Линта: Хрватска је наставак нацистичке НДХ

НДХ ЈЕ ОСНОВАНА 10. АПРИЛА 1941, И ОДМАХ ЈЕ ПОЧЕО ПРОГОН И УБИЈАЊЕ СРБА

Хрвати тврде: Да није било НДХ не би било ни данашње Хрватске

  • Усташтво је темељ данашње Хрватске.
  • Генерал Анте Пркачин је искрено рекао „како је највреднија постројба усташка црна легија“ 
  • Већина хрватског народа мисли оно што су рекли Матко Раос, Мате Шимундић, Анте Пркачин, Марко Скејо и други говорници.
  • Рехабилитација усташтва у Хрватској у пуном јеку

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да изјава изасланика потпредсједника хрватске Владе и министра бранитеља Томе Медведа бригадира (пуковника) Матка Раоса да не би било данашње Хрватске да није било 10. априла 1941. године (Дана основања НДХ) потврђује неспорну чињеницу да је Хрватска наставак нацистичке НДХ.

Миодраг Линта истиче да Србија треба да донесе Резолуцију о геноциду над Србима, Ромима и Јеврејима у НДХ и оснује Меморијални центар геноцида над Србима у НДХ што је предуслов да се започне борба за међународно признање геноцида над српским народом у НДХ.

Миодраг Линта је оштро реаговао на бруталне изјаве неоусташа у Хрватској

Матко Раос је скандалозну али очекивану изјаву дао на традиционалном обиљежавању годишњице оснивања усташке Девете бојне ХОС-а „Рафаел витез Бобан“. Наведена бојна основана је 10. априла 1991. године у Сплиту тј. на дан оснивања геноцидне НДХ што је један у низу доказа да је усташтво темељ данашње Хрватске.

Предсједник Скупштине Сплитско-далматинске жупаније Мате Шимундић је на наведеном проусташком скупу отворено изјавио да су, како каже,  бојовници онда били за дом спремни и данас су спремни за дом. Генерал Анте Пркачин је искрено рекао „како је највреднија постројба усташка црна легија“ 

Линта подсјећа да Девета бојна носи име по усташком генералу и једном од команданата злогласне Црне легије која је извршила страховите злочине против српског народа у Другом свјетском рату.

Девета бојна користи усташки поздрав „За дом спремни“ и има усташки грб који почиње са почетним бијелим пољем и који се налази на црним заставама јединице. Током рата Девета бојна је била у саставу Хрватске војске као регуларна војна јединица. Наведена јединица се посебно истакла у насилном избацивању Срба из њихова станова у Сплиту.

Припадници усташке Црне легије починили су најстрашније злочине над српским становништвом, од деце до стараца током Другог светског рата у НДХ

Командант Девете бојне пензионисани пуковник и један од промотера усташтва Марко Скејо је цинично рекао да су у тзв. Домовинском рату за дом спремни били сви бранитељи и да тај усташки поздрав није израз мржње већ љубави према дому и хрватском народу. На крају говора поздравио је присутне са усташким поздравом „За дом“ а они су одговорили „Спремни“. Потпуно је јасно да већина хрватског народа мисли оно што су рекли Матко Раос, Мате Шимундић, Анте Пркачин, Марко Скејо и други говорници.

Линта истиче да Србија треба да донесе Резолуцију о геноциду над Србима, Ромима и Јеврејима у НДХ и оснује Меморијални центар геноцида над Србима у НДХ што је предуслов да се започне борба за међународно признање геноцида над српским народом у НДХ.

Томо Медвед, вајни министар, изговорио је недопустиве и проусташке изјаве уперене против Срба величајући зликовце усташе и фашистичку НДХ

Поред тога, Србија треба да свим припадницима војске и полиције Републике Српске Крајине призна ратни стаж за читаво вријеме рата у двоструком трајању јер су водили одбрамбено-отаџбински рат против проусташког режима Фрање Туђмана.

Такође, Србија треба да започне борбу за истину о карактеру рата деведесетих година,  страдању српског народа и рехабилитацији усташтва у Хрватској.

Линк

https://www.in4s.net/linta-hrvatska-je-nastavak-nacisticke-ndh/

0 0 votes
Article Rating

Related posts

Понавља се процес Велике сеобе народа

Prenosimo

Римокатолички писци XVII и XVIII века су своја богословска дела објављивали ћирилицом

Gost autor

Годишњица масакра у Бјеловцу

Prenosimo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x