима и прикупио је 76.000 коментара у првих 8 сати. На крају су главне кинеске медијске куће изнеле исте тврдње – да је вирус могао настати у САД-у и да су Американци учествовали у масовном заташкавању.

Све више доказа да је вирус створен у лабораторијама на Западу

Затим је Зхао Ли Јиан, портпарол кинеског министарства иностраних послова, причу учинио службеном, путем низа постова на америчким друштвеним медијима. Један велики медијски чланак, овај у НИТ-у, напоменуо је да су “Зхаоове примедбе раширене на најистакнутију кинеску платформу друштвених медија, Веибо. . . [и]  прегледани су више од 160 милиона пута, заједно са снимцима екрана оригиналних објава на Твитеру.

Чини се да су објаве на Твитеру Ли Јиана, у суштини службени извор који се није могао лако занемарити, јер је његова тврдња да је вирус донет у Кину из САД-а током Војних игара и да траже објашњење од САД-а, добијали превише пажње јавности да би се игнорисала. Све је то створило довољан политички притисак да присили западне медије на реакцију. И наравно да су одговорили занемарујући чињенице поруке и рушећи гласника.Дана 12. марта британски Гардијан објавио је причу тврдећи да Кина “гура пропаганду” о вирусу који долази из САД-а.  Њујорк тајмс је 13. марта покренуо сличну причу о „завери кинеског коронавируса“ о лажним тврдњама о извору вируса.

Затим, 14. марта, АБЦ Њус покренуо је причу под називом „Лажне тврдње о изворима коронавируса која проузрокује пљување између САД-а и Кине“, у којој је исмевао Кину и тврдње о америчком вирусу. Сијетл тајмс објавио је верзију приче, рекавши да “Кина подстиче нову теорију о пореклу коронавируса: То је америчка болест. . . увели су је припадници америчке војске који су у октобру посетили Вухан.

Постоје сумње да је вирус створен у лабораторијама војне базе Форт дестрик у Вирџинији, САД

Нема ни трунке доказа који то потврђују, али појам је добио службено одобрење кинеског Министарства спољних послова, чији је портпарол оптужио америчке званичнике да не долазе чисто са оним што знају о болести. УК Индепендент објавио је своју верзију „Кинеске теорије завере“ , као и ЦНН .

Амерички покушаји демантовања чињеница 

Прилог АБЦ је тврдио је да је „помоћник секретара Дејвид Стилвел дао [кинеском] амбасадору Си Тианкаиу„ врло строго представио чињенице, тврдећи да је Си био „врло дефанзиван“ пред овим  „службеним“ америчким нападом. Амерички Стејт департмент цитира да је поручено: „Хтели смо да упозоримо [кинеску] владу да нећемо толерисати [теорије завере] за добро кинеског народа и света.“ж

Након тога, Вашингтон Пост, Блумберг и још пола туцета извора за медије и медијских куће контактирали су овог аутора ради интервјуа, жељни могућности да ову „теорију завере“ истресу на извору. Америчка амбасада у Пекингу такође је „посегнула“ са намером да с аутором „да разговара о томе“.

Ако се кампања јавног информисања и резултирајући политички притисак наставе, коначно ћемо ући у трећу фазу где ће медији почети да прво признају могућност, затим вероватноћу, а затим и чињеницу да су САД извор вируса „Кине“

……………………

*Лари Романов је гостујући професор на шангајском Фудан универзитету, аутор десет књига о односу Кине и Запада

…………………

Сутра, други наставак: Зараза короном потиче из лабораторија ван Кине
0 0 votes
Article Rating

Related posts

Значи ли одлука Сабора СПЦ окончање вишедеценијског македонског раскола са СПЦ

Prenosimo

Руско крцкање ораха

Славко

Симоновић је покушао да ућутка и убије новинара Јовановића

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
старији
новији
Inline Feedbacks
View all comments
Божидар
Божидар
4 година раније

Вjерујем, oво је сигурно истина!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x