Balkan i susedi Srbije, Društvo, Politika, Prenosimo, Republika Srpska, Slobode, Srbija

Linta: Hrvatska je nastavak nacističke NDH

NDH JE OSNOVANA 10. APRILA 1941, I ODMAH JE POČEO PROGON I UBIJANJE SRBA

Hrvati tvrde: Da nije bilo NDH ne bi bilo ni današnje Hrvatske

  • Ustaštvo je temelj današnje Hrvatske.
  • General Ante Prkačin je iskreno rekao „kako je najvrednija postrojba ustaška crna legija“ 
  • Većina hrvatskog naroda misli ono što su rekli Matko Raos, Mate Šimundić, Ante Prkačin, Marko Skejo i drugi govornici.
  • Rehabilitacija ustaštva u Hrvatskoj u punom jeku

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje da izjava izaslanika potpredsjednika hrvatske Vlade i ministra branitelja Tome Medveda brigadira (pukovnika) Matka Raosa da ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. aprila 1941. godine (Dana osnovanja NDH) potvrđuje nespornu činjenicu da je Hrvatska nastavak nacističke NDH.

Miodrag Linta ističe da Srbija treba da donese Rezoluciju o genocidu nad Srbima, Romima i Jevrejima u NDH i osnuje Memorijalni centar genocida nad Srbima u NDH što je preduslov da se započne borba za međunarodno priznanje genocida nad srpskim narodom u NDH.

Miodrag Linta je oštro reagovao na brutalne izjave neoustaša u Hrvatskoj

Matko Raos je skandaloznu ali očekivanu izjavu dao na tradicionalnom obilježavanju godišnjice osnivanja ustaške Devete bojne HOS-a „Rafael vitez Boban“. Navedena bojna osnovana je 10. aprila 1991. godine u Splitu tj. na dan osnivanja genocidne NDH što je jedan u nizu dokaza da je ustaštvo temelj današnje Hrvatske.

Predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić je na navedenom proustaškom skupu otvoreno izjavio da su, kako kaže,  bojovnici onda bili za dom spremni i danas su spremni za dom. General Ante Prkačin je iskreno rekao „kako je najvrednija postrojba ustaška crna legija“ 

Linta podsjeća da Deveta bojna nosi ime po ustaškom generalu i jednom od komandanata zloglasne Crne legije koja je izvršila strahovite zločine protiv srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Deveta bojna koristi ustaški pozdrav „Za dom spremni“ i ima ustaški grb koji počinje sa početnim bijelim poljem i koji se nalazi na crnim zastavama jedinice. Tokom rata Deveta bojna je bila u sastavu Hrvatske vojske kao regularna vojna jedinica. Navedena jedinica se posebno istakla u nasilnom izbacivanju Srba iz njihova stanova u Splitu.

Pripadnici ustaške Crne legije počinili su najstrašnije zločine nad srpskim stanovništvom, od dece do staraca tokom Drugog svetskog rata u NDH

Komandant Devete bojne penzionisani pukovnik i jedan od promotera ustaštva Marko Skejo je cinično rekao da su u tzv. Domovinskom ratu za dom spremni bili svi branitelji i da taj ustaški pozdrav nije izraz mržnje već ljubavi prema domu i hrvatskom narodu. Na kraju govora pozdravio je prisutne sa ustaškim pozdravom „Za dom“ a oni su odgovorili „Spremni“. Potpuno je jasno da većina hrvatskog naroda misli ono što su rekli Matko Raos, Mate Šimundić, Ante Prkačin, Marko Skejo i drugi govornici.

Linta ističe da Srbija treba da donese Rezoluciju o genocidu nad Srbima, Romima i Jevrejima u NDH i osnuje Memorijalni centar genocida nad Srbima u NDH što je preduslov da se započne borba za međunarodno priznanje genocida nad srpskim narodom u NDH.

Tomo Medved, vajni ministar, izgovorio je nedopustive i proustaške izjave uperene protiv Srba veličajući zlikovce ustaše i fašističku NDH

Pored toga, Srbija treba da svim pripadnicima vojske i policije Republike Srpske Krajine prizna ratni staž za čitavo vrijeme rata u dvostrukom trajanju jer su vodili odbrambeno-otadžbinski rat protiv proustaškog režima Franje Tuđmana.

Takođe, Srbija treba da započne borbu za istinu o karakteru rata devedesetih godina,  stradanju srpskog naroda i rehabilitaciji ustaštva u Hrvatskoj.

Link

https://www.in4s.net/linta-hrvatska-je-nastavak-nacisticke-ndh/

Podeli:

00votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments